Akşener’in kararı sonrası Kılıçdaroğlu’ndan ilk açıklama
Haber
04 Mart 2023 - Cumartesi 01:13 Bu haber 1566 kez okundu
 
Akşener’in kararı sonrası Kılıçdaroğlu’ndan ilk açıklama
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Hiç merak etmeyin bütün taşlar yerine oturacak” dedi.
Siyaset Haberi
Akşener’in kararı sonrası Kılıçdaroğlu’ndan ilk açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sol Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen’i parti genel merkezinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’na, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek ve Oğuz Kaan Salıcı eşlik etti. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.

Görüşmenin ardından açıklama yapan İşleyen, “Türkiye toplumunda yaratılan bu güzelliği hep birlikte nasıl çoğaltacağımızı ve toplumun yaralarını nasıl saracağımızı konuştuk” dedi. Mersin’de Kızılay’ı protesto eden 13, İstanbul’da ise 77 partilinin gözaltına alındığını söyleyen İşleyen, Kılıçdaroğlu’nun kendilerine ‘geçmiş olsun’ dediğini söyledi. İşleyen, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin de “Önümüzdeki süreçte bu kötülük iktidarına son verme konusunda Sol Parti son derece nettir. Sorumluluğumuzu bundan sonra da yerine getireceğiz. Bu süreçte tüm muhalefetin bir ortak adayının olması, bir ortak politikanın gelişmesini son derece önemli buluyoruz. Biz bu sorumlulukta davranacağız” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, daha sonra TİP Genel Başkanı Erkan Baş ile TBMM’de bir araya geldi. CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Muharrem Erkek ile CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, TİP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün ve TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın yer aldığı görüşmenin ardından açıklama yapılmadı.

AKŞENER’İN KONUŞMASINI MECLİS’TE TAKİP ETTİ

Kılıçdaroğlu, görüşmenin ardından Meclis’teki makamına geçti. Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Millet İttifakı’nın dün gerçekleştirdiği 12’nci toplantı ve sonrasındaki gelişmeleri değerlendirdiği açıklamasını buradan takip etti. Kılıçdaroğlu, Meclis’ten ayrılırken Akşener’in açıklamalarının sorulması üzerine, tek cümle olarak “Hiç merak etmeyin bütün taşlar yerine oturacak” dedi.

CHP MYK OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, altılı masanın cumhurbaşkanı adayı belirleme süreciyle ilgili açıklamalarının ardından olağanüstü toplandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş ile TBMM’de yaptığı görüşmenin ardından parti genel merkezine geldi.

Kılıçdaroğlu’nun genel merkeze gelmesinin ardından partisinin MYK üyeleriyle toplantı yaptığı belirtildi.

AKŞENER NE DEDİ?

Meral Akşener, dünkü altılı masa toplantısının ardından bugün parti yönetimini topladı.

Altılı masadan kalktığını ilan eden Akşener “Şahsi hırslar Türkiye’ye tercih edildi. Kişisel ajandalar uğruna mübah sayılan kuyruklu yalanlar, milletin kazandığı büyük bir hakikate tercih edilmiştir” dedi.

“Altılı Masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir” diyen Akşener, “Milletimizin ortak iyiliği için iyi niyetli oturduğumuz bu masa artık potansiyel adayların tartışılabildiği bir ortak akıl platformu olmaktan çıkmış, alternatiflerin kara listeye alınarak tek adayın tastiği için çalışan bir noter masasına dönmüştür.” ifadelerini kullandı.

Akşener’in açıklamasından öne çıkan satırlar şöyle:

“Geldiğimiz noktada İyi Parti bir kıskaca alınmış, bir dayatmaya mecbur bırakılmıştır, buna boyun eğmeyeceğiz.

Nasıl ki 2017’de milletin kaderini tek bir kişinin iki dudağı arasına mahkum etmek isteyenlerin karşısında durduk, bugün de aynı yerde duruyoruz.

Nasıl ki 2020 yılında milletin tercihlerini ceketimi assam seçilirim diyenlerin karşısında durduk bugün de aynı yerde duruyoruz.

2023 yılında milletimin cumhuriyetimizin yıpratılan değerleri için, pranga vurulan hürriyet için büyük mücadele verirken ceketimi assam aday ederim karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz.

Bizim seçimimiz dün de belliydi bugün de belli. Karşımıza kim dikilirse dikilsin bizim mücadelemiz dün de bugün de aynı.

Milletimizin hem dert ve isteklerini, hem iktidara yönelik şikayetlerini hem de muhalefetten beklentilerini dinledik.

İstekleri, şikayetleri not edip milletimizin sesini iktidara duyurduysak, muhalefetten beklentileri de duyurmak ve karşılamak için yorulmadan çalıştık.

Biz demokrasiye olan inancımız gereği ortak aklın ışığında sorunları ve çözümleri konuşabilmeyi aklın ve çağın bir gereği olarak gördük.

Bu yüzden 5 siyasi parti ile önemli bir adım attık. Türkiye için ortak dertlerimize ve bu dertlerin çözümüne yönelik güçlendirilmiş parlamenter sistem, anayasa teklifi, ortak politikalar metni gibi mutabakatlar sağladık.

‘ARAŞTIRMA YAPILMASI ÖNERİLERİMİZ REDDEDİLDİ’

5 siyasi parti tek bir ismi dile getirerek Kılıçdaroğlu’nun adaylığı yönünde görüş beyan ettiler. Biz 3 yıldır sokaklarda ve meydanlarda sıkça duyduğumuz ve yapılan tüm araştırmalarda da uzun süredir Erdoğan’a karşı açık ara kazandığını gördüğümüz iki ismin adaylığı konusunda görüşümüzü beyan ettik. Bu iki isim Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu idi.

‘ŞAHSİ HIRSLAR TÜRKİYE’YE TERCİH EDİLDİ’

Araştırma yapılması konusundaki görüş ve önerilerimiz paydaşlar tarafından reddedildi. Altılı Masa’nın son toplantısında “anlayışa” varıldı. Şahsi hırslar Türkiye’ye tercih edildi. Kişisel ajandalar uğruna mübah sayılan kuyruklu yalanlar, milletin kazandığı büyük bir hakikate tercih edilmiştir. Küçük hesaplar, 85 milyonun kazandığı kutlu bir zafere tercih edilmiştir. Biz İyi Partiyi bu yüzden kurmadık. Bir kez bile önce ben önce İyi Parti demedik. Önce millet, memleket dedik. Verdiğimiz sözden caymadık. Parti çıkarlarını göz ardı edip milletimiz için fedakarlık ettik.

‘ALTILI MASA BİR NOTER MASASINA DÖNMÜŞTÜR’

Üzülerek söylüyorum ki geldiğimiz noktada dün itibarıyla Altılı Masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir. Milletimizin ortak iyiliği için iyi niyetli oturduğumuz bu masa artık potansiyel adayların tartışılabildiği bir ortak akıl platformu olmaktan çıkmış, alternatiflerin kara listeye alınarak tek adayın tastiği için çalışan bir noter masasına dönmüştür.

Biz, ne olursa olsun imzamızın ve milletimize verdiğimiz her sözün arkasındayız ancak ne bir noter masasında ne bir kumar masasında olmayacağız.

‘MANSUR YAVAŞ VE EKREM İMAMOĞLU’NA ÇAĞRIDA BULUNUYORUM’

Cumhuriyetimizin yeni asrını göz göre göre hiç etmeyeceğiz. Milletimizin kazanma ümidini yok etmeyeceğiz.

Ülkemizi sadece kriz üreten bir ucube sisteme mahkum etmeyeceğiz. Bugün de inatla ve ısrarla ben değil biz demeye devam edeceğiz. Milletimizin sesini tüm Türkiye’ye duyuracağız.

Mansur Yavaş’a ve Ekrem İmamoğlu’na çağrıda bulunuyorum: Siz bu milletin iradesiyle seçildiniz. Tüm engellemelere rağmen çok çalıştınız. Milletimizi enkazın altında bile yalnız bırakmadınız. Ne mutlu size ki milletimiz gayretlerinizi gördü, yanınızda durdu. 100 yıl önce olduğu gibi bugün de milletimiz istiklalini yine kendi azim ve kararına bağlamıştır. Size ateşten gömlek giymeyi vazife kılmıştır. Bu vazife, yepyeni sayfa açma vazifesidir. Sadece bir dayatmayı değil, topyekun bir dayatmacılığı yıkma vazifesidir. Bir kişiyi değil, kendini millet gören çirkin bir zihniyeti yenme vazifesidir. Geleceğimizin tüm seçimlerini kazanma vazifesidir. Bu vazife millet iradesini yeniden hakim kılma vazifesidir. Geleceğimizin tüm seçimlerini kazanma vazifesidir. Bu vazife millet iradesini yeniden hakim kılma vazifesidir. Bu vazife reddedilemez bir vazifedir, görmezden gelinemez bir vazifedir. Bu çağrının sahibi millettir. Bu sözün sahibi millettir. Bu karar, milletindir.

Bu saatten sonra bizlere düşen seçim yapmaktır. Ya ışıl ışıl bir güneşin altında durayacağız ya da uzayan gölgelerde kaybolacağız. Ya tarih yazacağız, ya tarih olacağız. İnanıyorum ki hep birlikte tarih yazacağız.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Akşener’in, kararı, sonrası, Kılıçdaroğlu’ndan, ilk, açıklama,
Yorumlar
Haber Yazılımı