ABD7YAPTIRIMLARLA TÜRKİYE'Yİ TEHDİT EDİYIR
Haber
06 Şubat 2023 - Pazartesi 00:10 Bu haber 1680 kez okundu
 
ABD7YAPTIRIMLARLA TÜRKİYE'Yİ TEHDİT EDİYIR
ABD Hazine Bakanlığı Terörizm ve Mali İstihbarattan sorumlu Hazine Müsteşarı Brian Nelson “Türk işletmeleri ve bankaları, yaptırım uygulanan Rus kuruluşlarıyla iş yaparak yaptırım riski ve G7 pazarlarına erişimlerini kaybetme riski ile karşı karşıya kalabilir. " dedi.
Dünya Haberi
ABD7YAPTIRIMLARLA TÜRKİYE'Yİ TEHDİT  EDİYIR

ABD Hazine Bakanlığı Terörizm ve Mali İstihbarattan sorumlu Hazine Müsteşarı Brian Nelson, 2-3 Şubat’ta Ankara ve İstanbul’da, “Rusya’ya yönelik uluslararası yaptırımlar ve ihracat kontrolleri” ile ilgili temaslarda bulundu. Nelson, İstanbul’da Türkiye Bankalar Birliği ile bir araya geldi.

Anka’nın haberine göre İstanbul’da Türkiye Bankalar Birliği ile bir araya gelen Nelson şu ifadeleri kullandı:

 

“Türk işletmeleri ve bankaları, yaptırım uygulanan Rus kuruluşlarıyla iş yaparak yaptırım riski ve G7 pazarlarına erişimlerini kaybetme riski ile karşı karşıya kalabilir. Ayrıca Türk işletmeleri ve bankaları, Rus askeri-endüstriyel kompleksi tarafından kullanılabilecek potansiyel ikili kullanıma sahip teknoloji aktarımları ile ilgili işlemlerden uzak durmak için ilave önlem almalıdır. Rus oligarklar ve hükümet yetkilileri Türkiye’de mülk ve yat satın almaya, iş yapmaya ve mülkleri için hizmet almaya devam etmişlerdir. Yaptırım risklerini azaltmak için, finansal kurumlar olarak hepinizi, özellikle istismara müsait sektörler de dâhil olmak üzere, Rus kurum ve şahısları ile yapılan işlemlerde daha fazla denetim yapma çağrısında bulunuyorum” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ABD7YAPTIRIMLARLA, TÜRKİYE'Yİ, TEHDİT, , EDİYIR,
Yorumlar
Haber Yazılımı