Teşekkürler Milli takım..!
Haber
07 Temmuz 2024 - Pazar 13:04 Bu haber 768 kez okundu
 
Teşekkürler Milli takım..!
A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek final maçında Hollanda'ya 2-1 mağlup oldu ve turnuvadan elendi.
Spor Haberi
Teşekkürler Milli takım..!

Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta ilk yarıyı 1-0 önde kapatan ay-yıldızlı ekip, ikinci yarıda kalesinde gördüğü gollerle mağlup oldu ve yarı final şansını kaçırdı.

 

A Milli Takımı , Hollanda karşısında 1-0'lık üstünlüğe taşıyan golü savunma oyuncusu Samet Akaydın attı.

Samet, mücadelenin 35. dakikasında yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Samet, A Milli Takım formasıyla çıktığı 10. maçta ilk kez gol sevinci yaşadı.

HOLLANDA, İNGİLTERE İLE EŞLEŞTİ

A Milli Futbol Takımı'nı eleyen Hollanda'nın yarı finaldeki rakibi İngiltere oldu.

Hollanda ile İngiltere'nin karşı karşıya geleceği yarı final mücadelesi 10 Temmuz Çarşamba günü Dortmund'da oynanacak.

2. YARI FİNAL ŞANSI KAÇTI

A Milli Futbol Takımı, 6. kez mücadele ettiği Avrupa Şampiyonası'nda 2. kez yarı finalde mücadele etme şansını kullanamadı.

Ay-yıldızlı ekip, EURO 2008'de büyük bir başarıya imza atarak, yarı finale kadar yükseldi. Almanya'ya 3-2 yenilen Türkiye, Avrupa şampiyonaları tarihindeki en iyi derecesine imza atmıştı.

MİLLİLER BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞADI

Ay-yıldızlı ekip, karşılaşmanın ardından büyük üzüntü yaşadı.

Kaptan Hakan Çalhanoğlu ve bazı oyuncuların gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

ERDOĞAN MİLLİ MAÇI TAKİP ETTİ

Gelecek bizimdir: Teşekkürler Milli Takım! - Resim : 2

Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan, Hollanda maçında milli takımı yalnız bırakmadı. Merih Demiral’ın ceza alması sonrasında takıma destek olmak için Almanya'ya giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, mücadeleyi Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda takip etti.

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri de tribünden takip etti.

Berlin Olimpiyatı Stadı'ndaki taraftarımız İstiklal Marşı'nı bozkurt işareti yaparak okudu.

MİLLİ TAKIMA PEŞ PEŞE TEBRİK

A Milli Futbol Takımı 2024 Avrupa Şampiyonası'na çeyrek finalde veda etti. Siyasiler, milli takım sporcuları için tebrik ve teşekkür mesajları paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda-Türkiye maçının ardından Milli futbolcuları soyunma odasında ziyaret etti. Milli oyuncuları ellerini sıkarak teker teker tebrik eden Erdoğan, "Hepinizi tebrik ediyorum. Her ne kadar bugün burada bu neticeyi aldıysak da siz bizim şampiyonumuzsunuz. Biz sizden memnunuz. Bunun geleceği de var. Gelecekte de bu işi biz götüreceğiz. Ben buna inanıyorum. Buraya kadar bu işi çok başarılı getirdiniz. Olanlar oldu, burada kaldı. İlk 8, bundan sonra da inşallah şampiyonluk" diye konuştu.

A Milli Takımın mücadelesi için teşekkür mesajı yayınlayan Vatan Partisi, "Milli Takımımızı tebrik ediyoruz. Emek veren, ter döken, gece gündüz çalışan bütün futbolcularımıza ve teknik ekibimize teşekkür ediyoruz. Örnek karakteri ve sarsılmayan vatansever ruhuyla yenilmez bir takımız. Gelecek bizimdir!" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. "Avrupa Şampiyonası'nda büyük bir gayretle ilk 8 takım arasına giren ve yarı finali kıl payı kaçıran A Milli Futbol Takımımızı tebrik ediyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finalde elenen A Milli Futbol takımımızı oynadıkları güzel futbol ve bize yaşattıkları heyecan nedeniyle kutluyorum." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "şanlı bayrağımızı gururla dalgalandıran milli sporcularımıza teşekkür ediyoruz. Yeni hedeflere, yeni zaferlere bizim çocuklar" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da paylaşımında "Çok istedik, çok hak ettik ama olmadı. Mücadeleniz, yaşattığınız mutluluklar için teşekkürler" mesajını paylaştı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan milli takımı tebrik etti. "Milli takımımızın mücadelesi ve duruşuyla gurur duyuyoruz" dedi. Bakan Fidan paylaşımında, "Takımımızı dünyanın dört bir köşesinde destekleyen vatandaşlarımız, soydaşlarımız ve dostlarımızla beraber bir sonraki turnuvayı bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Elinizden geleni yaptınız, teşekkürler Bizim Çocuklar. Canınız sağolsun…" mesajını paylaştı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Teşekkürler, Milli, takım..!,
Yorumlar
Haber Yazılımı