YÜCEL YILMAZ SEÇİM SONUCUNU DEĞERLENDİRDİ
Haber
01 Nisan 2024 - Pazartesi 23:36 Bu haber 838 kez okundu
 
YÜCEL YILMAZ SEÇİM SONUCUNU DEĞERLENDİRDİ
5 yıl Karesi, 5 yıl Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile birlikte Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı yapan ve başarılı bir belediye başkanı olan Yücel Yılmaz Büyükşehir Belediyesi ve AK Partili çoğu ilçeyi CHP’nin kazandığı seçim sonrası, son basın toplantısıyla hem durum değerlendirmesi yaptı, hem de bundan sonraki hedefini açıkladı. Ahmet Akın’a başarı dileyen Yücel Yılmaz, “altyapısı oturmuş, 11 şirketi kar eden bir Belediye teslim ediyoruz, mazeret istemiyoruz, biraz süre vereceğiz, sonra muhalefete başlayacağız” dedi.
Siyaset Haberi
YÜCEL YILMAZ SEÇİM SONUCUNU DEĞERLENDİRDİ

 

Yücel Yılmaz: Altyapısı oturmuş,  Her ay düzenli geliri olan belediyeler, 11 şirketi kâr eden, başarısızlıkların sebebi geçmişe dayandırılmayacak güzellikte bir belediye teslim ediyoruz"

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz düzenlediği

sonbasın toplantısıyla seçim sonucunu değerlendirdi

 

5 yıl Karesi, 5 yıl Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile birlikte Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı yapan ve başarılı bir belediye başkanı olan Yücel Yılmaz Büyükşehir Belediyesi ve AK Partili çoğu ilçeyi CHP’nin kazandığı seçim sonrası, son basın toplantısıyla hem durum değerlendirmesi yaptı, hem de bundan sonraki hedefini açıkladı. Ahmet Akın’a başarı dileyen Yücel Yılmaz, “altyapısı oturmuş, 11 şirketi kar eden bir Belediye teslim ediyoruz, mazeret istemiyoruz, biraz süre vereceğiz, sonra muhalefete başlayacağız” dedi. 

 

Yücel Yılmaz, düzenlediği basın toplantısıyla hem yeni seçilen Başkan ve ekibine başarılar diledi, hem de bundan sonraki yol haritasına ilişkin ipuçları verdi. Yücel Yılmaz, siyasetin bir yaşam tarzı olduğunu, siyaset sahnesinden çekilmeyeceğini de belirtti, yeni dönemde muhalefet görevi üstleneceklerini vurguladı.

 

“ALTYAPISI HAZIR BİR BELEDİYE DEVREDECEĞİZ”

Büyükşehir Belediyesi’nde son basın toplantısını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Çarşamba gününe kadar Belediye’de göreve devam edeceğini, mazbatanın verilmesinin ardından koltuğu yeni Başkan Ahmet Akın’a devredeceğini söyledi. Ahmet Akın’ı arayıp kutladığını belirten Yılmaz şöyle konuştu:

“Ahmet Akın kardeşimiz ve kazanan belediye başkanlarına yeni görevleri hayırlı uğurlu olsun. Herhalde Çarşamba günü mazbatası teslim edilir, o güne kadar Belediye’nin sorumluluğu bizim yönetimimizde. Şundan emin olun, çok güzel işler yapan, yapma altyapısını oluşturmuş, 5 yıldır alın teri verilmiş bir belediyeyi namusuyla bizden sonra devralacak arkadaşlara teslim edeceğiz. Bu bir demokratik yarıştı. Kazananlara hayırlı uğurlu olsun. Biz de belediye olarak ön toplantımızı yaptık, onlar geldiğinde altyapısı hazır durumdaki belediyeyi devredeceğiz. Balıkesir ve ülkemiz için yerel seçim sonuçları hayırlı uğurlu olsun.

 

“SANDIK HER ZAMAN DOĞRUYU SÖYLER!”

