Türk halkının yüzde 89,4’ü: İsrail'in Türkiye topraklarında gözü var
Haber
04 Ekim 2024 - Cuma 00:06 Bu haber 191 kez okundu
 
Türk halkının yüzde 89,4’ü: İsrail'in Türkiye topraklarında gözü var
Areda Survey araştırma şirketinin İran’ın İsrail’e gerçekleştirdiği balistik füze saldırının sabahında Türkiye genelinde bin 100 kişinin katılımıyla yaptığı araştırmaya göre, Türk halkının yüzde 89,4’ü İsrail’in Türkiye topraklarında gözü olduğunu düşünüyor!
- Haberi
Türk halkının yüzde 89,4’ü: İsrail'in Türkiye topraklarında gözü var

İsrail’in Filistin’in ardından Lübnan’a kara harekâtı düzenlemesi peşi sıra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır.” sözleri yeniden gündeme geldi. Peki, Türk halkı bu konu hakkında ne düşünüyor?

 

Areda Survey araştırma şirketinin, İran’ın İsrail’e gerçekleştirdiği balistik füze saldırının sabahında Türkiye genelinde bin 100 kişiyle gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Türk halkının yüzde 89,4’ü, İsrail’in Türkiye topraklarında gözü olduğunu düşünüyor. Yüzde 10,6’sı ise böyle bir durumunun olduğunu düşünmüyor.

Araştırma şirketinin, geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği araştırmada da Türk halkına aynı soru yöneltilmiş ve bu oran yüzde 81,6 olarak kayıtlara geçmişti. Birkaç ay içerisinde oranlara yansıyan bu artış, İsrail’in Türkiye’ye saldırma ihtimali olduğu algısını da güçlendiriyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Türk, halkının, yüzde, 89,4’ü:, İsrail'in, Türkiye, topraklarında, gözü, var,
Yorumlar
Haber Yazılımı