Arıcan: Şehitlerin ahı..!
Haber
24 Mayıs 2023 - Çarşamba 10:33 Bu haber 1512 kez okundu
 
Arıcan: Şehitlerin ahı..!
Gazeteci-Yazar Engin Arıcan, 14 Mayıs ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2.tur seçimlerini değerlendirdi.
Manşet Haberi
Arıcan: Şehitlerin ahı..!

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimleri öncesinden başlayarak ‘Millet İttifakı’ ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na  verdikleri seçim desteğine seçmenin tepkisi ağır ve sert  oldu. Milletvekili genel seçimlerini ezici bir oyla kaybederek ‘Cumhur İttifikakı’na Meclis çoğunluğunu yitiren ‘Millet İttifakı’ Cumhurbaşkanlığı seçimini de Erdoğan’a karşı  kaybetti.

 

28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimi için seçmen yeniden  sandık başına gidecek.1.tur ile 2.tur arasında değişmeyen tek şey var. O da HDPKK ile Fetö’cülerin 28 Mayıs ‘ta gerçekleşecek 2 .tur seçimlerini kazanacakları, Erdoğan’ı devirecekleri ve seçimleri kazanacakları yönündeki sözleri.

 

Oysa ki, Millet İttifakı ve CHP ile Kılıçdaroğlu’nun 1.turda Meclis çoğunluğunu ve Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmiş olmasının ana nedeni bu iki belalı ve hain destekdi.28 Mayıs’ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı 2.tur seçimlerinin bugünden sonucunu belirleyen şey de HDPKK ile FETÖ’cülerin Kılıçdaroğlu’na verdikleri destek olacak.

 

Bu nokta da CHP üst yönetimi ile Kılıçdaroğlu’nun ‘yok böyle bir destek’ sözlerinin ,bugüne kadar yapılmış açıklamalar karşısında, destek mesajları karşısında hiçbir anlamı ve karşılığı yok.! Her şey ortada.! HDPKK ile Fetö ‘cüler, Sorosçular  Millet İttifakı’nı, CHP ile Kılıçdaroğlu’nu yedi, bitirdi.

 

Bu gerçeği geç de olsa CHP’de gördü, yaşadı. 1,Tur seçimin tamamlanması sonrası CHP  ve Kılıçdaroğlu’nun seçim stratejisini ve söylemini büyük ölçüde değiştirip. milliyetçi bir söylem içerisine girmesinin de ana nedeni bu ama Atı alan Üsküdar’a geçmiş, geç ama çok geç  kalınmıştı.!

 

Bugün 24 Mayıs Çarşamba ve Türkiye’de 24 Mayıs 1993 günü  üzerlerine 1570 mermi sıkılarak  katledilmiş 33 Mehmetimizin ölümünün yıldönümü. Silahsız ve korunaksızdılar. Acemi er olarak otobüslerle dağıtıma çıkmışlardı. Her birine 50’şer mermi sıkılarak hunharca katledildiler.

 

Katliamdan yaralı olarak kurtulmuş Osman Partal yaşadıklarını şöyle anlatıyor:”… Sinirden titriyordum. Kalaşnikof, Bixi ve Kanvasların emniyetlerini açtılar. Sonumuzun geldiğini anladım, kelimeyi şahadet getirip kendimi yere attım.  Taramaya başladılar. Dizime bir mermi isabet etti.  Vurulanlar üzerime düşüyordu. Kafamı koruyordum.  Hepimizin öldüğünden emin olmak için yüzlerce mermi yağdırdılar. Gittiklerini, seslerin uzaklaşmasından anladım. Altı yedi arkadaşım sağdı henüz.  Diğerleri paramparçaydı. Can çekişenler, hırıldayanlar, ağlayanlar, inleyenler... Su istiyorlardı.  ‘Anne, anne’ diye bağırıyorlardı. Öldüğümü zannediyordum.  Kendimi çimdikledim, ölmemişim.  Devremi beyni parçalanmış görünce bayılmışım.  Bizi yan yana dizip 1570 mermi sıktılar…  Ayılınca şehit arkadaşlarımı sırt üstü çevirdim. Dokunduğum her uzuv elimde kalıyordu.  Beyin, ayak... Yardım aramak için yukarı doğru koşmaya çalıştım.  Kan kaybediyordum. Asfalta çıktım, bir kamyonla yakındaki  Elmalı Karakolu’na gittim.  Olanları anlattığımda dinleyen jandarmalar ağlamaya başladı. Helikopter, tanklar geldi. Şehitleri aldık.   Olay yerinde 1570 mermi kovanı bulundu. Yani silahsız erlerin her biri için 50 mermi kullanmışlardı...”

 

PKK, bugüne kadar yaklaşık 7 bin civarında asker ve bir o kadar kamu görevlisi  öldürdü. Hepsinin acısı taze ve hepsi bu ülkenin insanları, çocuklarıydı. Aramızdan biriydiler. Binlerce şehidin anası..babası..kardeşi..eşi..çocuğu..hısmı.. Bu milletin bağrından sökülüp. alınmış binlerce şehidin acıları üzerine  hiçbir şey olmamış gibi bir bardak su içemezsiniz.. Binlerce şehidin, ahı var. Binlerce  şehit  yakınının, öksüz ve yetimin ahı var, kaçıp, kurtulamazsınız..

 

24 Mayıs’ın seçim sonucu budur. Kan tutar,bırakmaz.!28 Mayıs’ta da tersi olmayacaktır. Türk milleti, seçmeni  kurulu düzen ve kurguları bozacak, bölücü ve hain terörü lanetleyip, red edecektir. Bu nokta da sorun ne Tayyip Erdoğan ne de Kılıçdaroğlu’dur. Bu nokta da sorun, ülke ve milletin bekasıdır, egemenliğidir. Çünkü, egemenlik pazarlık konusu yapılamaz.

 

Onun için  28 Mayıs’ta ben oyumu, ’ÖNCE VATAN’ diyerek, ülkemin ulusal bağımsızlığı ve egemenliği adına, emperyalizme karşı kullanacağım. Mandacılık  ve muhipliği red edeceğim. Fetö iblisi ile bir kez daha hesaplaşacağım.

 

Esen kalın…

Kaynak: Editör:
Etiketler: Arıcan:, Şehitlerin, ahı..!,
Yorumlar
Haber Yazılımı