Zelenskiy,hangi ülkenin kuklası.?
Haber
08 Nisan 2022 - Cuma 17:55 Bu haber 3782 kez okundu
 
Zelenskiy,hangi ülkenin kuklası.?
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Yunanistan parlamentosunda, ülkesindeki neo-Nazi taburlardan birisi olan Azov’un üyeleriyle konuşma yaptı. Bunu gören pek çok Yunan parlamenter konuşmayı boykot etti. Zelenskiy, konuşmasında Türkleri katleden örgütü övdü.
Dünya Haberi
Zelenskiy,hangi  ülkenin kuklası.?

 

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Yunanistan parlamentosunda, ülkesindeki neo-Nazi taburlardan birisi olan Azov’un üyeleriyle konuşma yaptı. Zelenskiy’in Yunan parlamentosunda video-konferans ile yapacağı konuşmaya, Azov üyeleriyle katılması beklenmiyordu.

 

 

Nitekim planın bu olduğunu duyan pek çok Yunan parlamenter konuşmayı boykot etti. Zelenskiy'in konuşmasını sadece iktidar partisi Yeni Demokrasi üyelerinin dinledikleri belirtildi.

Syriza partisi temsilcileriyse, Azov üyelerinin Zelenskiy’le beraber Yunan parlamentosunda konuşma yapmış olmasının ‘kabul edilemez’ olduğunu kaydetti.

TÜRKLERİ KATLEDEN ÖRGÜTE ÖVGÜ

Oda TV'nin aktardığına göre Zelenskiy parlamentoda yaptığı konuşmada Türkleri katleden örgütü övdü.

 

 

Zelenskiy, 1821’de Osmanlı’ya isyan eden ve Mora ile Girit’te on binlerce Türk’ü katleden ve Türkçe’de “Dostluk Cemiyeti” anlamına gelen Filiki Eterya örgütünü şu sözlerle övdü: “Filiki Eterya, burada, Odessa’da kuruldu. Yunan devrimcileri, dün ya bağımsızlık ya da ölüm diyorlardı. Biz de bugün aynısını söylüyoruz. Tıpkı geçmişte olduğu gibi şimdi de Helenizm’in merkezi olan Odessa tehdit altındadır. Bugün Yunanistan ve Ukrayna arasında da bir Filiki Eterya kurulabilir.”

FİLİKİ ETERYA VE TÜRK KATLİAMLARI

Filiki Eterya 1814’te kuruldu. İstanbul ve Batı Anadolu’yu ele geçirerek “Megali İdea” yani “Büyük Yunanistan” fikrini hayata geçirmek istedi.

Filiki Eterya önderliğinde örgütlenen Yunan güçleri, 1821’de Osmanlı’ya isyan etti. 

Ağustos 1821’de, Yunanistan’ın Mora Yardımadası’nda bulunan Navarin şehrini ele geçirdi.

 

 

Yunan güçleri, Türklerle anlaşma yaptı ve Türkler mallarını bırakırsa, şehirden güvenle ayrılabileceklerinin sözünü verdi.

BEBEKLERİ KAYALARA VURARAK KATLETTİLER

Türkler mallarını teslim ettikten sonra ise Filiki Eterya tarafı, anlaşmaya ihanet etti ve Türklere saldırdı.

Üç binden fazla Türk katledildi. İskoç tarihçi George Finlay, olayı şöyle anlattı:

“Yaralanan kadınlar, kollarında bebeklerle denize koştu. Yunan güçleri, kadınların üzerine ateş açtı. Bebekler kayalara vurularak öldürüldü. Üç-dört yaşındaki çocuklar denizde boğularak katledildi.”

BÜTÜN MÜSLÜMANLARI HEDEF ALDILAR

Mora Yarımadası’ndaki Tripoliçe şehri, 23 Eylül 1821’de Yunan güçlerinin eline geçti.

Şehirdeki 20 bin Türk ve binlerce Arnavut kökenli Müslüman katledildi.

Katliamdan sorumlu Yunan komutan Teodoros Kolokotronis, anılarında 20 bini Türk olmak üzere 32 bin kişinin katledildiğini yazdı. Kolokotronis, katledilen Türklerin cansız bedenleri yüzünden atının nallarının toprağa değemediğini söyledi.

MORA’DA HİÇ TÜRK KALMADI

Mora Yarımadası’nda, Filiki Eterya örgütü ve Yunan güçlerinin katliamlarından önce 80 bin Türk yaşıyordu.

40 binden fazla Türk katledildi. Hayatta kalanlar Mora’yı terk etti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Zelenskiy,hangi, , ülkenin, kuklası.?,
Yorumlar
Haber Yazılımı