AK Parti ve MHP, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığı için YSK'ye başvurdu
Haber
21 Mart 2023 - Salı 16:15 Bu haber 1316 kez okundu
 
AK Parti ve MHP, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığı için YSK'ye başvurdu
AK Parti ve MHP, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığı için Yüksek Seçim Kuruluna başvurdu.
Türkiye Haberi
AK Parti ve MHP, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığı için YSK'ye başvurdu

Ak Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkanı Ali İhsan Yavuz, MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay ve MHP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs seçimleri için olan adaylık belgesini YSK'ya teslim etti.

AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruyu yaptı.

Başvuru sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Akçay, 'Ülkemize ve milletmize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Biz MHP olarak 'Aday belli, karar net' diyoruz.' dedi.

Yılmaz ise, 'Belgelerimizi YSK'ya teslim ettik. Hayırlı olmasını diliyorum. Aziz milletimin Ramazan ayını da tebrik ediyorum.' açıklamasını yaptı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da, 'İşler ve işlemler peş peşe yapılıyor. Bunlardan bir tanesi de Cumhurbaşkanı adaylığını belirlemedir. Hiç tereddüt etmediğimiz adaylık için iki parti meclis grubu olarak bugün başvurumuzu yapmış olduk. Adayımız belli, kararımız net... Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum' dedi.

SANDIK SONUÇLARINA ANLIK TAKİP

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), SEÇSİS-SSPS Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi’nin işleyişi ve yurt dışında kullanılacak oyların Türkiye’ye nasıl getirileceğine ilişkin usülleri belirledi.

YSK kararlarına göre, seçim kurulları, sandık sonuçları ile taranmış imzalı tutanakları sisteme yükleyecek. Siyasi partiler ve cumhurbaşkanı adayları, SSPS üzerinden bu verilere erişebilecek.

YSK UÇAK KİRALAYACAK

Yurt dışında kullanılacak oylarda da, birleşik oy pusulaları paketlenip mühürlendikten sonra, Arnavutköy 4. Geçici Gümrük Kapısı Seçim Kurulu tarafından YSK’nın kiraladığı THY uçaklarıyla Ankara Esenboğa Havalimanı’na ulaştırılacak. Uçaklarda, komisyon üyeleriyle birlikte Dışişleri’nin görevlendirdiği bir diplomatik kurye ile YSK tarafından görevlendirilecek yeterli sayıda personel bulunacak. Oylar Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu’na teslim edilecek.

SEÇMEN LİSTELERİ

Seçmen listeleri muhtarlıklarda dün askıya çıktı. 14 gün askıda kalacak listede ismi olmayanlar İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne giderek oradan belgesini alıp İlçe Seçim Kurulu’na getirecek.

Kaynak: Editör:
Etiketler: AK, Parti, ve, MHP,, Recep, Tayyip, Erdoğan'ın, cumhurbaşkanı, adaylığı, için, YSK'ye, başvurdu,
Yorumlar
Haber Yazılımı