ABD''ninsForeign Policy dergisirne Bahcçeli'den yanıt
Haber
16 Ocak 2023 - Pazartesi 00:14 Bu haber 1455 kez okundu
 
ABD''ninsForeign Policy dergisirne Bahcçeli'den yanıt
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündeminde Foreign Policy dergisinde yer alan ABD’nin Türkiye'deki seçimlere ilişkin ‘kan gölü’ tehdidi vardı. Bahçeli, “Seçimi kan gölüne çevirmek için pusuda bekleyenler aklını başına alsın. Böylesi bir karanlığa izin vermeyeceğiz, oyuna gelmeyeceğiz.” dedi.
Siyaset Haberi
ABD''ninsForeign Policy dergisirne Bahcçeli'den yanıt

Partisinin Merkez Yönetim Kurulu ve Milletvekilleri toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hafta sonu Kızılcahamam'daki Patalya Otel'de yapılan toplantıda Bahçeli, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesini hedef alan ifadelerine tepki gösterdi. Bahçeli, Aydınlık’ın gündeme getirdiği, ABD’deki Foreign Policy dergisindeki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan ve Türkiye'deki seçimlerin kan gölüne döneceği şeklinde ifadeler yer alan yazıya ilişkin de, “Seçimi kan gölüne çevirmek için pusuda bekleyenler aklını başına alsın, yol yakınken cinayet ve melanet hazırlığından vazgeçsin. Böylesi bir karanlığa izin vermeyeceğiz.” diye konuştu.

 

‘TSK’NIN TÜM NEFERLERİ KAHRAMANDIR’

Bahçeli, "Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz grup toplantısında Türk Silahlı Kuvvetlerine saldırması vesayete karşı çıkmak değil, küresel emperyalizme sevimli ve sempatik görünme pervasızlığı ve pişkinliğidir. 9 Ocak 2023 tarihinde, Milli Savunma Bakanlığı Arifiye Yerleşkesi BMC İşletmesi’nde düzenlenen 'Yeni Nesil Fırtına Obüsleri Teslimat Töreni' münasebetiyle Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmasını haklı şekilde alkışlayan Türk Silahlı Kuvvetleri Komuta kademesine yönelik Kılıçdaroğlu’nun bühtan dolu ifadeleri düşmanın emir erliğine talip bir zihniyetin su katılmamış ayıbıdır. Türk Silahlı Kuvvetlerine yapılan bu saldırıyı kınıyorum. Bizim kahraman askerlerimizin giydiği üniformayı Ortadoğu üniformalarına benzeten Kılıçdaroğlu edepsizdir. Hiçbir Türk askeri cepheden kaçmamıştır. Aksini iddia eden Kılıçdaroğlu müfteridir. Haddini bilmesi gereken kişi varsa o da askere düşmanlık yapan yandan çarklı Kılıçdaroğlu’dur. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesi ve tüm neferleri kahramandır." ifadelerini kullandı.

'CEPHEDEN KAÇAN KILIÇDAROĞLU’DUR'

"Komuta kademesinin alkışladığı Cumhurbaşkanı ve başkomutandır." diyen Bahçeli, "Ne yapsalardı, sırtlarını mı dönselerdi? Devlet ve rejim krizi mi çıkarsalardı?Kılıçdaroğlu’nun asıl rahatsızlığı nedir? Fırat Kalkanı’ndan Barış Pınarı’na kadar sınır ötesi harekatları yapan Türk ordusu mu uykularını kaçırmaktadır? Kılıçdaroğlu fikir ve eylem birlikteliği içinde olduğu PKK’ya sözcülük yaptığının ne zaman farkına varacaktır? Türk askeri için savaş düğün bayramdır. Cepheden de, savaştan da, Türkiye’nin terörle mücadele kararlılığından da kaçan ve korkan Kemal Kılıçdaroğlu ve zillet partileridir. Tekrar ifade ediyorum ki, askere düşmanlık, düşmana askerliktir. Milliyetçi Hareket Partisi Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en alt rütbeden en üstüne kadar yanındadır, komuta kademesinin de sonuna kadar arkasındadır. Kılıçdaroğlu, Yeni Nesil Fırtına Obüslerinin yoldaşlarını, terörist yakınlarını birer birer patlatacağını unutmasın, milli güvenliğimize yan bakanların hesap ve hayati hata içinde olduğunu da güdük aklından çıkarmasın." şeklinde konuştu. Bahçeli'nin konuşması şu şekilde:

