İYİ Parti'de yaprak dökümü
Haber
06 Eylül 2024 - Cuma 17:38 Bu haber 338 kez okundu
 
İYİ Parti'de yaprak dökümü
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Ataş'ın istifasının ardından İYİ Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'ndeki sandalye sayısı 31'e düştü.
Siyaset Haberi
İYİ Parti'de yaprak dökümü

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde aldığı oy oranından sonra, İyi Parti'de yükselişe geçen istifa dalgasına yeni bir isim daha eklendi. İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Ataş'ın istifasının ardından İYİ Parti'nin TBMM'deki sandalye sayısı 31'e düştü.

ATAŞ'TAN İSTİFA SONRASI AÇIKLAMA

Ataş, istifasıyla ilgili yaptığı açıklamada, bu kararının kırgınlık ya da eleştiriden değil, millete daha verimli hizmet etme arzusundan kaynaklandığını ifade etti. Ataş, "Milletimizin bana verdiği temsil yetkisini en iyi şekilde kullanmak adına bu istifa kararının artık kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Kalan sürem boyunca milletimizin menfaatlerini gözeterek çalışmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Bundan sonraki süreçte de ülke için çalışmaya devam edeceğini açıklayan Ataş, tek hedefinin Türkiye'nin aydınlık yarınları olduğunu vurguladı.

DURSUN ATAŞ KİMDİR?

1987 yılında Hava Teknik Okulu'ndan Hava Astsubayı olarak mezun olup göreve başlamış, Türk Hava Kuvvetleri'nin çeşitli kademelerinde 20 yıl hizmet verdikten sonra, 2007 yılında emekli olmuş, 2007-2009 yıllarında aile şirketinde yöneticilik yapmıştır. 2009-2018 yıllarında Pınarbaşı Belediye Başkanlığı yapmış, 2017'de MHP'den istifa etmiş ve İYİ Parti'ye katılmıştır. 2018 Türkiye genel seçimlerinde milletvekili adayı olmak için belediye başkanlığı görevinden istifa etmiştir.

27. Dönem Kayseri milletvekilidir. 2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı ortak adayı olarak Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmuştur. Evli ve üç çocuk babasıdır. 28. Dönem Kayseri milletvekilidir.

 
 
Kaynak: Editör:
Etiketler: İYİ, Parti'de, yaprak, dökümü, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı