19 Mayıs coşkuyla kutlanıyor
Haber
19 Mayıs 2024 - Pazar 16:25 Bu haber 672 kez okundu
 
19 Mayıs coşkuyla kutlanıyor
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlanıyor.
Türkiye Haberi
19 Mayıs coşkuyla kutlanıyor

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla temsilci gençler ve sporcularla beraber Anıtkabir'i ziyaret etti.

Bakan Bak ve beraberindeki heyet, Türk bayrakları taşıyan gençlerle Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Mozoleye çelenk koyan Bak, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Bak, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, Türk gençliğine armağan ettiğiniz 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle gençlerimizle beraber manevi huzurunuzdayız. Milli Mücadele'nin meşalesini yakmanızın üzerinden tam 105 yıl geçti. Tarihin akışını değiştiren o meşale, bugün Türk milletinin
ve gençliğinin ruhunda aynı heyecan, umut ve inançla yanıyor. Gençlerimiz, kendilerine emanet edilen canımızdan aziz bu vatanı aydınlık yarınlara taşımak için tüm gücüyle çalışırken, biz de onları, her gün gelişen, güçlü imkanlarla destekliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüzyılında da aşkla yılmadan çalışarak ülkemizi ve bayrağımızı her alanda yüceltmeye devam edeceğiz. Eğitimde, bilimde, sanatta, sporda dünyaya iz bırakan, yol açan, öncülük eden gençlerimizle omuz omuza vererek emanetinize sadakat ve vefa ile sahip çıkacağız. Dün olduğu gibi bugün de Türkiye'nin en büyük gücü, gençliği, gençliğin en büyük gücü ve ilham kaynağı ise köklerinden gelen inanç ve kararlılıktır. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle zatıalinizi ve milletin istiklali, istikbali yolunda canla başla mücadele etmiş tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhunuz şad olsun."

Bakan Bak, daha sonra gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Milli Mücadele'nin başladığı Samsun ve Havza'da 19 Mayıs kutlanıyor

Samsun İlkadım Atletizm Pisti'nde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Samsun Valisi Orhan Tavlı, burada yaptığı konuşmada, Samsun'da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurtuluşa ve Cumhuriyet'e giden yolda attığı ilk adımın 105'inci yılını kutlamamanın onurunun yaşandığını vurguladı.

Samsun'dan başlatılan Kurtuluş Mücadelesi'nin tüm Anadolu'ya yayıldığına işaret eden Tavlı, 23 Nisan 1920'de Türk milletinin bağımsızlığını tüm dünyaya ilan ettiğinin altını çizdi. Tavlı, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kurtuluş Savaşını zaferle taçlandıran tüm kahramanları rahmetle yad ettiğini anlatarak, "Bağımsızlığımız uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnetle anıyorum. Başta siz saygıdeğer Samsunlular ve sevgili gençlerimiz olmak üzere aziz Türk milletinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Süper Bayramını kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sivil toplum kuruluşları tarafından Selanik'ten, Çanakkale'den ve Anıtkabir'den getirilen topraklar ile Türk bayrağı, Vali Tavlı'ya teslim edildi.

Törende müzik dinletisi ile İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü sporcuları ve izci grupları gösteri sundu.

Programa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Gençlik ve Spor Müdürü Feyzullah Dereci, kurum müdürleri, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Kurtuluşa giden yolda Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ikinci durağı Havza'da da törenler Mehmetçik Meydanı'nda başladı.

Atatürk Anıtı'na Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun tarafından çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Havza Spor Salonu'ndaki programda ise Milli Mücadele ile ilgili slayt sunumunun ardından sporcular jimnastik ve güreş gösterisi sundu, ok atışı yaptı. Müzik dinletisinin ardından halk oyunu gösterileri gerçekleştirildi.

İstanbul

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi.​​​​​​​

Törene, İstanbul Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay, siyasi partilerin temsilcileri, ilçe gençlik ve spor müdürleri ile gençler katıldı.

Özbay'ın, Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk sunduğu törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kılıçarslan ile Özbay'ın alandan ayrılmasının ardından düzenlenen yeni törende İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, zabıta mangası eşliğinde Taksim Cumhuriyet Anıtı'na belediye çelengi bıraktı.

Bazı siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de anıtın önüne çelenkler koydu.

Törenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan İmamoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

İmamoğlu, 21. yüzyılda Atatürk'ü anmanın ve 19 Mayıs'ta Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlamanın eğitimden sağlığa, spordan kültür ve sanata, sanayiden bilime, teknolojiye, adalete, özgürlüğe, demokrasiye, Türkiye'nin en üst seviyeye ulaşması konusunda büyük bir sorumluluk yüklediğini söyledi.

Bu sorumluluğun yöneticilere daha fazla yüklendiğini belirten İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Güzel İstanbul'umuzda bu bahsettiğim duyguların tamamını hayata geçirme ve milletimizle buluşturma konusunda kararlıyız. Bu kararlılık, aslında günü geldiğinde hızla, zamanı çok geçirmeden, bu pırlanta gençlere, bu şehrin, bu ülkenin en güzel haliyle yönetimini, bütün unsurlarını devretme sorumluluğu var hepimizde. Umarım Türkiye'mizi, dünyanın bu bahsettiğim unsurlar üzerinden en müreffeh seviyeye ulaştığı günleri sağlarız. İşte o zaman Mustafa Kemal Atatürk'ü, kurucu ve ebedi liderimizi gerçekten anmış oluruz, gerçekten o büyük mücadeleyi veren insanlara layık olmuş oluruz."

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen kutlama programına İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, gençler ve aileleri katıldı.

Programda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kurtuluş Savaşı'nı anlatan kısa film gösterimi, halk oyunları ve çeşitli spor dalları ile ilgili kısa gösteriler yapıldı, müzik korosu eşliğinde türküler seslendirildi.

Resim, kompozisyon ve şiir dalında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Özbay, burada yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nda verdiği mücadeleye dikkati çekti.

Mustafa Kemal Paşa'nın 13 Kasım 1918'de İstanbul'u işgal eden yabancı kuvvetler için "Geldikleri gibi giderler" dediğini hatırlatan Özbay, bundan üç yıl önce de kahraman Türk ordusunun, aynı İtilaf Kuvvetleri'ne Çanakkale'yi geçilmez kıldığını vurguladı.

Edirne

25 Kasım Stadyumu'nda toplanan kortej, Edirne Belediye Bandosu eşliğinde Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, 19 Mayıs ruhunun gençler tarafından anlaşılması ve benimsenmesinin gelecek açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Törene İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Vali Sezer, Balkan ülkelerinden gelen öğrencilerle buluştu

Edirne Valisi Yunus Sezer, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Sırbistan, Kosova ve Kuzey Makedonya'dan gelen öğrencilerle buluştu.

Öğrencilerle sohbet eden Vali Sezer, 19 Mayıs'ın Türkiye'nin her yerinde coşkuyla kutlandığını ifade etti.

Balkanlar'dan gelen öğrencilerin bayram sevincine ortak olduğunu belirten Sezer, "6 ülkeden gelen 140 öğrenci, kutlamalarımıza katılarak yöresel oyunlarını sergileyecekler. Bundan sonraki dönemler için kalıcı dostluk bağlarının kurulması çok önemli. Geleceği yönetecek olan gençler. Hayatları boyunca unutamayacak kalıcı dostluklar kuracaklar." dedi.

Kırklareli

Kırklareli'nde Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'ndaki törende Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşcu, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Atatürk Stadyumu'nda devam eden törende konuşan Babuşcu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan başlattığı Milli Mücadele'nin Türk milletinin onurunu ve asaletini dünyaya gösterdiği tarihi bir dönemeç olduğunu söyledi.

19 Mayıs’ın sadece Milli Mücadele'nin başlangıcı olmadığını vurgulayan Babuşcu, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, çağdaş değerle yoğurulmuş bir ulusun doğuşunun simgesi olduğunu kaydetti.

Programda öğrenciler şiir okudu, gösteri sundu.

Törene Vali Birol Ekici, Belediye Başkan Vekili Burak Süzülmüş, Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Cüneyt Arıkan, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Tekirdağ

Tekirdağ'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, sahil dolgu alanında bulunan amfi tiyatrodaki etkinliklerle devam etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, yaptığı konuşmada, yurdun her köşesinde bayramın coşkuyla kutlandığını söyledi.

Konuşmanın ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları gösteri yaptı.

Programa Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, AK Parti Tekirdağ milletvekilleri Mestan Özcan ve Çiğdem Koncagül, CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Bursa

Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Ardından Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Rahmi Aksoy, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Aksoy'un konuşmasının ardından öğrenciler tarafından spor, halk oyunları ve bando takımı gösterileri yapıldı, şiirler okundu.

Törene, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İl Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Tekin Aktemur, Bursa milletvekilleri, protokol üyeleri katıldı.

Eskişehir

Vilayet Meydanı'ndaki törende Gençlik ve Spor İl Müdürü Osman Ercan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının adından Şehit Anıl Gül Spor Salonu'nda devam eden törene, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Eskişehir Garnizon Komutanı Orgeneral İsmail Güneykaya, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, CHP Eskişehir milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak ile diğer protokol üyeleri katıldı.

Buradaki törende saygı duruşunda bulunulmasının ardından askeri bando eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Öğrencilerin şiir okumasının ardından çeşitli gösteriler sunuldu. Yarışmalarda dereceye girenler öğrencilere ödülleri verildi.

Çanakkale

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan tarafından çelenk konulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kalkan, yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaştırılarak Çanakkale ruhunun yeniden yeşertildiği gün olduğunu söyledi.

Törene, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Çanakkale Batı Marmara Grup Komutanı Yarbay Ercan Oran, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Katılımcılar, çelenk töreninin ardından bayrak yürüyüşü gerçekleştirdi.

Kütahya

Zafer Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törenler Dumlupınar Spor Salonu'nda devam etti.

Kütahya Valisi Musa Işın, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, vatandaşlar ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Program, şiirlerin okunması, Gençlik Haftası'nda düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerin verilmesi, sporcu gruplarının gösterileri, halk oyunları ve Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı Bando Takımı gösterileriyle sona erdi.

Yalova

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çelenginin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da ilk adımı atarak milli mücadele ateşini tutuşturduğu tarihin 19 Mayıs 1919 olduğunu hatırlattı.

Kılıç, 19 Mayıs'ın esarete hiçbir vakit boyun eğmemiş, hürriyete tutkun, Türk milletimizin yeniden ayağa kalktığı ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı tarih olduğuna değinerek, "19 Mayıs, kurtuluşun ilk adımıdır. 19 Mayıs yeniden şahlanışın ön sözüdür. 19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk fidanı, ilk haykırışıdır." ifadelerini kullandı.

Şiirlerin okunmasıyla devam eden programda gençler tarafından Yalova Valisi Hülya Kaya'ya Türk bayrağı takdim edildi.

Vali Kaya ve protokol üyeleri ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece elde eden gençlere hediyelerini verdi.

Programa, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Balıkesir

Balıkesir'deki kutlamalar kortej yürüyüşüyle başladı.

Balıkesir Tren Garı'nın önünde başlayıp, Atatürk Anıtı'nda sona eren korteje Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 9. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Cihangir Kemal Yüzçelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur ile Balıkesir milletvekilleri katıldı.

Protokol üyeleri ve vatandaşlar, Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu.

Anıta çelenk sunulmasının ardından Kurtdereli Spor Salonu'nda devam eden törenlerde şiir dinletisi ve halk oyunları gösterisi yapıldı.

Bilecik

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, kortej halinde ellerinde Türk bayraklarıyla Karayolları Kavşağı'na yürüdü.

Kutlamalar, İstasyon Kapalı Spor Salonu'nda müzik dinletisi ve dans gösterileriyle devam etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, programın açılışında yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlandığını söyledi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının büyük bir tarihi adım olduğunu vurgulayan Özdemir, şöyle devam etti:

"19 Mayıs, bir milleti tarih sahnesinden silmeye çalışanlara karşı topyekun bir başkaldırıdır. 19 Mayıs, yeni bir başlangıç hatta yeniden doğuştur. Bu yolda, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; 'Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.' Türkiye’nin yarınları olan gençlerimiz için gece gündüz çalışmakta, onların en iyi şekilde yetişmesi, en iyi yerlerde olması için her türlü imkanı ve bu imkan çerçevesinde uygun ortamı hazırlamakta kararlıyız."

Etkinlikte, Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Jandarma Eğitim Komutanı Jandarma Tuğgeneral Uğur Ertekin, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ferdi Erbakıcı, İl Emniyet Müdürü Beyti Kalaycı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir ve diğer ilgililer ile vatandaşlar yer aldı.

Kayseri

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde devam eden kutlamalarda, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, vatandaşları ve öğrencileri selamladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı gençlik merkezlerinde eğitim alan öğrenciler farklı yörelere ait halk oyunları oynadı.

Daha sonra minik öğrenciler de karate ve jimnastik gösterileri sundu.

Vali Çiçek ve protokol üyelerinin kent genelinde ve ulusal müsabakalarda dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarını verdiği programda, Çiçek'e Erciyes Dağı tırmanışında açılan Türk bayrağı takdim edildi.

Program sonunda, Vali Çiçek ve protokolü üyeleri, alan da kurulan Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ERVA Spor Okullarının standını gezerek bilgi aldı.

Sivas

Sivas'taki kutlamalar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, sporcular ve gençlik liderlerinin Vali Yılmaz Şimşek'i ziyaretiyle başladı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından tarihi Tren Garı önünde başlayan "Türkiye'nin Gücü, Gençliği" gençlik yürüyüşü Atatürk Kongre Müzesi önünde sona erdi.

Atatürk Kongre Müzesi bahçesinde devam eden kutlamalarda, öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler sunuldu.

Programa, Vali Vekili İhsan Maskar, AK Parti Sivas milletvekilleri Hakan Aksu ve Rukiye Toy, Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Cüneyt Mutlu, Belediye Başkanı Adem Uzun ve diğer il protokolü ile vatandaşlar katıldı.

Niğde

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Ardından Şehit Ömer Halisdemir Meydanı ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi arasında bisiklet turu düzenlendi.

Vali Cahit Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm gençlerin bayrımı tebrik etti.

Gençlik Haftası kapsamında çeşitli aktiviteler yaptıklarını belirten Çelik, 125 yıl önce bugün Atatürk'ün Anadolu'da bağımsızlık ateşini yakmak üzere Samsun'a çıktığını kaydetti.

Merkez Spor Salonu'nda devam eden programda, Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü konuşma yaptı.

Tören, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcularının ritim, tekvando, jimnastik, dövüş sporları ve halk oyunları gösterisi ile üniversite öğrencilerinin konseri ile sona erdi.

Kırıkkale

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş, etkinlikte konuşma yaptı.

Öğrencilerin şiirler okuduğu, spor, halk oyunları ve çeşitli gösterilerinin yer aldığı tören, fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Programa, Vali Mehmet Makas, Belediye Başkanı Ahmet Önal, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Nevşehir

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Futbol Sahası'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Öğrencilerce şiirler okunduğu programda, Kültür ve Turizm Bakanlığı Semah ekibi ile Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi halk oyunları ekibi sahne aldı, geleneksel okçuluk gösterisi yapıldı.

Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı'nda eğitilen "Nefes" adlı köpeğin itaat gösterisinin sunulduğu etkinlik, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

Yozgat

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende, Gençlik ve Spor İl Müdürü Rasim Parlak, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Öğrencilerin halk oyunları ve sportif gösterilerinin yer aldığı törene, Vali Mehmet Ali Özkan, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kırşehir

Kırşehir Ahi Stadı'nda düzenlenen kutlamalar, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin'in konuşmasının ardından Kırşehir ve "7 bölge 7 yöre" halk oyunları gösterileri sunuldu.

Çeşitli sportif gösterilerinin ardından geleneksel okçuluk atışları yapıldı.

Öğrencilerin şiirler okuduğu tören, fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Sakarya

Demokrasi Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan program, Serdivan Spor Salonunda devam etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

Etkinlik kapsamında şarkılar seslendirildi, halk oyunları, Kafkas dansı, sportif gösteriler sunuldu, kültürel etkinlikler gerçekleştirildi.

Program sonunda Gençlik Merkezi personeli ve tüm sporcular, Türk bayrakları eşliğinde Cumhuriyet'in 100. yılı için bestelenen "Parla" marşını seslendirdi.

Törene, Vali Yaşar Karadeniz, AK Parti Sakarya milletvekilleri Ertuğrul Kocacık, Ali İnci, CHP Sakarya Milletvekili Ayça Taşkent, Garnizon Komutanı Piyade Albay Ramazan Sedat Baş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sporcular, antrenörler ve kent sakinleri katıldı.

Kutlamalar, daha sonra halk yürüyüşüyle devam etti. Millet Bahçesi önünde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar ve protokol üyeleri Demokrasi Meydanı'na kadar bando eşliğinde yürüdü.

Meydanda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı spor branşlarının gösterileri yapıldı. Protokol üyeleri de sporcularla etkinliklere katıldı.

Kocaeli

Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Gökhan Yavaşer, 19 Mayıs 1919'un Türk milletinin, Türk gençliğinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesindeki kararlılığını temsil ettiğini belirterek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak milli mücadeleyi başlatmasının 105. yıl dönümünün coşkuyla kutlandığını dile getirdi.

Liseler arası resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyelerince hediyelerin takdim edildiği etkinlik, Kocaeli Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryonun sahnelenmesinin ardından sona erdi.

Programa, Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Berna Abiş, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Baro Başkan Vekili Kadir Caner Karakadılar, askeri ve mülki erkan ile öğrenciler katıldı.

Bolu

Bolu Anıt Park'taki törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, günün anlam ve önemini ifade eden konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından Karaçayır Mahallesi'ndeki Karaçayır Spor Salonuna kadar yapılan "19 Mayıs Gençlik Yürüyüşü"nde öğrenciler tarafından 105 metre uzunluğunda Türk bayrağı açıldı.

Bazı vatandaşların atlarıyla eşlik ettiği yürüyüş sonrasında spor salonunda devam eden etkinlikte, halk oyunları, şiir dinletisi, mehteran ve sporcuların gösterileri sergilendi.

Yarışmalarda derece alan sporcu ve gençlere Vali Erkan Kılıç ile protokol üyelerinin ödüllerini verdiği programda gençlik merkezi atölyeleri, kulüpler ve spor branşlarının tanıtım stantları açıldı.

Programa, Vali Kılıç, MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Garnizon Komutanı Vekili Kıdemli Tank Komando Albay Cavit Nartop, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdullah Alemdar, daire müdürleri, sporcular, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Zonguldak

Zonguldak Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda düzenlenen kutlamalarla devam eden programda, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ile Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, törene katılanların bayramını kutladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın mesajının okunması sonrası Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Daha sonra programda Gençliğe Hitabe okundu. Zonguldak Fen Lisesi öğrencisi Andaç Açıkgöz önderliğinde ayrıca, kutlamalarda görevli gençlerle gençliğin Ata'ya mesajı seslendirildi. Mesaj okunduğu sırada Gençlik ve Spor Merkezinde Mustafa Kemal Atatürk'ün posteri açıldı.

Kutlamalarda halk oyunları ile çeşitli branşlardaki sporcular gösteri sundu.

Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece elde eden öğrenciler ile uluslararası ödül alan sporculara hediyelerinin verildiği programda, bayrak gösterisinin ardından protokol üyeleri ve katılımcılar, branşların ve kurumların stantlarını gezdi.

Düzce

Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı'nın Anıtpark Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan etkinlikler, 18 Temmuz Spor Salonunda devam etti.

Vali Selçuk Aslan, burada yaptığı konuşmada, gençlerin ve etkinliği izlemeye gelenlerin bayramını kutladı.

Yazıcı ise 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yakılan özgürlük ateşinin önemine değinerek, "Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız millet iradesidir. Bunun yaşatılması için hepimize özellikle siz gençlere büyük görevler düşüyor." dedi.

Konuşmaların ardından Kentpark'ta hizmet veren Kusursuz Kafe'de çalışan down sendromlu, zihinsel ve bedensel engelli 13 genç, zeybek oynadı.

Gençlerin ve çocukların judo, tekvando ve jimnastik gösterilerinin ardından huzurevi sakinleri ile gençlik merkezi çalışanlarından oluşan koro türküler seslendirdi.

Etkinlikler, halk oyunları gösterilerinden sonra toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Düzce'nin ilçelerinde de coşkuyla kutlandı.

Bartın

Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Akkaş, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Akkaş, yaptığı konuşmada, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin gençlere emanet olduğunu belirterek, "Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır." dedi.

Etkinlikte, daha sonra şiirler okundu, çeşitli spor ve halk oyunları gösterileri sunuldu.

Törene, Vali Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Garnizon Komutan Vekili Deniz Piyade Kıdemli Albay Erdal Bilgi, Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya, kamu kurumları, siyasi parti ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Karabük

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven'in Valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan etkinlikler, Kent Ormanı'ndan Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu'na kadar "Gençlik Yürüyüşü" ile devam etti.

Burada şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi, jimnastik, güreş, tekvando ve halk oyunları gösterileri yapıldı.

Etkinlik, Safranbolu ilçesindeki Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanlığındaki askerlerin gösterisi ile son buldu.

Törene, Vali Mustafa Yavuz ve eşi Süreyya Yavuz, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmail Gökcek, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Trabzon

Trabzon'daki ilk tören, Atatürk Alanı'ndaki 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'nda gerçekleştirildi.

İl Gençlik ve Spor Müdürü Lokman Arıcı'nın Atatürk Anıtı'na çelenk sunduğu tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tamamlandı.

Beşirli Spor Kompleksi'nde devam eden kutlama programında, bazı öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler seslendirdi, bazıları da halk oyunları, jimnastik, boks ve karate gösterileri sundu.

Vali Aziz Yıldırım ve protokol üyeleri, yıl içinde spor ve eğitimde başarılı olan öğrencilere plaket ve hediye verdi.

Kutlamalar, aynı alanda organize edilen "Gençlik Ruhu Görsel Sanatlar Sergisi"nin açılışının ardından sona erdi.

Törene, Vali Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Ordu

Ordu'daki törenler, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç'in Altınordu ilçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okunan etkinlikler, kutlama programıyla devam etti.

Gençlik ve Spor Müdürü Genç, burada yaptığı konuşmada, milletin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcının 19 Mayıs 1919 olduğunu belirterek, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı 105'inci yılında kutladı.

Halk oyunları gösterisi sunulan programda, Gençlik Merkezi üyelerince şiirler ve türküler okundu, öğrenciler tarafından sportif gösteriler gerçekleştirildi.

Program, kano sporcularının denizden Türk bayrağı eşliğinde katılımcıları selamlamasıyla sona erdi.

Etkinliğe, Vali Muammer Erol, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler ile diğer protokol üyeleri katıldı.

Giresun

Giresun Valiliği önünde düzenlenen törene, Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törende, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, sportif gösteriler sunuldu.

Kutlamalar, sahil yolu güzergahı izlenilerek Atatürk Meydanı'na kadar gerçekleştirilen yürüyüşle sona erdi.

Törene, Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, AK Parti Giresun milletvekilleri Ali Temür ve Nazım Elmas, MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal, CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.

Rize

Rize Valiliği önünde düzenlenen törende Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Öztürk, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kutlamalara Yenişehir Spor Salonu'nda devam edildi.

