Avşa'ya Mavi bayrak
Haber
08 Ağustos 2024 - Perşembe 15:07 Bu haber 663 kez okundu
 
Avşa'ya Mavi bayrak
Mavi Bayraklı Avşa Adası sahillerinde 200 bin kişi tatil yapıyor.Balıkesir ili Marmara ilçesine bağlı Avşa Adası “Mavi Bayrak” aldı. Türkiye Çevre ve Eğitim Vakfı(Türçev) tarafından uygulanan Mavi Bayrak programına ilk kez dâhil oldu.
Bölge Haberi
Avşa'ya Mavi bayrak

Program kapsamında Avşa merkezdeki plajda WC, duş, soyunma kabinleri, can kurtaran ve engelli parkuru yer alıyor. Avşa Adası‘na gelen misafirlerden de tam not alan uygulama sayesinde güvenli bir tatil imkanı sunuluyor. Plaj boyunca kayalık ve çakıl alan olmaması ve denizinin çabuk derinleşmemesi Avşa’nın aileler tarafından tercih edilmesi için en önemli etken oluyor.

 

Denizinin ve kumsalının temizliği “Mavi Bayrak” ile taçlanan Avşa Adası’na İstanbul, Tekirdağ ve Erdek’ten feribot ile ulaşım sağlanmaktadır. Günde 20’den fazla feribot seferinin düzenlendiği adaya her gün 10 bin yeni misafir gelmektedir. Geçtiğimiz temmuz ayında günde 150 bin kişiyi ağırlayan Avşa Adası’na ağustos ayı itibari ile 200 bin kişi tatil yapmaktadır. Dünyaca ünlü Avşa Adası plajları, eğlence dolu gece hayatı ve ekonomik konaklama seçeneği sunan pansiyonları sayesinde bölge yerli ve yabancı tatilciler tarafından her yıl dolup taşıyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Avşa'ya, Mavi, bayrak,
Yorumlar
Haber Yazılımı