Akşam Ahmet Akın’ın kendisini aradım, sonra kendisi döndü, gayet güzel konuştuk, teşekkür etti, aklında bir şey kalmasın dedim., Belediye seni bekliyor artık dedim.  Gerginlikler olmadı, olmayacaktır. Söylemlerde bazen sertleşmeler oluyor ama seçim atmosferinde böyle şeyler olur. Tamamen kampanya sakin geçti. Milletin verdiği oy önemli, taktir bu yönde olduğuna göre kendimizi yenilemememiz gereken alanlar var. Sandık her zaman doğrusunu söyler. Vatandaşın suçlanacak bir tarafı yok. Biz arkadaşlarla çalışmalarımızı yapıp bir sonraki seçimlere hazırlanacağız. Siyaset insanın yaşam tarzı. Tabi ki devam edeceğiz.

 

“SEÇİM SONUCUNU DERİN ŞEKİLDE DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Parti teşkilatıyla değerlendirme yapıyoruz. Böyle bir sonuç beklemiyorduk. Her şey çok taze. Vatandaşımızın değerlendirmesinin muhasebesini yapacağız. Yerelde çok çabaladık, çok mücadele ettik, vatandaşın memnuniyet oranları çok yüksekti, her yıl Ocak ayında stratejik plan yaparız, yine yapmıştık, Büyükşehir ve kaybettiğimiz ilçelerde memnuniyet oranı çok yüksekti. Oy almak için yatırım yapmadık. BBB olarak şehrimizin ihtiyaç duyduğu her alanda hizmet verdik. 12 ilçemize doğalgaz getirdik. Üstyapılarını tamamladık, elektrikleri yeraltına aldık, kanalizasyon çalışmalarını yaptık. Muhalefet partisinde diye yatırım yapmamazlık yapmadık. Edremit’te çok yatırım yaptık meselâ. Sonuçta başka bir şey var ortada. Bazı şeylerin başkanla ilgili olduğunu düşünmüyorum., kamuoyu bir tepki verme ihtiyacı hisseti bu da sandığa yansıdı. Derin şekilde değerlendireceğiz. 20 ilçemizde 20 güzel adayımız vardı. Seçim sonucu artık başka türü değerlendirilir, adaylarla ilgili bir durum yok.

 

“BİRAZ SÜRE TANIYACAĞIZ, SONRA MUHALEFETE BAŞLAYACAĞIZ”

Hazırladığımız projeler fantezi olsun diye ortaya koyduğumuz şeyler değil. Devam etmelerini bekliyoruz. Arıtmaları yapmalarını bekliyoruz. Bizim projeler benimsenirse yapılır, yüzde 80’i yapılması gereken projeler. Kavşak projeleri var, sosyal projeler var, bunların yapılmasını bekliyoruz. Kendilerine belli bir süre tanıyacağız, sonra muhalefete başlayacağız. Bir yıllık bir bekleme süresi yaşayacağız.

Altyapısı tamamen oturmuş 11 şirketi olan ve hepsi kar yapan, hizmete açık ve belediyeyi tamamen tutarlı bir altyapıyla teslim ediyoruz. Çok işi de yaptık, kamuoyu biliyor, bunlar stratejik planda da var. Güzel bir çalışma ortamı bırakıyoruz.

Seçmenin sandığa gitmeme oranı çok yüksek. Ekonomik baskı, yerel yönetimle beraber karşılaştırmalar, seçim propaganda çalışmalarımız çok şey etkilemiş olabilir. Belediyeden memnuniyet anketleri oldukça yüksekti, şöyle bir sonuç çıktı, şaşırtıcı değil, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 52 aldığı bir yerde Büyükşehir adayının yüzde 51 alması da normal. Vatandaştan daha iyimser bir sonuç bekliyorduk anketler de böyleydi, ama demek ki vatandaşın duygularına tam tercümen olamamışız.

 

“MECLİS’TE MAZERET KABUL ETMEYECEĞİZ”

15 ilçelerinin olması, meclis üyesi sayısı, mazeretsiz kararları almalarını gerektiriyor. Şu saatten sonra yapamadıkları her şeyin sorumlusu kendileri olacak. Her ay düzenli geliri olan belediyeler, kar eden şirketler bırakıyoruz. Asla mazeret kabul etmiyoruz. Başarısızlıkların sebebi geçmişe dayandırılmayacak güzellikte bir belediye teslim ediyoruz.”

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: YÜCEL, YILMAZ, SEÇİM, SONUCUNU, DEĞERLENDİRDİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı