BOZKURT, " 3 MAYIS MİLLİ ŞUURUN ZİRVEYE ÇIKTIĞI GÜNDÜR"

MHP Bandırma İlçe Başkanı Bekir Bozkurt 3 Mayıs  Türkçülük Günü'nü kutladı. Bozkurt yaptığı açıklamada, "3 Mayıs 1944; Turan fikrini Turancılık idealine dönüştüren Türk milliyetçilerinin susturulmak istendiği tarihtir. İşte bu tarihî günü hafızasına nakşetmiş bulunan ve Türk-İslâm Ülküsü’nün sevdalısı olan bizler; ‘3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ’nü, ‘Her türlü baskıya karşı millî şuurun zirveye çıktığı gün’ olarak idrâk ediyoruz.

3 Mayısı, Türk kültürünün yaşatılıp geliştirilmesi, Türk milliyetçiliğinin fikri temellerinin tahkim edilmesi, yeni nesillere “millî ahlak”ın verilmesi ve bizi “Biz” yapan değerlerin yeniden ihyâsı olarak görüyoruz.

3 Mayıs; sıradan bir gün değil, aynı zamanda bir dirilişin, bir derlenişin, bir şahlanışın destânıdır. İdealist irâdenin gerçek heybeti 3 Mayıs 1944’te yeniden filizlenmiş, yeni bir azim, millî bir çıkış ve Kürşadvâri bir refleksle yeniden tezahür etmiştir. 

Bugün vesilesi ile Merhum Başbuğumuz Alpaslan TÜTKEŞ ve dava arjadaşlarının 3 Mayıs 1944 te Ankara garında başlattıkları Milli Uyanışın uyanışın büyük Türk milletinin birliğine, Ergenekon'da çıkar gibi Türk Cihan hakimiyetinin temellerinin atıldığı günlere vesile olmasını Cenab-ı haktan temenni ve niyaz ediyorum" ifadelerinin altını çizdi.