Arıcan:Anlamsız cebelleşme
Haber
13 Ocak 2023 - Cuma 12:39 Bu haber 1546 kez okundu
 
Arıcan:Anlamsız cebelleşme
GAZETECİ YAZAR ARICAN SON GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ; ANLAMSIZ CEBELLEŞME
Manşet Haberi
Arıcan:Anlamsız  cebelleşme

2023 yılını nüfusun  çoğunluğunun karşıladığı gibi şen şakrak bir  bayram havası eşliğinde karşılamadık. Genelde evlerimizde dört duvar arasına  sığınıp. çoluk coçuğgun şamatasına sığınarak kös kös somurtarak geçirdik,

 

Buna bir de yılbaşı sonrası geçirdiğiniz  ‘pıhtı atması’  eklemlenlenmişse  üç-beş gün de olsa hayattan  kopuyor olmanızın derin manası üzerine fazla söze hacet yok.

 

Artık elzem oldu. En az 40 yıllık arkadaşım sigaradan ayrılıyorum, Sözcüklerin ihanetinin kolaycılığı beni ürkütüyor.

 

Şimdi ardımda ne kalmış diye bakıyorum:10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü..!212 yayılı  Basın kanununun önemini  biliriz ama üzerinden on yıllar geçmiş ve cılkı cıkmış bir yasanın kutsanmasını anlamak güç. Ayrıca gazetecileri ‘çalışan’ ve ‘çalışmayan’ diye ayrıştırmak neyin nesi..!?

 

Basının hali pür- perişan! Ortada basın adına bir şey  bırakılmamış.Sadece Bandırma’da son15/20 yılda kapanan gazete sayısı belli değil. Hiç bir gazetecinin ekmeği garanti/güvende değil.Bitmiş.can çekişen bir basın dünyasından söz  ediyoruz.

 

Ancak konuyla ilgili alaka büyük.Büyükşehir/ küçükşehir,tüm şehir zevatı olmanın yanı sıra gerçek neden yaklaşan genel  ve  yerel seçimlerdi.C.başkanlığı seçimi iktidar ve muhalefet partileri nezdinde çoktan bitti.Sorun.basın çalışanları değil, basının kendisinde aranmalı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Arıcan:Anlamsız, , cebelleşme,
Yorumlar
Haber Yazılımı