Altılı Masa’da konuşulan aday isimleri
Haber
26 Şubat 2023 - Pazar 23:58 Bu haber 1556 kez okundu
 
Altılı Masa’da konuşulan aday isimleri
Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Altılı Masa'da gündeme gelen aday isimlerini açıkladı.
Siyaset Haberi
Altılı Masa’da konuşulan aday isimleri

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, seçim gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

tv100’de Uğur Dündar ve Mine Özbek’in sorularını yanıtlayan Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş isimlerinin masada konuşulduğunu belirtti.

 

Karamollaoğlu’nun açıklamaları şöyle:

Biz seçilebilecek cumhurbaşkanı adayının aday olmasını isteriz. Şimdiye kadar bu konu hiç gündeme gelmedi. Kıyısından köşesinden buna temas edildi, ciddi bir şekilde konuşulmadı ama altılı masada bulunan genel başkanlardan bu konuya atıfta bulunanlar oldu. Ekrem İmamoğluMansur YavaşKemal Kılıçdaroğlu gündeme geldi.

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞMESİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde adaylık üzerinde konuşup konuşmadığına ilişkin soruya yanıt veren Karamollaoğlu, adaylık üzerinde konuşmadıklarını söyledi. Karamollaoğlu “Ana muhalefet partisi lideri elbette cumhurbaşkanı olmayı arzu eder. Bunu tabii olarak karşılarım. Bunun karşılığını kendisi de mutlaka değerlendirmeli. Seçim bir bakıma garanti olmalı. Ben bir ana muhalefet partisi liderinin ‘Ben aday değilim’ demesini makul bulmam.” diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinin altılı masanın dağılmasına neden olabileceği iddialarına ilişkin soruyu cevaplayan Karamollaoğlu, “Yok, ben öyle bir endişe taşımıyorum. Yani bu kadar mesafe kat ettikten sonra denizi geçip derede boğulursak bu mantıklı bir şey olmaz.” açıklamasını yaptı..

Adaylık meselesini genel hatlarıyla değerlendirdiklerini bildiren Karamollaoğlu, “Biz bu adayla ister genel başkanlardan olsun ister dışardan bu ülkeyi yönetirken bir mutabakat metni deklare edeceğiz. Aday belli olduktan sonra bu aday nasıl çalışacağını, parti liderleriyle nasıl bir diyalog içerisine gireceğini, kararları nasıl alacağını deklare edecek.” değerlendirmesinde bulundu.

Seçilen cumhurbaşkanının bütün yetkilere sahip olacağını belirten Karamollaoğlu, “Biz ona diyoruz ki ‘Bu yetkilerini kullanırken lütfen bizimle istişare ederek kullan, bu konuda mutabakat sağlayalım’. Diyeceğiz ki ‘Evet, adayımız falanca kişidir ve bu kişi Türkiye’yi yönetirken 6 siyasi partinin genel başkanlarıyla mutabakat içinde yürütecek’. Partilerin çıkardıkları oya göre de belli sayıda işte takriben 20-22 civarında bakanlık olacak. Bu bakanlıklar da partiler arasında pay edilecek. Her parti en azından bir bakanlıkta etkili olacak.” dedi.

Genel başkanlardan birinin aday olmasının mutabakatı güçlendireceğini ifade eden Karamollaoğlu, mutabakatın konusunda herhangi bir problem görmediğini kaydetti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Altılı, Masa’da, konuşulan, aday, isimleri,
Yorumlar
Haber Yazılımı