Kentsel ve toplumsal seferberlik

 

Gönen yıllanmış bir özlemi  özveriyle, birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirmek ve başarılı olabilmek için salt Güney Marmara’da değil, Büyükşehir ve tüm ilçelerine örnek olacak ve  ilçe olarak gurur duyulacak bir mücadele veriyor; Bu, Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi.!

 

Herkes ve tüm Gönen biliyor ki, bir şeyi istemek yetmez. Hem, yıllanmış beklentilerin ve taleplerin  karşılanması, C.başkanlığı yanı sıra ilgili Bakanlık, Valilik, Rektörlük ve YÖK tarafından ’olur’ verilmesi hem de  ‘Bismillah’ denerek, tüm kentin kolları sıvayarak, adeta bir seferberlik içerisinde  yerel düzeyde konunun sahiplenilip, bir yerden işe başlanması, verilen sözlerin altında kalınmaması gerekiyor.

 

Kaymakam Dr.Yurt ve bir avuç insanın ve bir kaç hayırseverin katkılarıyla Gönen, bunu başardı. Bunu başarmakla da yetinmedi, planlı ve programlı bir çalışmayla  , kendi içinde organize olarak mühendislik ve sondaj çalışmalarını, hafriyatını başarıp, Fakülte inşaatının temelini atıp, binanın katlarını çıkmaya, binanın karkasını bitirebilmenin  arayışı ve çabası içine girdi.

 

Mutlular Termal Otel de Kaymakam Dr.Yurt’un gerçekleştirdiği geniş katılımlı ilçenin sorunları ve çözüm yolları konulu toplantının en önemli nedenlerinin başında da , Fakülte inşaatının son durumu idi. Başlangıcında olduğu gibi Fakülte inşaatının başlangıcında  karınca kararınca  maddi destek vermiş STK’lar, sanayici ve iş adamları, esnaf ile hayırseverler aynı sevgili  işadamı Cevdet Arınık’ın başlangıçta dikkat çektiği gibi, inşaatın bu aşamasında da  kurum ve kişi olarak verdikleri mali destek ile  mali yükü paylaştılar, Dr.Yurt’a ve bu amaçla kurulmuş derneğe Gönen adına omuz verdiler.

 

Bu nokta da, ilçemizin Borsa ve Ticaret  Odası’nın konuya yaklaşımı, anlayışı ve  üslubu ile vereceği manevi  ve maddi destek çok önemli. Konu Gönen, kişilerin egosu, gelecek hesapları, kibri değil. Ya bu kervanın içinde yer alıp yola düşeceksiniz ya da film izler gibi  kervanı bir kenarda durup izleyeceksiniz.!

 

Gönen’in bu yıllanmış özlemi ve beklentisine omuz vermek ve başarıya ortak olmanın koşulu, tüm konuşmacıların dikkat çektiği gibi, afilli sözler söylemekten değil, taşın altına elinizi koymaktan ve mazeret üretmeden yükü paylaşmaktan geçiyor.