BALIKESİR’İN ADALARI KENTLER ARASI AĞ GELİŞTİRME HİBE PROGRAMINDA

Proje kapsamında bir yıl boyunca başta Marmara, Avşa, Ekinlik ve İstanbul adaları ve Çanakkale olmak üzere Marmara Denizi etrafında kültürel aktiviteler gerçekleştirilecek. Kültür sanat faaliyetlerinde Marmara kültürüne dikkat çekilecek.

Proje iştirakçileri arasında olan Balıkesir’de kurulu dernekler Galimi Çınarlı Kırsal Kalkınma ve Turizm Derneği, Avşa Otel Motel, Apart ve Pansiyoncular Derneği, Marmara Derneği, Gündoğdu Köyü Güzelleştirme Derneği, Topağaç Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği. Çanakkale’den ise Troya Çevre Derneği katılacak.

 

KENTLER ARASI AĞ GELİŞTİRME HİBE PROGRAMI

Türkiye’de kültür-sanat alanındaki sivil toplum çalışmalarını güçlendirmeyi amaçlayan bir Avrupa Birliği projesi olan CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı’nın, Kentler Arası Ağ Geliştirme Hibe Programı birinci açık çağrı döneminde destekleyeceği projeler belli oldu. Türkiye genelinde merkeziyetçi olmayan bir etkileşimi ve ağ oluşturmayı teşvik eden Kentler Arası Ağ Geliştirme Hibe Programı’nın amacı, şehirlerarası büyük ölçekli projelerin uygulanması ve farklı şehirlerden kültürel aktörlerin bu projelere dahil edilmesidir.

30 Ağustos – 25 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleşen açık çağrıya toplam 49 başvuru yapıldı. Başvurular, öncelikle CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı proje ekibi, daha sonra Goethe-Institut Istanbul’dan CultureCIVIC Direktörü Ayşe Utku Erarslan’ın jüri oturum başkanlığında, Avrupa Birliği TACSO 3 Projesi Türkiye Ülke Koordinatörü Özge Konuralp ve  İyi Yönetişim Danışmanı Fikret Toksöz tarafından değerlendirilerek destek verilecek projeler belirlendi.

 

Desteklenen Projeler

Liste proje adı, yürütücü kurum/kişi ve faaliyet yerini içerir, proje adına göre alfabetik olarak hazırlanmıştır.

Pembe Hayat KuirFest
Aydın, Denizli, Diyarbakır, İzmir Adaları ve Boğazları ile Marmara Kültürleri Ağı
Adalar Vakfı
Adalar/İstanbul, Çanakkale, Marmara ve Avşa Adaları/Balıkesir KONSERVE-Kentler Arası Sanatçı Değişim ve Misafirlik Programı Ağı
Teos Kültür Sanat Derneği
Bergama/İzmir, Nilüfer/Bursa, Ayvacık/Çanakkale

 

Hibe programları, “Yerel Projeler”, “Yapısal Destek”, “Kentler Arası Ağ Geliştirme” ve “Sanatsal Üretim” başlıklı farklı ihtiyaçlara yönelik dört farklı kategori dahilinde sanatçılara, kültür profesyonellerine, kültür kurumlarına destek sağlıyor. Program kapsamında toplam 14 açık çağrı yapılarak Mart 2025’e kadar 200’ün üzerinde projeye 1.6 Milyon Avro’yu aşkın destek sağlanacak.

Önümüzdeki dönemde, Sanatsal Üretim Fonu için gerçekleştirilecek ilk açık çağrı Ocak 2022’de ve Yerel Projeler Hibe Programı için ikinci açık çağrı Şubat 2022’de yapılacak.