Akşener’den Kılıçdaroğlu’na ağır sözler
Haber
27 Ağustos 2023 - Pazar 02:41 Bu haber 1418 kez okundu
 
Akşener’den Kılıçdaroğlu’na ağır sözler
Yerel seçimler yaklaşırken yol haritasını açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Akşener, "Biz bu seçimde sadece iktidarla değil bu seçimin kaybedilmesi için çalışanlarla da mücadele ettik. Koltuğundan başka şey düşünmeyenlerle uğraştık" dedi. Tüm çabalarına rağmen yenilgiye engel olamadığını söyleyen Akşener, "İki arkadaşımızın rahatlıkla seçimi kazanacağını gördük" diyerek Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı işaret etti. Akşener, yerel seçimlerle ilgili ise "Her birimiz ayrı ayrı seçimlere girelim" ifadelerini kullandı.
Siyaset Haberi
Akşener’den Kılıçdaroğlu’na ağır sözler

İYİ Parti lideri Meral Akşener Malazgirt Zaferi’nin 952’nci, Büyük Taarruz’un 101’inci yıldönümü çerçevesinde Afyonkarahisar’da partisince düzenlenen programa katıldı. Burada konuşan Akşener, yerel seçimlerdeki yol haritasını açıkladı. Akşener, sözlerine “Bugün hep birlikte buradayız, inanıyorum ki her yıl artarak burada olacağız. Yeni bir yola çıkmak için buradayız.” diyerek başladı.

Seçimlerin üzerinden 90 gün geçtiğini belirten Akşener, iktidarın ekonomi ve sığınmacı politikalarını eleştirdi. Akşener, “AK Parti, seçimlerden hemen önce milletimize birçok vaatte bulunmuştu. İlk 90 güne bakıldığında bu vaatlere bırakın yaklaşmayı, her geçen gün uzaklaştıklarını görüyoruz. Biz bu vaatleri hiçbir zaman gerçekleştirme niyetinde olmadıklarını biliyorduk ama seçim biter bitmez milletimizin elinde avucunda olanı hoyratça çekip koparmalarını da beklemiyorduk.” dedi.

‘ENFLASYONUN BEDELİNİ MİLLETİMİZE ÖDETİYORLAR’
Yapılan son maaş zamlarının eridiğini söyleyen Akşener, “Asgari ücret zammı daha hesaba yatmadan açlık sınırının altında kaldı. Enflasyonla mücadele edeceğiz diye başladıkları her cümle dönüp dolaşıp ‘faturayı millete keseceğiz’ diye bitiyor.” ifadelerini kullandı.

“Yıllarca faiz sebep, enflasyon sonuç diye ekonomiyi bu hale getirdiler.” diyen Akşener, “AK Parti iktidarı, memleketi kendi soktuğu krizden çıkarmak için hâlâ ceplerine el uzatıyor. Vergiler, kiralar, temel gıda ürünlerindeki fiyatlar her gün tırmanıyor, enflasyonun bedelini milletimize ödetiyorlar. Yeni ekonomi yönetimine sesleniyorum; siz, Türk milletine karşı sorumlusunuz, bunu aklınızdan çıkarmayın. Doğruları daha fazla vakit kaybetmeden yapın. Milletimizi mağdur etmeyin. Enflasyonu düşürme yöntemini seçmek sizin elinizde. Vergileri, AK Parti iktidarlarının bugüne kadar ayrıcalık tanıdığı imtiyazlı kesimler için artırmak sizin elinizde. Fakir fukaradan elinizden çekin, orta direği fakir etmekten vazgeçin. Kodamanlarınızın cebinden alın.” diye konuştu.

