Türk Ordusunun fırtına olup koptuğu gün
Haber
27 Ağustos 2024 - Salı 00:38 Bu haber 540 kez okundu
 
Türk Ordusunun fırtına olup koptuğu gün
Milli Savunma Bakanlığı, Malazgirt Zaferi ile Büyük Taarruz’un başlangıcının yıl dönümünü 'Türk ordusunun fırtına olup koptuğu gün' ifadeleriyle andı
Türkiye Haberi
Türk Ordusunun fırtına olup koptuğu gün

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Malazgirt Zaferi ile Büyük Taarruz’un başlangıcının yıl dönümünü “Türk ordusunun fırtına olup koptuğu gün” ifadeleriyle andı.

 

Dün MSB’nin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, “Bugün Türk ordusunun fırtına olup koptuğu gündür! 953 yıl önce Malazgirt’te Anadolu’nun kapılarını açan Türk milleti, 102 yıl önce de Anadolu’yu işgale kalkışanlara karşı taarruza geçti.

"26 Ağustos 1922 günü saat 05.30’da Türk ordusu yoğun bir topçu atışıyla düşman mevzilerini vurarak Millî Mücadelenin kaderini belirleyecek olan Büyük Taarruz’u başlattı. Muharebenin ilk günü Yunan ordusunun en güçlü mevzileri ele geçirildi.

"Büyük Taarruz’un yıl dönümünde Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Millî Mücadelemizin tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık ayrıca iki zaferi şu sözlerle andı:

“26 Ağustos 1071’de Malazgirt Zaferi ile Anadolu’ya giren Türkler, yine bir 26 Ağustos 1922 günü başlayan Büyük Taarruz’la Anadolu’nun sonsuza kadar Türk Yurdu kalacağını tüm dünyaya gösterdi. Büyük Taarruz’un 102’nci yıl dönümünde Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Millî Mücadelemizin tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Türk, Ordusunun, fırtına, olup, koptuğu, gün,
Yorumlar
Haber Yazılımı