Başkan Akın’dan Balıkesirlilere çifte müjde

Başkan Akın’dan Balıkesirlilere çifte müjde  

 

Seçim döneminde verdiği sözleri bir bir yerine getiren Başkan Ahmet Akın; 2024 yılı tarımsal sulama hizmet bedellerinin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanması ile su tarifelerine yüzde 15 indirim yapılması konusunda telif verdi. Mayıs ayının 2. Birleşiminde meclis üyelerinin oylamasına sunulmasının ardından kararlar, Haziran ayından itibaren geçerli olacak.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın; seçim döneminde verdiği sözleri bir bir yerine getirmeye devam ediyor.  Hem 2024 yılında tarımsal sulamanın ücretsiz olması hem de su tarifelerine yüzde 15 indirim yapılması konusunda verdiği önerge veren Başkan Ahmet Akın,  Balıkesirlileri sevindirdi.

 

TARIMSAL SULAMA ÜCRETSİZ OLACAK

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı 1. Birleşiminde gündeme gelen 2024 yılı tarımsal sulama hizmet bedellerinin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanması teklifi ilgili komisyona havale edildi. Komisyonda görüşülmesinin ardından Mayıs ayı 2. Birleşiminde meclis üyelerinin oylaması sonuncunda tarımsal sulama ücretsiz hale gelecek.

 

SUYA YÜZDE 15 İNDİRİM YAPILACAK

 

Büyükşehir Belediye Meclisinin hemen ardından gerçekleştirilen Balıkesir Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü’nün (BASKİ) yeni dönemdeki ilk Genel Kurulunda Marmara Bölgesi’nin en pahalı suyunu kullanan Balıkesirlilere, seçim döneminde verdiği sözü tutan Başkan Ahmet Akın, su tarifelerine yüzde 15 indirim konusunda teklif verdi. Hane halkı ekonomisine katkı sağlamak amacı ile su fiyatlarında yansıyacak yüzde 15’lik indirim; konutlar, işyerleri ve diğer tüm tarife gruplarını kapsayacak. Komisyonda görüşülmesinin ardından Mayıs ayının 2. Birleşiminde meclis üyelerinin oylamasına sunulmasının ardından Balıkesirliler, Haziran ayından itibaren suyu yüzde 15 daha uygun fiyata kullanacak.