ABD doları Roma gibi batacak! Aptal olmayın
Haber
19 Şubat 2024 - Pazartesi 17:59 Bu haber 1043 kez okundu
 
ABD doları Roma gibi batacak! Aptal olmayın
ABD’li finansal analisti Robert Kiyosaki, sosyal medya hesabından ABD dolarının sonunu Roma İmparatorluğuna benzeterek yatırımcılara paralarını altın ve bitcoin'e yatırmaları konusunda uyarıda bulundu.
Ekonomi Haberi
ABD doları Roma gibi batacak! Aptal olmayın

"Zengin Baba Yoksul Baba" kitabının yazarı ünlü milyoner Robert Kiyosaki, BRICS ülkeleri (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) ekonomilerinin güçlenmesine dikkat çekerek "ABD dolarının sonunu BRICS getirebilir." uyarısında bulundu.

 

Sosyal medyadan yaptığı açıklamada ABD dolarının çökebileceği konusunda uyarıda bulunan Kiyosaki, ABD ekonomisinin yaptığı hamleleri Roma İmparatorluğu dönemine benzetti.

'APTAL OLMAYIN' UYARISI

Kiyosaki, "Roma İmparatorluğu da aynı şekilde devasa gladyatörlerin tombul Romalıları eğlendirmesiyle, bankacıların ise askerlere ve faturaları ödemek için paralarının değerini düşürmesiyle sona erdi. Tarih tekerrür eder çünkü aptallık tekrarlanır. 'Aptal olmayın' paranızı Bitcoin ve altına yatırın" ifadelerini kullandı.

ABD'li analist Kiyosaki: BRICS güçleniyor, ABD doları Roma gibi batacak! Aptal olmayın - Resim : 1

'ABD DOLARINA MEYDAN OKUYORLAR'

 

BRICS ülkelerinin GSYİH’sinin büyüdüğüne ve ABD dolarına meydan okuduğunun altını çizen Kiyosaki, "Doğru hamlelerle, ABD dolarının sonunu BRICS getirebilir" dedi.

BRICS ülkeleri arasında doları bitirme hamleleri atılmıştı. Enerji ticaretinde yerel para birimleri kullanılmaya başlandı. BRICS ülkelerindeki Merkez Bankaları da altın rezervlerini artırmaya devam ediyor. Dünya Altın Konseyi (WGC) verilerine göre Rusya 2 bin 332 tonla en çok altın rezervine sahip ülke konumunda.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ABD, doları, Roma, gibi, batacak!, Aptal, olmayın,
Yorumlar
Haber Yazılımı