CHP Tüzük Kurultayı Sivas’ta başladı.
Haber
04 Eylül 2024 - Çarşamba 22:03 Bu haber 313 kez okundu
 
CHP Tüzük Kurultayı Sivas’ta başladı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tüzük Kurultayı Sivas’ta başladı. Sivas Kongresi’nin yıl dönümü nedeniyle sembolik olarak toplanan kurultayın açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kuruluş felsefesinden sapmadıklarını iddia ederek DEM Parti ile kurduğu ittifaka atıf yaptı.
Siyaset Haberi
CHP Tüzük Kurultayı Sivas’ta başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (ÇHP) Tüzük Kurultayı Sivas’ta başladı. Sivas Kongresi’nin yıl dönümü nedeniyle sembolik olarak toplanan kurultayın açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel , kuruluş felsefesinden sapmadıklarını iddia ederek DEM Parti ile kurduğu ittifaka atıf yaptı. “Artık, Türkiye’nin tüm renklerini kucaklayan Türkiye İttifakı var.” dedi. Özel, hedeflerinin Avrupa Birliği’ne tam üyelik olduğunu tekrarladı. “Pusulası millet olan CHP’nin hedefi; güçlü, zengin, dünya ile barışık, dünya ile yarışan, Avrupa Birliği’ne tam üye olmuş bir Türkiye’dir.” ifadelerini kullandı.

‘EN GÜÇLÜ KOLON SİVAS KONGRESİ’

 

Özgür Özel Tüzük Kurultayı’nın işleyişine ilişkin de bilgi verdi. Partisinin önce demokratik tüzüğü, ardından da en iyi programı yapacağını ileri sürdü. Değişim talebinin altını dolduracaklarını belirten Özel’in konuşmasında şunlar öne çıktı:

“105 yıl sonra yeniden Sivas’tayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini yerel seçimlerde olduğu gibi yeniden birinci parti yapmanın hedefiyle birlikte yan yanayız, kol kolayız, omuz omuzayız. Yürüyelim arkadaşlar. Ankara’ya gidiyoruz. İktidar yürüyüşümüzü başlatıyoruz. Bağımsızlık ve özgürlüğümüze giden yolun en güçlü kolonu Sivas Kongresi’nde inşa edilmiştir.”

‘PROGRAMI DA DEĞİŞTİRECEĞİZ’

“Atatürk ilk kurultayımızı Sivas Kongresi olarak tanımlamış. Sivas Kongresi’nin partimizi doğurduğunu açıkça ifade etmiştir. Sivas Kongresi bizim ilk kurultayımızdır. Ancak bugün Sivas’tan kurucu kadrolarımıza armağan etmek isteriz ki bugün kuruluş felsefesinden sapmayan CHP, yapılan son seçimlerin ve Türkiye’nin birinci partisidir. CHP bugün özgüvenli siyasetiyle iktidarın tek ve en güçlü seçeneğidir.

Kaynak: Editör:
Etiketler: CHP, Tüzük, Kurultayı, Sivas’ta, başladı.,
Yorumlar
Haber Yazılımı