‘SATACAK BİR ŞEY KALMAYINCA NE YAPACAKLAR?’
“AK Parti’nin ne planı ne programı var. Yeni gelenlerle zaman kazanmaya çalışıyorlar. Daha dün AK Parti yönetiminin savunduğu KKM’den kurtulmanın yollarını arıyorlar.” diyen Akşener, sözlerine şöyle devam etti:

“Şimşek, ‘2026’da rahatlayacağız diyor. Kendisine saygım var ama kendisi de biliyor ki bu mümkün değil. Servet transferi devam ediyor çünkü. Körfez ülkelerine taviz vererek varlıklarımızı fütursuzca satarak günü kurtarmaya çalışıyorlar. Satacak bir şey kalmayınca ne yapacaklar? Biz yabancı yatırımcıya karşı değiliz, ülke çıkarlarının korunduğu, ilişkiler kurulduğu müddetçe elbette dışarıdan para bulunabilir. Ancak ülkemizin ihracata yönelik sektörlerimizi daha üretken yapacak, çalışanlarımızın refahını yükseltecek yabancı yatırıma ihtiyacımız var.”

‘SIĞINMACI SORUNU MİLLİ GÜVENLİK SORUNUDUR’
“Türkiye’nin her şehri Suriyelilerle, Afganlarla doldu. Sokaklar, parklar, sayıları bilinmeyen sığınmacılarla kaynarken bunu İslami ve insani bir görev zanneden aymazlık, ne kadar konuksever olduğumuzu izahla meşgul oldu. Sığınmacı sorunu, milli güvenlik sorunudur.

Türk milletinin milli kültürünü tahrip eden, beka meselesidir. Sığınmacılar gettolar oluşturup etnik yaşam adacıkları, minyatür Suriyeler kuruyorlar. Geri kalmış ülkelerde yaygın olan çocuk işçiliği, emek sömürüsü, çok eşlilik, çocuk evliliği gibi toplumsal sorunlar yeniden ortaya çıkıyor. IŞİD ve PKK gibi terör örgütleri, tehditlerini sığınmacılar üzerinden de ülkemize yönelttiklerinden, büyük bir iç güvenlik sorununa dönüştü.

Önce hiçbir sorun yok gibi davrandılar. Baktılar ki olmuyor, şimdi de geri adım atıyormuş gibi yapıyorlar. Suriye’de kentler yaparak bir kısım sığınmacıyı gönüllü olarak ülkelerine döndürdüklerini söylüyorlar. Artık kimseyi kandırmayın. Bizim Türk milli kimliğinin hayati tehdit altında kalmasına tahammülümüz yok. Kültürümüzün dejenere edilmesine, sınırların kevgire dönmesine tahammülümüz yok.”

‘TÜM ÇABALARIMIZA RAĞMEN YENİLGİYE ENGEL OLAMADIK’
Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında ‘kazanacak aday’ vurgusu yapan Akşener, “Biz bu seçimde sadece iktidarla değil bu seçimin kaybedilmesi için çalışanlarla da mücadele ettik. Koltuğundan başka şey düşünmeyenlerle uğraştık. Tüm çabalarımıza rağmen yenilgiye engel olamadık.” diyerek CHP lideri Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.

Akşener, sözlerine şöyle devam etti:

“2010’da yapılan referandumda “yapmayın” diye yalvardığım adam sayısını söylesem yüzlerine tükürürsünüz! Kimse uyarılarımı ciddiye almadı. 2016’da bu yüzden milletin canına kast edenlerin de karşısında durduk. 2017’de Türk milletinin kaderini bir kişinin iki dudağı arasına bırakmak isteyenlerin karşısında durduk. İyi Parti olarak ilk günden beri Türk milletine dayatılmak istenen her vesayetin karşısında durduk. Bizim siyasetimizin pusulası her daim aziz Türk milletinin talep, istek ve hayalleri oldu.

‘KOLTUĞUNDAN BAŞKA BİR ŞEY DÜŞÜNMEYENLERLE UĞRAŞTIK’
Geldik 2023’e… 2023’te milletin verdiği helal oyu babadan miras bilerek seçmen iradesine ipotek konulamayacağını anlatmaya çalıştık. Siyaset elitlerin, sözde kanaat önderlerinin güdümünde milletin olmadığı bir yerden üretilen siyasetin başarılı olamayacağını söyledik. Tepki gösterdik, uyardık, memleketimizin gerçeklerinden bihaber oturdukları yerden ahkam kesenlere karşı irade koyduk.

Sadece iktidar mensuplarıyla değil, biz bu seçimin kaybedilmesi için çalışanlarla da mücadele ettik. Memlekete en küçük fayda getiremeyen partili CB sisteminden kurtulmak istedik. Türkiye’yi zengin, mutlu bir geleceğe taşımak için çalıştık. Bu yolda fedakarlıktan kaçınmadık. Meselemiz Türkiye olduğu için nefislerimiz kör odalara hapsettik. Nefsinin esiri olanlarla uğraştık. Biz önce millet, önce memleket dedik. Ama önce şahsım, önce ben diyenlerle uğraştık.

Biz milletimizin geleceği için şahsi çıkarlarımızdan vazgeçtik ama koltuğundan başka hiçbir şeyi düşünmeyenlerle uğraştık. En nihayetinde maalesef olmadı, olduramadık! 2023 seçimlerindeki yenilgiye maalesef engel olamadık.

Faydasız siyasetten milletin affına sığınırız. Ben sustum ama ‘yüzde 60 ile kazanırız’ diyenler susmadı. Bilimsel verileri masaya koyan ben sustum ama o verileri yırtıp atanlar susmadı. Bu sessizliği sürdürmek artık mümkün değildir.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ MESAJI
Yaptığımız tüm kamuoyu araştırmalarında Erdoğan karşısında ilk kez iki arkadaşımızın rahatlıkla seçimi kazanacağını gördük. Bunun üzerine ben de milletimize bir söz verdim; 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı’nın adayı olacak dedim. Çünkü ben iktidarı sandıkta yenmenin yeterli olacağını gördüm ama onların yolunu kapatanlara maalesef engel olamadım. Özür diliyorum.

‘AYRI AYRI SEÇİMLERE GİRELİM’
Buradan, tüm siyasi partilere de, açık ve net bir çağrıda bulunmak istiyorum: Gelin, hep birlikte; Vatandaşlarımızın, siyasi tercihlerini, ve yerel özelliklerini yansıtacağı, bir rekabet ortamı oluşturalım. Gelin, hep birlikte; Türk siyasetinin, bugün içinde bulunduğu, ve milletimizin aleyhine çalışan, siyasi pragmatizm sarmalından, çıkmasını sağlayalım.

Gelin; tüm siyasi partiler, hep birlikte, ayrı ayrı seçimlere girelim, ve milletimize hizmet için yarışalım. Yerel özellikler ve talepler doğrultusunda, elbette işbirlikleri olabilir.

‘İŞ BİRLİĞİ YAPMAYACAĞIZ’
Ancak biz, İYİ Parti olarak; Hür ve millî siyaset anlayışımız gereği; gizli gündemleri olan, kendi menfaatleri için, bizim sırtımızda kurban kesen, şahsi hayallerini ve kariyerlerini önceleyen, mevcut güç ve siyasal ilişkilerine, destek arayan, marjinal ve bölücü yapılarla yakınlaşan, hiç kimseyle, herhangi bir iş birliği yapmayacağız. Çünkü böyle bir iş birliğinin; Milletimize, hiçbir yararının dokunmayacağı gibi, hem siyasete hem de partimize, zarar vereceğini düşünüyoruz.”


SEÇİMLERDEN SONRA NELER YAŞANDI?
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın galip gelmesinin ardından Millet İttifakı’nda hareketli günler yaşandı. Altılı masa bileşenlerinden olan İYİ Parti’den ‘ittifak bitti’ açıklamaları peş peşe gelirken; CHP’de de ‘değişim’ sesleri yükseldi.

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte ittifak tartışmaları siyaset gündeminde yeniden yerini aldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimlere yönelik olarak İYİ Parti’ye ‘ittifak’ çağrısı yaptı. İYİ Parti, Bahçeli’nin çağrısıyla ilgili, “Türkiye sevdalılarını ülke ve millet hayrına İYİ Parti’de buluşmaya davet ediyoruz.” açıklaması yaparken; CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’yi düşünen muhalefet partileri bir araya gelir” dedi. İYİ Parti’nin yerel seçimlerde izleyeceği politika ise merak konusu oldu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Akşener’den, Kılıçdaroğlu’na, ağır, sözler,
Yorumlar
Haber Yazılımı