Bandırma, CHP ve Dursun Mirza.!
Haber
17 Eylül 2024 - Salı 03:28 Bu haber 567 kez okundu
 
Bandırma, CHP ve Dursun Mirza.!
Engin Arıcan yazdı....
Gündem Haberi
Bandırma, CHP ve Dursun Mirza.!

Bandırma, CHP ve Dursun Mirza.!

 

Bandırma’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıl dönümü bu yıl CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de katılımıyla kutlanacak. Öncelikle CHP  Genel Başkanı Özel’e  ‘kentimize hoş geldiniz’ demek gerekiyor.

 

Sn. Özel’in kentimizi bu onurlu günde ziyareti önemli mi? Evet, bir çok açıdan önemli. Sn. Özel’in  Bandırma’ lılarla bu onurlu  günü paylaşması bir yana bir siyasi parti genel başkanının, ki 31 Mart yerel seçimlerinden sonra ülkenin en güçlü partisinin lideri olarak, yılladır yatırıma ve hizmete aç, bu kenti ziyareti, Bandırma açısından önemli.

 

Olayın bir başka boyutu da var. Yerel Seçimlerin üzerinden  6 aya yakın bir zaman geçti. Siyasi açıdan Balıkesir Büyükşehiri CHP’nin ve Ahmet Akın’ın kazanması AK Parti’nin karşısında tarihi bir kırılma noktası ve tarihsel açıdan önemli bir olaydı.

 

Sürpriz miydi, hayır.!

 

Çünkü, 2019 yerel seçimlerinde son anda adaylığı elinden alınan Ahmet Akın, belediye başkan adayı olarak yerel seçimlere katıla bilmiş olsa idi, büyük bir olasılıkla 2019’da Balıkesir’in büyükşehir belediye başkanı seçilecekti. Bu, üzerinde düşünülmesi ve tartışılması gereken bir konu. Ancak, bu konu ayrı bir yazı konusu ve şimdilik üzerinde durmayacağız.31 Mart yerel seçim sonuçlarının CHP ve belediye başkanı seçilen Dursun Mirza açısından da çok yönlü ve değişik sonuçları var.

 

Öncelikle belirtelim. Bugün için Bandırma siyasal ve sosyal yaşamında en etkili ve dinamik ismin Dursun Mirza olduğu bir gerçektir. Bu başarı, kolayca elde edilmiş bir başarı da değildir ve temelinde inanç, kararlılık, mücadele azmi yanı sıra muazzam bir emek vardır. Öncelikle bu başarıya karşı adil ve hakkaniyetli olup, saygı göstermek gerekiyor.

 

Sürekli atlanan ya da görmezden gelinmeye çalışılan bir gerçek var. Sn. Mirza aynı zamanda bugün açısından Bandırma’da hem siyasi hem sosyal hem de idari açıdan en güçlü isim konumunda. Şaka falan değil. Sn.Mirza, Bandırma Belediye Başkanlığı yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediyesinde de Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın Başkan Vekili konumunda.

 

Keza bu siyasi ve idari konumu ile bir çok CHP’li Belediye Meclis üyesini büyükşehir meclisinde aktif görevlere taşıdı.

 

Tüm bu olup bitenleri en iyi Bandırma’lı  vatandaşlar biliyor. Sedat Pekel, Dursun Mirza ve Tolga Tosun’un belediye başkanlıkları dönemi ve sürecinde  15 yıl Bandırma’da yerel yönetimde CHP iktidarda olmasına karşın en büyük dert ve şikayet konusu  büyükşehir belediyesinin AK Parti’de olmasıydı. Tamam, bu dönem 31 Mart seçimleri ile bitti ve Balıkesir’de de Bandırma’da da CHP yerel yönetimde iktidar.

 

Bandırmalılar 15 yıldır en küçük bir hizmetin aksamasında hep aynı mazeret ve şikayetleri dinledi ve artık, bu bitti. Bitmesinden de vaz geçtik.! Sn.Mirza’yı büyükşehrin 2. koltuğuna taşıdık ki, bu Bandırma’nın başarısıdır.

 

Şunu söyleyebiliriz;  Sn.Mirza, olup bitenin farkında ve hem kişisel olarak hem de siyasi açıdan kazanımlarının farkında. Kuşkusuz, şimdi sadece Bandırma’nın değil, Bandırma yanı sıra 19 ilçenin sorumluluğunu üstlenmiş durumda. Genel olarak bu 5-6 aylık dönemle ilgili kamuoyuna yansıyan ciddi bir şikayet ve eleştiri konusu da yok.

 

Bandırma’ya gelince… En büyük eleştiri ve şikayet konusu yollar ve bozuk yolların neden olduğu sorunlar. Yol  sorunu, Bandırma için adeta yüz yıllık bir sorundur ve şikayetler bugünden yarına  bitmez.

 

Sevgi Yolu ise muhteşem olmuş. Keza, eski Hal binasında açılışı gerçekleştirilecek Halk Lokantası, özellikle dar gelirli nüfus, çalışanlar ve öğrenciler için tam bir can simidi özelliği taşıyor ve Belediye Başkanını kutlamak gerekiyor. Paşabayır’da  virane Kültür Merkezi inşaatını Büyükşehir Belediyesinin sahiplenmesi ve Başkan Ahmet Akın’ın çeyrek asırlık bir ayıbı temizlemeye soyunması da takdire şayan. Ben, Malta Deresi ile Ordunat  Projelerine ve yatırımlarına da Sn. Akın ve Sn. Mirza’nın yönetimleri ile  en yakın zamanda eğileceğine inanıyorum.

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e Sonkurşun Anıtı ile ilgili sunum  yapılması ve Son Kurşun Anıtı’na yapılacak ziyaret, Milli Kurtuluş Mücadelemizin kahramanlarından Albay Bekir Sami Günsav Anıtı’nın açılışı üzerine ne söylenebilir…  Albay Bekir Sami Günsav’ın heykelinin kentimize kazandırılmasında Töre Sivrioğlu ve eski Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat’ın girişimleri ve çabalarını yıllardır biliyorum ve her ikisini de kutluyorum.

 

Kurtuluşumuz kutlu olsun. Esen kalın..

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bandırma,, CHP, ve, Dursun, Mirza.!,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Bandırma, CHP ve Dursun Mirza.!
Bandırma, CHP ve Dursun Mirza.!
Bandırma, CHP ve Dursun Mirza.!
Bandırma, CHP ve Dursun Mirza.!
Yorumlar
Haber Yazılımı