DEM’den Bahçeli’ye tam destek
Haber
22 Ekim 2024 - Salı 16:04 Bu haber 129 kez okundu
 
DEM’den Bahçeli’ye tam destek
Devlet Bahçeli'nin 'Teröristbaşının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun.' sözlerine DEM Parti'den tam destek geldi. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, 'DEM Parti olarak yapmaya hazır olduğumuzun altını bir kez daha çiziyorum.' dedi.
Siyaset Haberi
DEM’den Bahçeli’ye tam destek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan için yine bir çağrı yaparak "Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini açıklasın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenleme yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın. Ne Kandil ne Edirne, adres İmralı'dan DEM'e uzansın, bu ağır ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın. Hodri meydan, buna varız" ifadelerini kullandı.

'BU KADARINI BEKLEMİYORDUK'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu açıklamalarına DEM Parti'den tam destek geldi. Bahçeli'nin "Teröristbaşının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun." sözlerine yönelik, DEM Parti kaynaklarının, "Bu kadarını beklemiyorduk, tarihi bir konuşma yaptı." değerlendirmesi yaptıkları belirtildi.

DEM PARTİ: BİZ HAZIRIZ

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları da, partisinin grup toplantısında konuşarak "Bir başlangıç olacaksa tecrit derhal kaldırılmalıdır. Onurlu bir barış için inisiyatif almaya hazırız." dedi.

Hatimoğulları, "Öcalan'ın üzerindeki tecritin kaldırılması için yıllardır mücadele diyoruz. Kesinlikle kaldırılmalıdır. Fiziki olarak gelsin konuşsun diyoruz. Ne konuştuğunu hep birlikte görelim. Vakit geçirilmeden acil biçimde bu konuda adım atılmalıdır. Bu konuda ne gerekirse DEM Parti olarak yapmaya hazır olduğumuzun altını bir kez daha çiziyorum." dedi.

 
Kaynak: Editör:
Etiketler: DEM’den, Bahçeli’ye, tam, destek,
Yorumlar
Haber Yazılımı