YARGITAYDA DÜĞÜM ÇÖZÜLDÜ

Yargitay  Başkanı Mehmet Akarca 'nın başkanlıktaki 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle 25 Mart Pazartesi günü başlayan Yargıtay başkanlığı seçimleri sonuçlandı.

 

Haftalar boyunca yapılan 30'u aşkın oylamada hiçbir aday, 348 Yargıtay üyesinin salt çoğunluğu olan en az 175 oyu alamamıştı.

YARGITAYDA DÜĞÜM ÇÖZÜLDÜ

36. tur oylaması sonucunda da adayların yasanın aradığı seçilmeye yeterli oyu alamadıkları anlaşıldığından 37. tur seçimlerine bugün devam edildi.

YARGITAY BAŞKANI ÖMER KERKEZ OLDU

37. tur seçimlerinde Muhsin Şentürk'ün adaylıktan çekilmesi nedeniyle Mehmet Akarca ve Ömer Merkez yarıştı. Oylamada Mehmet Akarca 103 oy, Ömer Kerkez 193 oy aldı. 324 oyun kullanıldığı 37.turda 8 oy boş, 20 oy da geçersiz sayıldı. Ömer Kerkez, 193 oy alarak seçilme yeterliliği olan 175 oyu aştı ve Yargıtay Başkanı seçildi.

BAKAN'DAN TEBRİK  

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kerkez'i tebrik etti. Sosyal medya hesqabında paylaşım yapan Tunç "Yargıtay Başkanlığına seçilen Sayın Ömer Kerkez'i tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyorum. Görev süresi sona eren Sayın Mehmet Akarca'ya hizmetleri için teşekkür ediyorum. Yargı camiamız, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

ÖMER KERKEZ CÜBBE GİYDİ

Ömer Kerkez için Yargıtay Konferans Salonu'nda mazbata takdimi ve cübbe giyme töreni düzenlendi. Kerkez'e mazbatasını Yargıtay 1. Başkanvekili ve Hukuk Genel Kurulu Başkanı Adem Albayrak takdim etti, başkanlık cübbesi ise önceki Başkan Mehmet Akarca tarafından giydirildi.

Törende konuşan Kerkez, zorlu bir seçim sürecinin geride kaldığını dile getirdi, "Bugün sizlerle beraber, hep birlikte yargımız için, Yargıtay'ımız için ne yapılması gerekiyorsa bunlara bakacağız. Başka hiçbir şeyle uğraşmaya zamanımız da yok, enerjimiz de yok." dedi.

AKARCA’DAN TEŞEKKÜR

Törende konuşan Akarca da geride kalan seçim sürecinde kendisine oy veren ve vermeyen herkese teşekkür ettiğini bildirdi.

"Önemli olan yargının, Yargıtayın yücelmesi ve bu kurumların saygınlığının korunması." diyen Akarca, Kerkez'in elinden gelen bütün gayretleri göstereceğine inandığını kaydetti.

‘KİMSEYE KIRGIN DEĞiLİM’

Seçim sonuçları nedeniyle kimseye kırgın olmadığını dile getiren Akarca, "Yüce Genel Kurulun teveccühü, takdiri başımızın üstünde. Elbette demokratik gelenekler bu şekilde tesis ediliyor, bu şekilde hayatını sürdürüyor." diye konuştu.

ÖMER KERKEZ KİMDİR?

Ömer Kerkez'in Yargıtay Başkanlığına seçilmesinin ardından "Ömer Kerkez kimdir?" sorusu gündem oldu. İşte Ömer Kerkez'in özgeçmişini sizler için derledik.

Antakya'da 1966 yılında doğan Ömer Kerkez, eğitim hayatına Antakya'da başladı ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1988 yılında mezun oldu.

Mezuniyetinin ardından, askerlik görevini Trabzon'da tamamlayan Kerkez, Hatay'da hakim/savcı adayı olarak mesleğe başladı ve çeşitli il ve ilçelerde önemli görevler üstlendi. Elbistan, Kozluk ve Erzin Cumhuriyet savcılığı görevlerini başarıyla yerine getirdi. 2017 yılında Yargıtay üyeliğine seçilen Kerkez, Yargıtay Üçüncü Hukuk Dairesi Başkanı olarak görev yaptı.