FOREİGN POLİCY’E YANIT

"2023 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri yalnızca bizim değil, aynı zamanda dünyanın da gündemindedir. ABD’den yayımlanan Washington Post Gazetesi, '2023’te dünyanın en önemli seçimi Türkiye’de olacak' diyerek dikkatleri daha da fazla ülkemize çekmektedir. Yine ABD’de çıkan bir dergide, Türkiye ve Cumhurbaşkanımız hedef alınarak, 'seçimin kan gölüne' döneceği alçakça iddia edilmektedir. Elbette akacak kan damarda durmaz, duramaz. Kanımızı akıtmak, Türkiye’yi bir şiddet sarmalına hapsetmek için örtülü proje yazanlar unutmasınlar ki, döktükleri her kan boğulacakları ölüm dehlizi olacaktır. Seçimi kan gölüne çevirmek için pusuda bekleyenler aklını başına alsın, yol yakınken cinayet ve melanet hazırlığından vazgeçsin. Böylesi bir karanlığa izin vermeyeceğiz, oyuna gelmeyeceğiz, 2023’e leke sürdürmeyeceğiz.

 

'ZİLLET İTTİFAKINA AKIL HOCALIĞI YAPAN ÜLKELERE TESLİM OLMAK YOK'

"Washington Post Gazetesi’ne göre, 'Türkler oylarını kullanana kadar Batılı liderler gergin durumda bekleyecekmiş.' Allah’ın izniyle bunları tef gibi germeye, keyiflerini kaçırmaya, çılgına çevirmeye devam edeceğiz. Bu demokrasi özürlüsü zalimlere Türk milletinin kim olduğunu sandıkta göstereceğiz. Türkiye doğru yolundan, haktan ve haysiyetten yana sabitlenmiş istikametinden asla dönmeyecektir. Başkent Ankara odaklı siyaset ve diplomasi seferberliğinden ayrılmak söz konusu olmayacaktır. Zillet ittifakına akıl hocalığı yapan, siyasi destek sağlayan, çevremizi kuşatan, güney sınırlarımızdan Akdeniz ve Ege’ye kadar silah gösteren muhasım ülkelere teslim olmak yoktur, alttan almak yoktur, boyun eğmek yoktur, geri adım yoktur, egemenlik haklarımızdan caymak kesinlikle olmayacaktır. Küresel güçlerin zillet ittifakı lehine siyasi ortamı bulandırma, buğulandırma, bulutlandırma, buzlandırma, bunalım çıkarma kepazeliği milli iradeye çarpıp parçalanacaktır.

'ALTILI MASA OYNATACAĞI KUKLA ARAMAKTADIR'

"Altılı masa darmadağındır. Her bir parti kendi çıkarının, kendi ikbalinin, kendi gizli gündeminin peşine düşmüştür. Altılı asaya zimmetlenmiş, bağlanmış, vesayet ve esaret altına girmiş bir Cumhurbaşkanı hüviyetinin arzu ve arayışı deşifre edilmiştir. Serok Ahmet haline bakmadan Hasan dağına oduna gitmek için yola koyulmuştur. Altılı masa cunta yönetimlerini, ara rejim dönemlerini aratmayacak bir nevi konsey yapılanmasıyla Türkiye’yi yöneteceğini iddia etmektedir. Serok Ahmet pazarlık gücünü yükseltmek, ne alırsam, neyi kazanırsam kar mantığıyla altılı masanın başlıca hizip odağına dönmüştür. Altılı Masa şimdiden kriz girdabına yuvarlanmıştır. Yüzde 50’yi aşan bir oy alan Cumhurbaşkanı’yla yüzde 0 bilmem kaç oy oranına haiz bir partinin eşit sorumluluğa ve stratejik konularda aynı imza yetkisine sahip olacağını ifade etmek demokrasiyi ve millet iradesini hiçe saymaktır. Altılı Masa oynatacağı kukla aramaktadır. Kuklacılar ise küresel güçlerdir.”

Öte yandan Bahçeli, İsveç’in başkenti Stocholm’de PKK yanlılarının düzenlendiği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maketinin ayaklarından asıldığı eyleme de tepki gösterdi, İsveç devletini eleştirdi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ABD''ninsForeign, Policy, dergisirne, Bahcçeli'den, yanıt,
Yorumlar
Haber Yazılımı