Bandırma'nın adı bile geçmiyor
Haber
15 Haziran 2023 - Perşembe 23:22 Bu haber 1661 kez okundu
 
Bandırma'nın adı bile geçmiyor
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin son grup konuşmasında dile getirdiği 19 yeni il ve 27 yeni ilçe teklifine AKP'nin olumlu yaklaştığı belirtildi. (Veryansın TV)
Bandırma Haberi
Bandırma'nın adı bile geçmiyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisinin son grup toplantısında “Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür.” demişti. Bahçeli, halen 81 olan Türkiye’nin idari yapısına 19 yeni il ile 27 ilçenin eklenmesi önermişti.

NTV’nin haberine göre, MHP’nin seçimlerden önce yazılı olarak AKP’ye sunduğu yeni il ve ilçe teklifi olumlu karşılandı. AKP Yerel Yönetimler Yasası konusunda çalışmayı 14 Mayıs seçimlerinden önce hazırladı ancak seçim yaklaştığı için çalışma rafa kaldırıldı.

 

HANGİ İLLER KRİTERLERİ KARŞILIYOR?

Yapılan çalışmaya göre il olmak için, ilçenin nüfusunun en az 100 bin ve il merkezine de en az 30 kilometre uzaklıkta olması gibi 8 kriter bulunuyor. Mevcut şehirleşme, ulaşım durumu, hinterlant, ekonomik çeşitliliği ve eğitim durumu da il olabilmek için gerekli.

Şu ana kadar adı geçen bir ilçe olmasa da kriterleri karşılayabilecek; İnegöl, Alanya, Polatlı,Çorlu, Siverek, Nazilli, Cizre, Manavgat, Ünye, Edremit, Fethiye, Midyat, Yüksekova ve Erciş’in aralarında olduğu 24-25 ilçenin olduğu belirtiliyor.

DÜZENLEME SEÇİM SONRASI

AKP’li kaynaklara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli’nin bir araya gelip takvim oluşturması durumunda çalışma yeniden gündeme getirilecek. Yeni il ve ilçeler için TBMM’den yasa çıkarılması gerekiyor. Düzenlemenin Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerden önce yasalaşması beklenmiyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bandırma'nın, adı, bile, geçmiyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı