Kılıçdaroğlu, seçim mağlubiyetinin suçunu ‘ulusalcılara’ attı
Haber
31 Ağustos 2023 - Perşembe 01:45 Bu haber 1047 kez okundu
 
Kılıçdaroğlu, seçim mağlubiyetinin suçunu ‘ulusalcılara’ attı
Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybeden Millet İttifakı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Kararsız muhafazakârlar, ‘ulusalcılar iktidara gelirse yeniden eski günlere dönebiliriz' korkusuyla oylarını dönüp tekrar Erdoğan’a verdiler” dedi.
Siyaset Haberi
Kılıçdaroğlu, seçim mağlubiyetinin suçunu ‘ulusalcılara’ attı

Posta'dan Oral Çalışlar'a konuşan Kılıçdaroğlu, seçim sonrası “kamuoyuna açık özeleştiri yapmamalarının bir eksiklik olduğunu” belirtti.

CHP lideri, seçim sonuçları sonrası partisine ve kendisine yönelik eleştiriler için de, “Üzerimizde seçim sonrası ağır bir baskı oluştu. Partiyi dağıtacak kadar sert bir baskı. Bu hala sürüyor.” ifadelerini kullandı.

‘ULUSALCILAR İKTİDARA GELİRSE’ KORKUSUYLA…’

Öte yandan Kılıçdaroğlu, demecinde ‘muhafazakar kitle’nin seçim sonuçlarında belirleyici olduğunu ifade etti. CHP lideri, şu ifadelere yer verdi:

“İktidardan kopuş eğiliminde olan muhafazakâr kitle, sonucu tayin etti. Bu aday listelerine gösterilen aşırı tepkilerden, söz konusu kitle olumsuz yönde etkilendi. Kararsız muhafazakârlar, ‘ulusalcılar iktidara gelirse yeniden eski günlere dönebiliriz’ korkusuyla oylarını dönüp tekrar Erdoğan’a verdiler.”

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Kılıçdaroğlu,, seçim, mağlubiyetinin, suçunu, ‘ulusalcılara’, attı,
Yorumlar
Haber Yazılımı