TİLKİCİ “ÇIĞ GİBİ BÜYÜYORUZ”
Haber
27 Mart 2024 - Çarşamba 00:42 Bu haber 749 kez okundu
 
TİLKİCİ “ÇIĞ GİBİ BÜYÜYORUZ”
Uzmanlar Federasyonu Balıkesir İl Başkanlığınca emekli ve görevi başındaki uzman çavuşlara iftar yemeği düzenlendi. Uzmanlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Tilkici ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı iftar yemeğine ilgi oldukça büyüktü. Emekli ve çalışanların da aralarında bulunduğu iftar yemeğinde önce Kuran-ı Kerim okundu, ardından iftar yapıldı. Gördüğü kalabalık sonucunda gurur duyan Ali Tilkici, “Gün geçtikçe çığ gibi büyüyoruz” dedi.
Manşet Haberi
TİLKİCİ “ÇIĞ GİBİ BÜYÜYORUZ”

TİLKİCİ “ÇIĞ GİBİ BÜYÜYORUZ”

 

Uzmanlar Federasyonu Balıkesir İl Başkanlığınca emekli ve görevi başındaki uzman çavuşlara iftar yemeği düzenlendi.

Uzmanlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Tilkici ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı iftar yemeğine ilgi oldukça büyüktü. Emekli ve çalışanların da aralarında bulunduğu iftar yemeğinde önce Kuran-ı Kerim okundu,  ardından iftar yapıldı. Gördüğü kalabalık sonucunda gurur duyan Ali Tilkici, “Gün geçtikçe çığ  gibi büyüyoruz” dedi.

 

“UZMANLAR ÇAVUŞLAR HER ŞEYE LAYIKTIR”

İftar yemeğinden sonra konuşma yapan Uzmanlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Tilkici, “Uzman Çavuşlar her şeyin en iyisine layıktır diyerek, sözlerine şöyle devam etti. “Bizler artık tek çatı altında toplanıyoruz. 200 bin görevde, 100 bin emekli ve 120 bin civarında görevlerinden ayrılıp başka mesleklere geçmek zorunda olanlar var. Kamu yararına dernek olduğumuzda Genel Başkan olarak bizlere teveccüh gösterip seçtiğinizde kahramanlarımız için yapacak çok işlerimiz var. Dernek çatısı altında çeşitli ticari alanlarda faaliyet göstereceğiz. Uzman Çavuşlarımıza, onların evlatlarına, ailelerine her zaman destek vereceğiz. Sigorta, güvelik şirketleri kuracağız. İnşaat alanında faaliyet göstererek Uzman Çavuşlarımıza çok uygun bir şekilde ev sahibi yapacağız. Emeklisi, çalışanı, görevden ayrılanlara sahip çıkarak her birine iş imkanı sağlayacağız. Avukat ordumuz olacak, kimin başına bir olay geldiğinde hemen biz koşacağız”

“BİZDEN BAŞKA SİZLERE SAHİP ÇIKAN YOK”

Uzmanlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Tilkici, Uzman Çavuşların özlük haklarını iyileştirmek için gece gündüz çalıştıklarını ifade ederek, “ Uzmanlar Federasyonu olarak 3269 Sayılı Kanuna Tabi Uzman Çavuşlarımızın özlük haklarının düzeltilmesi adına 6 yıldır faaliyet göstermekteyiz. Bünyesinde 5 tane dernek barındıran ve üyelerinin hepsi Türk silahlı Kuvvetleri’nde görev yapmış emekli uzman çavuşlardan oluşan Uzmanlar Federasyonu, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev almış uzman çavuşların sosyal, kültürel ve hukuki sorunlarına yardımcı oluyor. Uzman Çavuşlar 1986 yılında 3269 sayılı Kanun’a tabi olarak göreve başlamışlar, 38 yıldır sözleşme ile görev yapmaktadırlar. Uzman çavuşların en büyük sorunlarından bir tanesi sözleşme ile görev yapmalarıdır. Sözleşmeyi noterden yaparak,  vatan korumasında bana verilen her türlü görevi yapacağım diye imzalıyoruz. Bizim vatan için, ayyıldızlı bayrağın göklerde sonsuza kadar dalgalanması, vatanın bölünmez bütünlüğü milletin huzuru için herhangi bir kâğıt parçası imzalamamıza gerek yok. TSK’lerinin en fazla şehit ve gazi veren camiasıyız. Görmek isteyenler aziz şehitlerimize yiğit gazilerimize baktığında görecektir. En önde gidenleriz, sözleşme deneme süresi midir? Askerliğin deneme süresi mi olur? Şahadet, birinci günde de 20.  yılda da gelebilir. Mesleği askerlik olan, görevini üstün bilinçle yapan bir askerin mesleki güvence ile ilgili kaygıları olabilir mi? Vatan için canını veren kahraman hastalandığında kutsal mesleğinden atılır mı? Bir amirin iki dudağının arasında attım seni diyerek geçmişte ne kahramanlık yaptığını bakılmaksızın mesleğinden atılır mı? Kahraman uzman çavuşlara mesleki güvence kadro istiyoruz. Meslekten atılmaların mahkeme yoluyla olmasını, amire bırakılmamasını istiyoruz. Kahraman uzman çavuşlar fedakârca görev yaparak toprağa düşerek kadroyu hak ettiler. Şehit olduğunda, işlemlerini yapan memur kadrolu, mezarını kazan işçi kadrolu, selasını okuyan müezzin kadrolu, cenazesini kıldıran imam kadrolu, bir tek tabuttaki şehit sözleşmeli. O da cennette kadrolu. Bu kabul edilemez. Vatan savunmasının sözleşmesi olmaz. Devletimiz güçlüdür. Devletimiz geçmiş yıllarda 900 bin taşeron işçiye kadro vermiştir helal olsun. Belediyelerde çalışan sokakları süpüren işçilerimize kadro veren devletimizin, dağlarda teröristleri süpüren uzman çavuşlara kadro vermesi şarttır. Kritik kadro görevlerinde görevlendirilmek üzere alımı yapılan uzman çavuşlar, bugün İsveç çakısı gibi görevi olan olmayan her yerde çalıştırılmaktadır. Bizler gerek mecliste gerekse alanlarda, durmaksızın, kahramanlarımızın özlük haklarını kazanabilmesi için mücadelemizi sürdürüyor. Aynı alanlarda faaliyet gösteren diğer dernekler kendi menfaatlerine düşmüşler acaba koltuğa ben oturabilir miyim diye bir telaş sarmışlar. Bizim gücümüz sizlersiniz, Siz varsanız biz varız, yoksanız yokuz. Allah’ın izniyle her şeyi birlikte başaracağız ve Uzman Çavuşlarımızı hak ettiği özlük haklarına kavuşturacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: TİLKİCİ, “ÇIĞ, GİBİ, BÜYÜYORUZ”,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
TİLKİCİ “ÇIĞ GİBİ BÜYÜYORUZ”
TİLKİCİ “ÇIĞ GİBİ BÜYÜYORUZ”
TİLKİCİ “ÇIĞ GİBİ BÜYÜYORUZ”
Yorumlar
Haber Yazılımı