BÜYÜKŞEHİR 23 NİSANI ŞÖLEN HAVASINDA KUTLADI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Balıkesir’de Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği organizasyonlarla şölen havasında yaşandı. Binlerce çocuğun katılımıyla Avlu’da gerçekleşen etkinliklerde Başkan Yücel Yılmaz, gün boyunca çocuklarla oyun oynayıp etkinliklerine katılarak mutluklarını paylaştı. 

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu çocuklara doyasıya yaşattı. Avlu Rekreasyon Alanı’nda şölen havasında bir program hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, Havuzlu Amfi alanına kurduğu platformdan ekinlikleri başlattı. İstiklal Marşı okunarak Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarıyla tüm şehitlerimiz adına saygı duruşunda bulunulmasının ardından birçok okul gösterilerini sergiledi. Dans gösterisiyle başlayan etkinliklerde; çocuklar şiirler okudu, tekvandodaki marifetlerini sergiledi, halk oyunları ve Erik Dalı oynadı, ritim grubu perküsyon dinletisi gerçekleştirdi. 

BAŞKAN YILMAZ ÇOCUKLARLA OYUN OYNADI

Gün boyunca Avlu’nun dört bir yanında etkinlikler düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, yeşil alanlara kurduğu platformlarda birçok oyun düzenledi. Balıkesir büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve eşi Mehtap Yılmaz da oyunlarda çocuklara eşlik etti. Yakan toptan, mendil kapmacaya, halat çekmeden yağ satarım bal satarıma, ip atlamadan sek seke, çuval yarışından pinpon topu taşımaya kadar geleneksel çocuk oyunlarını oynayan çocukların mutlulukları ve neşeleri yüzlerine yansıdı.

“BİZ, EN ÇOK ÇOCUKLARIN BELEDİYESİYİZ”

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocuklara en güzel şekilde yaşatmayı amaçladıklarını söyleyen Başkan Yücel Yılmaz “Biz, en çok çocukların belediyesiyiz. 23 Nisan’da bizim belediyemizin bayramı. Şehrimizin her yerinde, özellikle de merkezde çok farklı etkinlik yapıyoruz. Balıkesir’de 23 Nisan bir gerçekten Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanıyor.” diye konuştu. 

BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI

Balıkesir’de, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı dolu dolu ve büyük coşkuyla yaşadıklarını ifade eden Vali Hasan Şıldak “Yaşatanlara ve bu çalışmaları sergileyen bütün okullarımıza şükranlarını sunuyor ve onları tebrik ediyorum. Vatandaşlarımıza da yoğun katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi. 

Etkinliklere, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile eşi Mehtap Yılmaz’ın yanı sıra; Vali Hasan Şıldak ile eşi Fatmanur Şıldak, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Balıkesir Üniversitesi Rektörü İlter Kuş, çocuklar ve aileleri katılım gösterdi.