Yövmiyeli faşist eylemde.!
Haber
27 Ocak 2023 - Cuma 18:56 Bu haber 1564 kez okundu
 
Yövmiyeli faşist eylemde.!
İsveç'te Kuran-ı Kerim yakan Danimarkalı siyasetçi Rasmus Paludan, skandallara devam ediyor. Provokatör, Ankara, İsveç'e NATO'ya giriş izni verene kadar her Cuma Türk büyükelçiliği önünde Kuran yakacağını duyurdu. Dediğini Danimarka'da yaptığı öğrenilen provokatöre izin vermesi nedeniyle Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı.
Dünya Haberi
Yövmiyeli faşist eylemde.!

Kuran yakan provokatör siyasetçi Rasmus Paludan, Cuma günü bu kez Danimarka’da Kuran-ı Kerim yakacağını duyurdu. Paludan’ın skandal eylemi gerçekleştirdiği öğrenildi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Danimarka’da bugün Kuran-ı Kerim’e karşı saldırı içeren eyleme izin verildiği öğrenildi. Bunun üzerine Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldı. Büyükelçiye, açıkça nefret suçu niteliğindeki provokatif eyleme izin verilmesinin en güçlü şekilde kınandığı ve Danimarka’nın bu tutumunun kabul edilemez olduğu iletildi. Ayrıca eyleme izin verilmemesinin beklendiği vurgulandı.

 

Paludan, Perşembe günü Instagram’da yayınladığı mesajda, Kuran-ı Kerim’i Kopenhag, Dortheavej’deki bir caminin önünde yakacağını açıkladı. Videoda kendisini ‘Hristiyan bir ülkede yaşayan bir Hristiyan’ olarak tanımlayan Paludan, yakmak için bir kibrit ve bir kitap getireceğini söyledi. Paludan, Danimarka’daki provokatif eyleminin yerel saatle 12.30’da gerçekleştireceğini söyledi.

HER CUMA KURAN YAKMAKLA TEHDİT ETTİ

Sputnik International’da yer alan habere göre, Paludan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi ve adeta Türkiye’yi tehdit eden şu provokatif açıklamaya imza attı;

‘Bunun Erdoğan’ın hatası olduğunu ilan edeceğim. Madem İsveç’in NATO’ya girmesine izin vermek istemiyor, bunu yapana kadar ona ifade özgürlüğünü öğretmem gerekiyor.’

Kaynak: Editör:
Etiketler: Yövmiyeli, faşist, eylemde.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı