BALIKESİR İÇİN HASSAS ALANLAR
Haber
17 Mart 2023 - Cuma 10:34 Bu haber 1546 kez okundu
 
BALIKESİR İÇİN HASSAS ALANLAR
ERDEK VE AYVALIK’TA 4 YER KESİN KORUNACAK HASSAS ALAN İLAN EDİLDİ
Çevre Haberi
BALIKESİR İÇİN HASSAS ALANLAR

 

Balıkesir’in Ayvalık ve Erdek ilçelerinde doğal sit alanı olan 4 bölge Cumhurbaşkanı kararlarına göre Kesin Korunacak Hassas Alan ilan edildi. Kararlar 15 Mart tarihli resmi gazetede yayınlandı.

Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre aralarında Balıkesir’inde bulunduğu 9 ilde bazı doğal sit alanları Kesin Korunacak Hassas Alan kapsamı içinde yer aldı. Erdek’te Seyitgazi Tepesi, Ayvalık’ta Yumurta Adası, Güneş Adası ve Lale Adası artık Kesin Korunacak Alan oldu.

 

15 Mart tarihli Resmi Gazete’nin 6933 sayılı kararında Balıkesir İli, Erdek İlçesi sınırları içerisinde bulunan Seyitgazi Tepesi Doğal Sit Alanı’nın koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, gösterilen alanın Kesin Korunacak Hassas Alan olarak tescil ve ilan edilmesi kararı verildi dendi.

6934, 6935 ve 6936 sayılı kararlarıyla da, sırasıyla, Ayvalık’ın Yumurta Adası, Güneş Adası ve Lale Adası, Kesin Korunacak Hassas Alan  olarak belirlendi. Ayrıca Mersin, Erzurum, Antalya, Kırklareli, Samsun, Manisa, Bolu ve Kocaeli’deki bazı doğal sit alanlarında da aynı statüye gidildi.

 

Kararların yürürlüğe girmesinden sonra, kamu yararı gözetilerek koruma altına alınan ve bu alanlarda yapılaşmaya, değişime izin verilmeyecek. Kısacası bu bölgelerde çivi bile çakılamayacak.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BALIKESİR, İÇİN, HASSAS, ALANLAR,
Yorumlar
Haber Yazılımı