Öztürk, burada yaptığı konuşmada, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı tüm yurtta coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Şiirlerin okunduğu törende, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi halk oyunları ekibi gösteri sundu.

Kutlamalar, sportif gösterilerinin ardından tamamlandı.

Törene, Vali İhsan Selim Baydaş, Belediye Başkanı Rahmi Metin, ÇAYKUR Genel Müdür Yardımcısı Erdinç Hatinoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Güngör, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, İl Müftüsü Naci Çakmakçı, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Artvin

Artvin'de kutlamalar Milli İrade Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunduğu program, sporcuların geçiş töreniyle devam etti.

Vali Cengiz Ünsal, burada yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının milletin makus talihini değiştiren, tarihi ve stratejik bir girişim olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Artvin Çoruh Üniversitesi öğrencilerince hazırlanan 19 Mayıs konulu oratoryo gösterisi sahnelendi.

Halk oyunları ekiplerinin de gösteri sunduğu programda, Gençlik Merkezi üyelerince boks, tekvando, jimnastik, güreş gibi sportif gösteriler gerçekleştirildi.

Program okullar arasında düzenlenen "Gençlik ve Spor" temalı yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve sporculara verilen ödüllerin ardından sona erdi.

Kutlamalara, Artvin Belediye Başkanı Bilgehan Erdem, Garnizon Komutanı Piyade Albay Muhammet Kelami Kablay, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Emre Büyükyurt, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Adatepe, İl Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Demirkıran, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bayburt

Bayburt'ta düzenlenen ilk törende, Saray Bahçesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Genç Osman Stadı'nda devam eden kutlamada, öğrenciler türkü seslendirdi, halk oyunları gösterileri gerçekleştirdi.

Jimnastik, tekvando, boks, bilek güreşi ve judo gösterilerinin de yapıldığı kutlamalar kapsamında, öğrencilerin çalışmalarının yer aldığı resim sergisi açıldı.

Törene, Vali Mustafa Eldivan, AK Parti Bayburt Milletvekili Orhan Ateş, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Garnizon Komutanı Topçu Albay Gürol Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ, Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Köse, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Gümüşhane

Yenişehir Stadı'nda düzen düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay, törende yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın Atatürk önderliğinde Türk milletinin vatanı, milleti ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Gümüşhane Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksek Okulu sporcuları tarafından jimnastik, güreş gibi sportif gösteriler yapıldı.

Halk oyunları ekiplerinin gösteri sunduğu programda, jandarma detektör köpeği "Maske" hünerlerini sergiledi.

Kürtün İlçe Jandarma Komutanlığı ile İl Özel Harekat polislerinin gösterilerinin ardından tören sona erdi.

Törene, Vali Alper Tanrısever, Belediye Başkan Vekili Hamza Bayrak, Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Tuba Ersöz Ünver, Jandarma Komutanı Serhat Demiral, İl Emniyet Müdür Vekili Ramazan Karaçam, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Sinop

Sinop'ta törenler, Cumhuriyet Meydanı'nda başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Kalyon tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Uğur Mumcu Meydanı’nda devam eden törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılarak, şiirler okundu.

Halk oyunları ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcularınca tekvando, güreş ve jimnastik gösterilerinin yapıldığı tören, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Amasya

Amasya'daki tören, Yavuz Selim Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Kutlamalar Amasya Spor Salonu'nda devam etti.

Vali Yılmaz Doruk'un katılımcıları selamladığı törende, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki tekvando, judo, güreş takımı sporcuları ve halk oyunları ekibi gösteri gerçekleştirdi.

Gösterilerin sonunda Türkiye ve Avrupa şampiyonalarında daha önce derece alan sporculara hediyeler verildi.

Tören Vali Doruk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Çakıroğlu ve Belediye Başkanı Turgay Sevindi'nin spor salonunda kurulan stantları gezmesiyle sona erdi.

Merzifon, Suluova, Taşova, Gümüşhacıköy ve Hamamözü ilçelerinde de törenler düzenlendi. Etkinlikler gün boyunca çeşitli programlarla kent merkezi ve ilçelerde devam edecek.

Çankırı

"Gençlik Yürüyüşü" ile başlayan programda sporcular ve protokol üyeleri, ellerinde Türk bayraklarıyla Atatürk Stadı'ndan Anıt Alanı'na kadar yürüdü.

Burada Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Anıt Alanı'ndaki törenin ardından yürüyüş Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu’na sona erdi.

Burada devam eden törende, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ak günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Konuşmanın ardından Çankırı Karatekin Üniversitesi Bir Yudum Anadolu Efsanesi Personel ve Öğrenci Halk Oyunları Ekibi tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu, spor gösterileri gerçekleştirildi, şiirler okundu.

Programa, Vali Mustafa Fırat Taşolar, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Büyük, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Çorum

Gençlik ve Spor Müdürü Cemil Çağlar, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona eren programın ardından Kadeş Barış Meydanı'nda tören düzenlendi.

Vali Zülkif Dağlı ve Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, törene katılanların bayramını kutladı.

Öğrencilerin jimnastik, judo ve tekvando ile halk oyunları gösterileri sunduğu törende ayrıca yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Törene, CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, İl Jandarma Komutanı Albay Naim Çetinkaya ve İl Emniyet Müdürü Arif Pehlivan da katıldı.

Tokat

Tokat'ta törenler Gençlik Yürüyüşü ile başladı. Sporcular ve protokol üyeleri, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'ndan Hüseyin Akbaş Spor Salonu'na kadar yürüdü.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolasıyla Hüseyin Akbaş Spor Salonu'nda tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende öğrenciler jimnastik, judo ve tekvando ile halk oyunları gösterileri sundu.

Törene, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat milletvekilleri Yusuf Beyazıt, Mustafa Arslan, Cüneyt Aldemir, Kadim Durmaz, Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Sabri Küyük, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kastamonu

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı'na çelenk sunuldu.

Daha sonra buradan programın düzenleneceği Gazi Stadyumu'na kadar kortej yürüyüşü düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Sporcuların gösterilerinin ardından halk oyunları gösterileri sunuldu.

Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı Gösteri Birliğinin gösterisinin ardından program tören geçişi ile son buldu.

Programa, Kastamonu Valisi Meftun Dallı, AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı ve vatandaşlar katıldı.

İzmir

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, öğrencilerle birlikte Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Eskici, 19 Mayıs'ın istikbal ruhunun kıvılcım aldığı gün olduğunu belirterek, "Bugün üzerinde barış, huzur ve güven içerisinde yaşadığımız Türkiye'nin inşasında ilk tuğlanın konulduğu gündür." dedi.

Eskici, gençlerin bayramını kutlayarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitleri minnet ve rahmetle yad etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın mesajının okunduğu törende öğrenciler "19 Mayıs" adlı şiiri, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni, Gençliğin Ata'ya Cevabı'nı seslendirdi.

Halk oyunları ve farklı dallarda spor gösterileri sunuldu.

Törenin sonunda Atatürk posteri ve Türk bayrağı açıldı, üzerinde Atatürk'ün resminin olduğu balonlar gökyüzüne bırakıldı.

Kutlamaya İzmir Valisi Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Kemal Yeni, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zafer Levent Yıldır, AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı, MHP İl Başkanı Veysel Şahin, CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, diğer parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Askeri öğrencilerden halk oyunları gösterisi

İzmir'in Gaziemir ilçesinde düzenlenen kutlama programında, Milli Savunma Üniversitesi Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu Halk Oyunları Takımı, gösteri sundu.

Türkiye 20. Üniversiteler Halk Oyunları Klasman Ligi'ne katılan ve yarışma sonucunda Artistik dalda 16 üniversite arasında Türkiye ikincisi olan takımın zeybek gösterisi ilgiyle izlendi.

Aydın

Aydın'da valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Törenin ardından öğrenciler kortej eşliğinde ellerinde Türk bayraklarıyla Atatürk Spor Salonu'na kadar yürüdü.

Burada günün önemine ilişkin konuşmanın ardından, 19 Mayıs dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali Yakup Canbolat tarafından hediyeler verildi.

Daha sonra farklı okullardan öğrenciler dans gösterisi yaptı.

Protokol üyeleri programdan sonra spor salonu dışına kurulan stantları gezdi.

Törene, AK Parti Aydın Milletvekili Seda Sarıbaş, CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yiğit Menderes de katıldı.

Manisa

Manisa Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sunuldu.

Lise öğrencilerinin Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni ve Gençliğin Ata'ya Cevabı'nı okuduğu etkinlikte, halk oyunu ve spor gösterileri yapıldı.

Törene, Vali Enver Ünlü, AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, AK Parti Manisa Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç ve protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Denizli

Denizli'de valilik yanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşünde 105 metre uzunluğunda Türk bayrağı, gençlerin ellerinde taşındı.

15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'ndaki törende konuşmalar yapıldı, halk oyunu ve çeşitli spor gösterileri sunuldu. Daha sonra, ay yıldızlı 105 balon gökyüzüne bırakıldı.

Törene Vali Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, CHP Denizli milletvekilleri Gülizar Biçer Karaca ile Şeref Arpacı, Saadet Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, askeri erkan, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Uşak

Kentte 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda Gençlik ve Spor İl Müdürü Hacı Tevfik Özdemir tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Özdemir'in günün anlamına ilişkin konuşmasının ardından öğrenciler şiir okudu, spor gösterileri yapıldı.

Daha sonra 105 kişinin katılımıyla halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi, çeşitli branşlarda yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Törene, Uşak Valisi Turan Ergün, AK Parti Uşak milletvekilleri İsmail Güneş ve Fahrettin Tuğrul, CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba ile Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım da katıldı.

Antalya

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Gürhan yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın, Atatürk'ün gençlere emaneti olduğunu belirterek, bu emanetin yaşatılması, korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini söyledi.

Törende, Cumhuriyet Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kutlamalar kapsamında Konyaaltı Sahili'nde, dalgıçlar tarafından denizde ve sahilde Türk bayrağı açıldı.

Programlar, folklor ve jimnastik gösterilerinin ardından çeşitli yarışmalarda derece elde edenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Muğla

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş ile diğer kurum ve kuruluş temsilcileri Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gençlik yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşte off-road araçları ve motokros sporcuları da yer aldı.

Vali İdris Akbıyık'ın da katıldığı etkinlikte, gençler ellerinde Türk bayraklarıyla Muğla Atatürk Stadyumu'na yürüdü.

Açıkbaş, yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın, milletin en zor dönemlerden geçtiği zamanlarda, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kırılmaz inancıyla Türk'ün ayağa kalktığı ve bağımsızlık bayrağını açtığı gün olduğunu söyledi.

Programda, Gençlik Merkezi gönüllüleri tarafından Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata'ya Cevabı okundu.

Halk oyunları ve çeşitli spor gösterilerinin sunulduğu programın sonunda, radyo kontrollü model uçak uçuşu ve havai fişek gösterisi yapıldı.

Isparta ve Burdur

Isparta'da da Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Etkinlikler, öğrencilerin Işıkkent Spor Salonu'nda yaptığı gösterilerle sona erdi.

Törene Isparta Valisi Aydın Baruş, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve protokol üyeleri katıldı.

Burdur'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Gençlik ve Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya'nın çelenk sunmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Burdur Merkez Spor Salonu'nda devam eden törende, Kemerkaya, 19 Mayıs 1919'un Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde düşmanı İzmir'den denize dökmeye yemin edilen gün olduğunu söyledi.

Gençlerin jimnastik gösterisinin ardından yarışmalarda derece giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, Vali Türker Öksüz, AK Parti Burdur Milletvekili Adem Korkmaz, CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Güder, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Adana

Adana'da Atatürk Parkı'nda gerçekleştirilen programda, İl Gençlik ve Spor Müdürü Muzaffer Çintimar, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Daha sonra sporcu, öğrenci ve vatandaşlardan oluşan kortej, İstasyon Meydanı'na yürüdü.

