BANDIRMA CUMHURİYETİN 100.YILINI COŞKUYLA KUTLAYACAK
Haber
23 Ekim 2023 - Pazartesi 23:21 Bu haber 1109 kez okundu
 
BANDIRMA CUMHURİYETİN 100.YILINI COŞKUYLA KUTLAYACAK
Cumhuriyetin kuruluşunun 100.yıldönümü dolayısıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100.Yılı Kutlama Programı belli oldu. Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal Başkanlığında Kutlama Komitesince yapılan açıklamada Cumhuriyetin 100.Yılı Kutlama Programına tüm vatandaşların davetli olduğu kaydedildi. Şanlı Türk Bayrağı ve ulu önder Atatürk posterleriyle süslenecek tüm yurtta ve Bandırma'da da coşkuyla kutlanacak olan Cumhuriyetin 100.Yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100.Yıl Kutlamalarına katılımın yoğun olması bekleniyor.
Manşet Haberi
BANDIRMA CUMHURİYETİN 100.YILINI COŞKUYLA KUTLAYACAK

Cumhuriyetin kuruluşunun 100.yıldönümü dolayısıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100.Yılı Kutlama Programı belli oldu. Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal Başkanlığında Kutlama Komitesince yapılan açıklamada Cumhuriyetin 100.Yılı Kutlama Programına tüm vatandaşların davetli olduğu kaydedildi.

 

Tüm yurtta olduğu gibi Bandırma’da da Coşkuyla kutlanacak olan Cumhuriyetin 100.Yıldönümünde Cumhuriyet’in  anlam ve önemine değinen Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, “ Asil milletimizin bağımsızlık bilincinin perçinlenmesi, millî birlik ve beraberliğimizin güçlendirilmesi, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartılması, çağdaş, demokratik ve kültürel temellere dayalı müstesna bir yere ve öneme sahip Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü, anlam ve önemine uygun olarak kutlamak, Cumhuriyetimizin banisi Ulu Önder Atatürk'ü anmak ve O'nun İlkeleri doğrultusunda milli birlik ve beraberliği pekiştirmektir.”ifadelerinin altını çizdi

 

28 Ekim günü Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması, göndere bayrak çekilmesi  töreni  ile başlayacak olan Cumhuriyetin 100.yıl kutlamaları diğer etkinliklerle devam edecek.

 

DİĞER ETKİNLİKLER (28 Ekim 2023)

1-Barış Manço Kültür Merkezinde saat:13.30’da “Resim Sergisi” açılışı yapılacak.

2-Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanında, saat:16.00’da okullar tarafından düzenlenen “Bando Takımı”; saat: 16.30’da “Kalp, Yüzüncü Yıl, Cumhuriyet’’ konulu Cumhuriyet Meşalesi grubunun müzikli koreografi etkinlikleri gösterisi;

3-“Halk Oyunları” gösterisi saat:17.00’de; saat:17.30’da ise Cumhuriyetin Çocukları grubunun müzik dinletisi ve dans gösterisi ile Yüzüncü Yıl Müzik Topluluğu grubu tarafından konser düzenlenecek.

 

TEBRİKAT (29 Ekim 2023)

29 Ekim 2023 Pazar günü saat: 09.30'da Kaymakamlık Makamında, Kaymakam Sayın Engin AKSAKAL tebrikleri kabul edecek.

KUTLAMA TÖRENİ (29 Ekim 2023)

1-Tören; saat: 10:00'da Cumhuriyet Caddesi'nde protokol ve davetlilerin yerlerini almalarıyla başlayacak.

2-Konukların, kamu görevlilerin ve vatandaşlarımızın yerlerini almalarından sonra Bandırma Kaymakamı, Garnizon Komutanı ve Bandırma Belediye Başkanı ile birlikte, törene katılanların ve vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı 'nı kutlayacaklar.

3-Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz adına bir dakikalık saygı duruşu, ardından İstiklal Marşı okunacak ve bu esnada göndere bayrak çekilecek.

4-29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın anlam ve önemine binaen Kaymakamımız Sayın Engin AKSAKAL tarafından konuşma yapılacak.

5-Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okunacak.

6-Halk Oyunları ve “Vals” gösterisi yapılacak.

7-“Yüzyılın Genç Nesli” grubu, “İstiklal Marşı” konulu müzikli koreografi gösterisi yapacak.

8-Resmi Geçit Töreni yapılacak.

 

Şanlı Türk Bayrağı ve ulu önder Atatürk posterleriyle süslenecek tüm yurtta ve Bandırma'da da coşkuyla kutlanacak olan Cumhuriyetin 100.Yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100.Yıl Kutlamalarına katılımın yoğun olması bekleniyor

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: BANDIRMA, CUMHURİYETİN, 100.YILINI, COŞKUYLA, KUTLAYACAK,
Yorumlar
Haber Yazılımı