AFYONKARAHİSAR'DA BANDIRMA RÜZGÂRI ESTİ

 

Milli Mücadelenin sembol şehri Afyonkarahisar’da Büyük Taarruz ve Zafer Haftasının 101.yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen 21.Uluslararası Halk Oyunları Festivalinde Bandırma’yı temsil eden Bandırma Belediyesi Halk Oyunları ekibi sahnede gösterdiği performansla büyük takdir topladı

 

Milli mücadelenin sembol şehri, Cumhuriyete giden yolun ilk adımının Kocatepe’den atıldığı şehir Afyonkarahisar’da,  Büyük Taarruz ve Zafer Haftasının 101.yıldönümü kutlamaları kapsamında Atatürk’ün Büyük Taarruz Zaferini sevk ve idare ettiği Kocatepe ve Atatürk’ün karargâhının bulunduğu Şuhut ilçesinde etkinlikler düzenlendi. Kutlamalar çerçevesinde Afyonkarahisar Belediyesi tarafından düzenlenen 21.Ulaslararası Halk Oyunları festivali Afium Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirilen ilk gösteriyle başladı.

Festivale Bulgaristan, Polonya, Makedonya, Bosna Hersek, Hindistan, Gürcistan, Romanya, Kazakistan, Giresun, Tüfem, Bandırma Belediyesi İran Türkleri, Afyonkarahisar Belediyesi Halk Dansları topluluğu katıldı. 

 Ekipler kendi yörelerine özgü halk oyunlarını Afyonkarahisar halkı için sergiledi. Vatandaşlarımızın da her yıl yoğun ilgi gösterdiği festivalde ekipler kendi ülkelerinin ve yörelerinin oyunlarını giydikleri farklı kıyafetler ile sahneledi.  Katılımcılar muhteşem bir görsel şölen yaşandı. Düzenlenen kutlamada Bandırma Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Bandırma’yı temsil etti.