ABD’ye ‘Türkiye seçimlerine müdahale’ çağrısı
Haber
18 Ocak 2023 - Çarşamba 18:39 Bu haber 1434 kez okundu
 
ABD’ye ‘Türkiye seçimlerine müdahale’ çağrısı
Eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, The Wall Street Journal’de yaklaşan Türkiye seçimleri için ABD'ye müdahale çağrısı yaptı.
Siyaset Haberi
ABD’ye ‘Türkiye seçimlerine müdahale’ çağrısı

John Bolton, The Wall Street Journal’de yayımlanan yazısında, Batı’nın Türkiye’deki muhalefete yardım etmesi halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın durdurulabileceğini söyledi.

Bolton konuya ilişkin, “Batı’nın, Türkiye’deki muhalefetin yaklaşmakta olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarı şansı elde etmesini sağlamaya yardım etmek için cesur bir adım atması halinde Erdoğan’ın durdurulma şansı söz konusu.” diye yazdı.

 

Bolton ayrıca, muhalefetin kampanyasını etkili şekilde sürdürmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı birlik olması gerektiğini de belirtti.

Bolton, “Erdoğan’a karşı koyulmazsa işler daha da kötüye gidecek.” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE’NİN NATO ÜYELİĞİ DÜŞÜRÜLSÜN’

Bolton, geçen günlerde de Erdoğan’ın seçimi yeniden kazanması durumunda, Türkiye’nin NATO üyeliğinin düşmesini istemişti.

 

Eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimini de desteklemişti.

BOLTON: DARBE PLANLARINA YARDIMCI OLDUM

Bolton, temmuz ayında CNN’de katıldığı bir programda kendisini, “başka ülkelerde darbe planlamalarına yardımcı olmuş biri” olarak tanımlamıştı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim sonuçlarına kabul etmeyip 6 Ocak’ta darbe yapmaya kalkışıp kalkışmadığı konusunda CNN sunucusu Jake Tapper ile Bolton arasında tartışma yaşanmıştı.

Bolton, 6 Ocak olaylarının “dikkatlice planlanmış bir darbe” olarak nitelenmesine yönelik, Trump’ın böyle çalışmadığını, bir fikirden başka bir fikre kolay atladığını söyledi.

Tapper’ın “Darbe yapmak için son derece zeki olmaya gerek yok.” diye karşılık vermesi üzerine Bolton, şu ifadeleri kullandı:

“Burada değil de başka ülkelerde darbe planlamalarına yardımcı olmuş biri olarak buna katılmıyorum. Bu çok çalışma gerektirir. Onun yaptığı bu değildi. Bir fikirden başka bir fikre atlıyordu. Sonuç itibariyle o, bu isyancıların Kongreye girmesinin önünü açtı ama anayasayı ortadan kaldırmak için değil.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: ABD’ye, ‘Türkiye, seçimlerine, müdahale’, çağrısı,
Yorumlar
Haber Yazılımı