Burada devam eden törende, sporcular ve halk oyunları ekipleri gösteri sundu, öğrenciler şiir okudu.

Törene, Vali Yavuz Selim Köşger, 6. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özeren, milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar katıldı.

Mersin

İl Gençlik ve Spor Müdürü Ökkeş Demir, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okunan programda, sporcular ve öğrencilerin gösterisi izlendi.

Bu sırada Atatürk Anıtı'nın yanında bayrak tutan bir öğrenci, dengesini kaybetmesi nedeniyle yaklaşık 3 metrelik yükseklikten zemine düştü. Tören alanındaki ambulansla hastaneye götürülen öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Törene, Vali Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Hatay

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Cumhuriyet Alanı'ndaki törenle kutlandı.

İl Gençlik ve Spor Müdürü Ali Osman Bebek'in buradaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törene, kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Osmaniye

Milli atletler taşıdıkları Türk bayrağını, 7 Ocak Stadı'nda düzenlenen törende Vali Erdinç Yılmaz'a teslim etti.

Halk oyunları ekibi ve sporcuların gösteri yaptığı programda, çeşitli müsabakalarda dereceye girenlere ödül verildi.

Törene Belediye Başkanı İbrahim Çenet, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Konya

Konya'da programlar, Anıt Meydanı'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile siyasi partilerin temsilcileri Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törenler, Mevlana Kültür Merkezi'ndeki kutlamalar ve gösterilerle devam etti.

Aksaray

Aksaray'da tören, Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız'ın 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda ki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Yıldız, yaptığı konuşmada, gençlerin Türk milletinin dünü, bugünü ve yarını olduğunu söyledi.

Törenler, öğrencilerin şiir okuması, halk oyunları ve gösterilerin ardından sona erdi.

Afyonkarahisar

Kocatepe Parkı'nda düzenlenen törende, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program, Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu'nda devam etti.

Kasapoğlu, programda bir konuşma yaptı.

Program, cimnastik, karate, halk oyunları ve bisiklet gösterisi sunuldu, şiir ve kompozisyonda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

Törene, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Burcu Köksal, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, il protokolü, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Karaman

Atatürk Parkı'nda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Karadeniz, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünden başlayan "Gençlik yürüyüşü", Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydan'ında sona erdi.

Burada, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından wushu, tekvando ve halk oyunları gösterileri yapıldı.

Tören, şiir kompozisyon ve spor dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından tamamlandı.

Törene, Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İhsan Akdoğan, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Gaziantep

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törende İl Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Ertunç, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden programda şiir okundu.

Ertunç, 19 Mayıs'ın hürriyet ve İstiklal meşalesinin Samsun'da yakıldığı gün olduğunu belirterek, "19 Mayıs, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak tarihin akışına yön veren bir sürecin başlangıç tarihidir." dedi.

Kutlamalar, Festival Park’taki etkinliklerle devam edecek.

Şanlıurfa

Kasaptaşı Parkı'nda tören düzenlendi.

Belediyelerin farklı spor branşlarında eğitim alan öğrenciler, kurdukları stantlarda gösteri yaptı.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar ile diğer protokol üyeleri, stantları dolaşarak öğrencilerin faaliyetlerine ilişkin ilgililerden bilgi aldı.

Halk oyunları ve jimnastik gösterilerinin yapıldığı tören, başarılı sporcuların ödüllendirilmesiyle sona erdi.

Adıyaman

Valilik bahçesinde düzenlenen törende Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Yeni Mahalle Spor Salonu’nda devam eden programda yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Adıyaman Valisi Osman Varol tarafından verildi.

Etkinlikler, gün boyu kentte çeşitli programlarla devam edecek.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Valiliğinin bahçesinde düzenlenen törende Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona eren törenin ardından fotoğraf çektirildi.

İl Müdürü Cemil Boz, gazetecilere, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105'inci yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Programa Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Muhammed Akın, kaymakamlar ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kilis

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Mehmet Uğur Tunç, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

7 Aralık Stadyumu'nda devam eden törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Müdür Vekili Tunç, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Öğrencilerin şiirler okuduğu programda halk oyunları ve çeşitli gösteriler yapıldı, yarışmalarda derece elde eden öğrencilere madalya ve ödülleri verildi.

Törene Kilis Valisi Tahir Şahin, MHP Kilis Milletvekili Mustafa Demir, Belediye Başkanı Hakan Bilecen, 1. Hudut Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Ümit Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Coşkun ile protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Malatya

Malatya'daki kutlamalar, Sümer Park tören alanında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı okundu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, yaptığı konuşmada, 19 Mayıs 1919'da milletin "Ya istiklal ya ölüm" parolasıyla yola çıktığı ve sonunu zaferle taçlandırdığı istiklal mücadelesinin ilk adımının atıldığını ve bugün de bu önemli günün 105. yıl dönümünü kutladıklarını söyledi.

Açılış konuşmasının ardından halk oyunları ekipleri ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki çeşitli branşlarda faaliyet gösteren sporcular gösteri sundu.

Törene Vali Ersin Yazıcı, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ile diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Diyarbakır

Anıt Park'taki ilk törende, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Valilik önünde devam eden törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Uslu, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Etkinlikte, halk oyunları ve arbane gösterisi ile sportif sunum yapan gençler, şiir ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu.

Jimnastik gösterisinin ardından bir sporcu öptüğü Türk bayrağını Vali Ali İhsan Su'ya sundu. Vali Su da bayrağı öperek, teslim aldı.

Etkinlikte, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı yunus polisleri de zeybek oynadı, oyun sonunda Türk bayrağı açtı.

Türk bayrağı taşıyan milli sporcular da motosikletlerle geçiş yaptı.

Vali Su, tören sonunda farklı branşlarda başarı sağlayan milli sporculara ödül verdi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Uslu, Vali Su'ya "21" numaralı milli takım forması hediye etti.

Su, Anıt Park'ta gençlik merkezleri tarafından açılan stantları gezdi, sporcularla bilek güreşi yaptı, basketbol oynadı.

