Erdoğan-Özel 1.5 saat görüştü
Haber
03 Mayıs 2024 - Cuma 01:30 Bu haber 352 kez okundu
 
Erdoğan-Özel 1.5 saat görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in günlerdir konuşulan görüşmesi 1 saat 35 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel'i AK Parti Genel Merkezinde kabul etti. Özel görüşmenin ardından açıklama yapmadan ayrıldı.
Siyaset Haberi
Erdoğan-Özel 1.5 saat görüştü

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin ardından gündeme gelen Özel-Erdoğan görüşmesi sona erdi. Cumhurbaşkanı ve AK Partı Genel Başkanı R,T; Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. 1 saat 35 dakika süren görüşmenin ardından Özel herhangi bir açıklama yapmadan aracına binerek uzaklaştı. Özel'i AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş uğurladı.

 

Özgür Özel, AK Parti Genel Merkezi'ne saat 16.07'de ulaştı. Erdoğan'ın kabulüyle ilgili fotoğraflar paylaşıldı. CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre tüm gündem maddeleri ayrıntılı ele alındı.

Bu arada Özel, Erdoğan'ın sağındaki koltuk yerine solundaki yan koltuğa oturtulmuştu. Özel'in oturma planıyla ilgili eleştirisini Erdoğan'a bildirdiği belirtildi. Erdoğan'ın da buna karşılık "İade-i ziyaret yapalım" dediği ifade edildi.

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özel ile yakın zamanda iadeyi ziyaret konusunda mutabık kalındığı milli bayramlar bir araya gelinmesi konusunda anlaşıldığı ifade edildi. Kaynaklar, ikili arasında yeni anayasa konusunun da konuşulduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın değişen şartlara göre anayasanın güncellenmesi gerektiğini söyledi. Kaynaklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a CHP Genel Başkanı Özel’e 15 Temmuz gecesi gösterdiği direniş için teşekkür ettiği, Özel'in ise, “Tiyatro olduğunu hiç düşünmedim” dediği ifade edildi.
CHP Genel Başkanı Özel, 28 Şubat davasında hüküm giyen mahkumlara ilişkin talebini ilettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise değerlendirilelim dediği öğrenildi. Özel'in Gezi davası yargılamasında 18 yıl hapis cezası alan Avukat Şerafettin Can Atalay ve Osman Kavala konusunu ilettiği öğrenildi. Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mülakatların kaldırılması yönünde talepte bulunduğu ifade edildi. Erdoğan ayrıca seçim başarısından dolayı CHP Genel Başkanı Özel’i tebrik ederek, "Sizin başkanlığınızda ivmelenen bir süreç var" dediği belirtildi.

 

Erdoğan-Özel görüşmesi 1 buçuk saat sürdü - Resim : 1

Özel'e CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi NamıkzTan, Erdoğan'a da AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş eşlik etti.

Erdoğan-Özel görüşmesi 1 buçuk saat sürdü - Resim : 2

NE HEDİYE VERDİLER?

Görüşmede liderlerin birbirlerine hediye takdim ettiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Milli Saraylar'dan bir fincan takımı, çay ve bal hediye ettiği belirtildi.

Erdoğan-Özel görüşmesi 1 buçuk saat sürdü - Resim : 3

Özgür Özel ise Erdoğan'a Paşabahçe'den Cumhuriyet Ateşi isimli bir obje verdi. Objenin hikayesi ise şöyle: "Cumhuriyet Ateşi, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sizi birer kıvılcım olarak gönderiyoruz, gür alevler halinde geri dönmelisiniz” sözünden ilhamla oluşturulmuştur. Anıtkabir’de İnkılap Kulesi’ndeki kabartmalarda, zayıf, güçsüz bir elin tuttuğu sönmekte olan meşale, çökmekte olan Osmanlı İmparatorluğu’nu, güçlü bir elin göklere doğru kaldırdığı ışıklar saçan meşale ise yeni Türkiye Cumhuriyeti’ni simgelemektedir. Cumhuriyet Ateşi, Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet bursuyla yurt dışına gönderdiği ilk heykeltıraşlardan Nusret Saman’ın bu eserinden esinlenerek hazırlanmıştır."

Erdoğan-Özel görüşmesi 1 buçuk saat sürdü - Resim : 4

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i kabulüne ilişkin AA'ya açıklamada bulundu.

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'in ziyaretinden memnuniyet duymuşlardır. Olumlu bir havada geçmiştir ziyaret. Sayın Cumhurbaşkanımız, diyaloğun devam etmesi gerektiğini belirtmişlerdir. Kendi takvimlerine uygun bir zamanda iadeiziyaret gerçekleştireceklerdir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Erdoğan-Özel, 1.5, saat, görüştü,
Yorumlar
Haber Yazılımı