Perinçek:Göreve hazırız!
Haber
02 Mart 2023 - Perşembe 09:56 Bu haber 1516 kez okundu
 
Perinçek:Göreve hazırız!
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seçimden önce yeni bir iktidar mimarisi yaratma çağrısı yaptı. “Görevlere hazırız” diyen Perinçek, "Gelecek hükümet, Cumhurbaşkanımız önderliğinde AK Parti, MHP ve Vatan Partisi ortaklığında kurulabilir" ifadelerini kullandı.
Siyaset Haberi
Perinçek:Göreve hazırız!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Türkiye’nin yeni bir hükümet mimarisine ihtiyacı olduğunu” söyleyerek, “Büyük zorlukların üstesinden gelecek hükümet, günümüz koşullarında, Cumhurbaşkanımız önderliğinde AK Parti, MHP ve Vatan Partisi ortaklığında kurulabilir.” dedi.

Doğu Perinçek, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin tribünlerdeki sloganlardan sonra yeni bir sürece girdiğini savundu.

‘TRİBÜNLERDEKİ HÜKÜMET İSTİFA SLOGANI, YENİ BİR TERTİBİN SLOGANI’

“Tribünlerdeki saf yürekli seyircinin ‘hükümet istifa’ sloganlarının, yeni bir tertibin sloganı olduğunu” öne süren Perinçek, “Herkes bilmeli. Bilmiyorsa da tecrübelerle öğrenecektir: Tribünlerdeki saf yürekli seyircinin ‘Hükümet istifa’ sloganları, yeni bir tertibin başlangıcıdır. Aynı 2007 yılında FETÖ’nün Ergenekon-Balyoz tertibi için düğmeye basması gibi, yine ABD’nin operasyon merkezinden düğmeye basılmıştır” iddiasında bulundu.

Yapılacak seçimlerin daha önceki seçimler gibi iktidar ve seçenekleri arasında olmayacağını ileri süren Perinçek, “Önümüzdeki seçim son tahlilde Türkiye ile Amerika emperyalizmi arasındaki seçimdir. Türkiye cephesi, seçmene bir iktidar projesi sunuyor. İYİ Parti ve CHP yöneticileri ise Türkiye’nin önüne bir kaos seçeneği koymaktadır. Atlantik tayfasının seçimi kazanması durumunda iktidar ortakları FETÖ ile HDP, PKK’dır.” değerlendirmesine bulundu.

AK PARTİ-MHP-VATAN PARTİSİ İTTİFAKI ÖNERDİ

Türkiye’nin yeni bir hükümet mimarisine ihtiyacı olduğunu iddia eden Perinçek, büyük zorluklarla karşı karşıya olunduğunu belirtti.

Perinçek, şunları kaydetti:

“Büyük zorlukların üstesinden gelecek hükümet, günümüz koşullarında, Cumhurbaşkanımız önderliğinde AK Parti, MHP ve Vatan Partisi ortaklığında kurulabilir. Bu hükümet, AK Parti ile onu destekleyenlerin kuracağı bir hükümet değildir. Türkiye’yi birlikte yönetme hükümetidir. Bu seçenek milli siyaset izleyen güçlerin ötesinde CHP ve İYİ Parti’nin vatansever kitlelerini de seferber edecektir.”

 
Kaynak: Editör:
Etiketler: Perinçek:Göreve, hazırız!,
Yorumlar
Haber Yazılımı