Törene, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Fedai Ünsal, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Gürtaç Kayapınar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Emine Akın, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, AK Parti İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, vali yardımcıları, kaymakamlar, askeri erkan, kamu kurumlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Mardin

Merkez Artuklu ilçesindeki 21 Kasım Şehir Stadyumu'nda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapıldığı etkinlikte, öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları ekibi ile tekvando, karate ve wushu takımları gösteri sundu, koşu yarışması yapıldı.

Vali Tuncay Akkoyun, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Törene, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Yaşar Dener, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu, kurumlar, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Batman

Batman Millet Bahçesi'nde düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Etkinlikte, şiir okundu, halk oyunları ekibi, tekvando, karate ve wushu takımları gösteri sundu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Şafi Özperk, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Törende, dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Törene, Batman Valisi Ekrem Canalp, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahingöz, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba, kurumlar, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Van

Çatak ilçesinde öğretmen, öğrenci, askeri personel ve vatandaşlar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla meşaleli yürüyüş yaptı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Hükümet Konağı'nın önünde bir araya gelenler, ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'ne kadar yürüdü.

Yürüyüşe katılan Kaymakam Sercan Sakarya, 19 Mayıs'ın bağımsızlık mücadelesinin başladığı gün olduğunu söyledi.

Sakarya, "Güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Milli Mücadelenin başlangıcını gençlerimize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda yürümenin gururunu yaşıyoruz. Bayramı gençlerimizle kutlayacağız." dedi.

Yürüyüşe, Kaymakam Sercan Sakarya'nın eşi Duygu Sakarya, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Gülali Çendik, İlçe Tabur Komutanı Yüzbaşı Emre Göksu, Emniyet Amiri Ünal Tanış, Gençlik ve Spor Merkezi Müdürü Engin Fırat Sarıtaş ve kurum amirleri katıldı.

Edremit İlçe stadyumunda gerçekleştirilen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Askeri bando ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin konser verdiği törende, kurumların açtığı stantlar gezildi.

Etkinliklerin yapıldığı programda, ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Programa Vali Ozan Balcı, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, vali yardımcıları, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Adem Şen, İl Emniyet Müdürü Murat Mutlu, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Bitlis

100. Yıl İlk ve Ortaokulu önünde bir araya gelen Vali Erol Karaömeroğlu, kurum amirleri, sivil toplumu kuruluşu temsilcileri ve gençler, açılan 250 Türk bayrağı eşliğinde Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü.

Burada Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından İsmail Eren Spor Kompleksi'nde devam eden programda konuşan Karaömeroğlu, Samsun'a atılan ilk adımın, karanlığı dağıtan aydınlığın, yılgınlığı kovan ahlakın, yenilgiyi reddeden aklın, ümitsizliği bitiren kalbin, teslimiyeti elinin tersiyle iten cesaretin hayranlıkla yad edilen simgesi olduğunu söyledi.

Karaömeroğlu, 19 Mayıs 1919'un milletin kudretli yürüyüşünün başlangıcı olduğunu bildirerek, "Bu yürüyüş vatanı sahipsiz, çaresiz sananlara karşı var oluş mücadelesidir. Parçalanmamızı isteyenlere karşı nefsi müdafaa kararlılığıdır. Bu yürüyüş bitmemizi, tükenmemizi, yurtsuz kalmamızı projelendiren, işgalcileri denize döken iradenin eseridir. Bu vesileyle geleceğimizin teminatı değerli gençlerimizi muhabbetle selamlıyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz gazi ve şehitlerimizi şükranla anıyorum." diye konuştu.

Şiirlerin okunduğu, öğrencilerin gösteriler sunduğu törende, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, Bitlis Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Eyüp Subaşı, Belediye Başkan Vekili Necmi Menteş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Bilal Elkatmış, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Hakkari

Valilik önündeki törende Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, Atatürk Anıtına çelenk sunduktan sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Merzan Futbol Sahası'nda devam eden programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Yıldırım, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkmasıyla milletin umutlarının canlandığını, bağımsızlık meşalesinin tutuşturulduğunu ve istiklal mücadelesi için yola çıkıldığını belirtti.

Gösterilerin sunulduğu etkinlikte sporcular masa tenisi, badminton ve voleybol oynadı, bilek güreşi yaptı.

Etkinlik Vali Ali Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Ünlüsoy, Adalet Komisyonu Başkanı Birtan Şeker, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz ve AK Parti İl Başkanı Zeydin Kaya'nın alandaki kıl çadırı, resim sergisini gezmesiyle son buldu.

Muş

Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen programda, İl Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Muş Valisi Avni Çakır, geçmişten bugüne Türkiye coğrafyasının mayasını gençlerin ve genç fikirlerin oluşturduğunu söyledi.

Milletin tarihte eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanı yazarak gerçekleştirdiği milli mücadelenin en önemli günü olan 19 Mayıs 1919 Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirten Çakır, "Samsun'da başlatılan Milli Mücadele büyük zorluk ve fedakarlıkların yanında milletimizin topyekun seferberliği sayesinde zaferle sonuçlandırılmıştır. Coğrafyamızı yeniden şekillendirmek düşüncesiyle vatan topraklarımıza göz dikenlere karşı engin vatan sevgisiyle topyekün bir şekilde harekete geçen aziz milletimiz kahramanlık ve destansı bir cesaretle hiç vakit kaybetmeden vatan toprağında bir gün bile esir kalamayacağını tüm dünyaya haykırmıştır."

Öğrencilerin gösteri yaptığı tören, dereceye giren öğrencilere ödül verilmesi, kortej yürüyüşü ve etkinlik çadırların gezilmesiyle son buldu.

Programa, Muş Valisi Avni Çakır'ın eşi Bahar Çakır, Muş Belediye Başkanı Sırrı Söylemez, İl Garnizon Komutanı Ulaştırma Albay Ali Osman Sağlam, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, kurum amirleri, öğrenci, sporcu ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: 19, Mayıs, coşkuyla, kutlanıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı