BAŞKAN YILMAZ;"İL OLMA YOLUNDA BANDIRMA TEK SES, TEK YÜREK"
Haber
19 Haziran 2023 - Pazartesi 22:49 Bu haber 2232 kez okundu
 
BAŞKAN YILMAZ;"İL OLMA YOLUNDA BANDIRMA TEK SES, TEK YÜREK"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin son grup toplantısında dile getirdiği 100.yılda 100 il, bin ilçe açıklamasının ardından geçmişte il olmanın kapısından dönen Bandırma bugün hak ettiği il olmanın heyecanıyla bir araya gelerek tek ses tek yürek oldu. Bandırma Ticaret Odası’nın organizasyonuyla gerçekleştirilen toplantıda İl olma yolunda Bandırma konuşuldu, tartışıldı.
Bandırma Haberi
BAŞKAN YILMAZ;

Bandırma'da "İL" zirvesi

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin  son grup toplantısında dile getirdiği 100.yılda 100 il, bin ilçe açıklamasının ardından geçmişte il olmanın kapısından dönen Bandırma bugün hak ettiği il olmanın heyecanıyla bir araya gelerek tek ses tek yürek oldu. Bandırma Ticaret Odası’nın organizasyonuyla gerçekleştirilen toplantıda İl olma yolunda Bandırma konuşuldu, tartışıldı.

 

Bandırma’nın il olmasının gerekliliği ile ilgili fikir alışverişi yapılan toplantıya Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun yanı sıra,  Blediye Meclis Üyeleri, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, Bandırma Ticaret Borsası Can Ata Tan ve yönetim kurulu üyeleri, BANSİAD Başkanı Funda Dedeoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, MÜSİAD Başkanı Tolga Tetik ve yönetim kurulu üyeleri, andırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Süleyman Özdemir ve akademisyenler, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Doğan, CHP İlçe Başkanı Mehmet Atak, İYİ Parti İlçe Başkanı Necmi Sert, Siyasi parti Temsilcileri, Oda Başkanları, Dernek ve STK Başkanları katıldı.

 

Toplantıda ilk sözü alan Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz Bandırma’nın il olması ile ilgili Ankara’ya siyasi parti merkezlerine ziyaretler gerçekleştirdiklerini, Bu ziyaretlerde de Bandırma’nın mevcut durumu, sorunları, beklentileri ile ilgili bir taslak hazırlayıp sonrasında da İl olma isteğini belirttiklerini. Her fırsatta bu talebi dile getirip, konunun sürekli gündemde olmasına çaba gösterdiklerini, Konu bu kadar gündemde ve belki de amacına ulaşmaya ilk kez bu kadar yakınken Bandırma’nın il olması ile ilgili toplantıyı gerçekleştirerek Bandırma’nın il olma konusunda tek ses olduğunun altını çizdi.

 

Yılmaz yaptığı konuşmasında, “Yıllardan beri il olmayı arzu eden, bunu her fırsatta dile getirip bu konuda çaba gösteren bir şehir Bandırma. Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Milletvekili adaylarına taleplerimizi iletmek üzere Bansiad Başkanımız aynı zamanda Ticaret odasının meclis başkanı Funda Dedeoğlu, Borsamızın çok kıymetli başkanı Can Başkan, Kasaplar odası başkanı Şerafettin başkan ve Mimarlar odası başkanımız Mehmet Ali Ozar beyle beraber Ankara’ya siyasi parti merkezlerine ziyaretler gerçekleştirmiştik. Bu ziyaretlerimizde de Bandırma’nın mevcut durumu, sorunları, beklentileri ile ilgili bir taslak hazırlayıp sonrasında da İl olma isteğimizi belirtmiştik. Her fırsatta bu talebi dile getirip, konunun sürekli gündemde olmasına çaba gösterdik. Konu bu kadar gündemde ve belki de amacına ulaşmaya ilk kez bu kadar yakınken, daha önce Belediye Başkanımız Tolga Tosun başkanlığında Bandırma Belediyemiz tarafından Bandırma’nın il olması konusunda yapılan toplantının ikinci ayağını burada düzenleyerek, tek ses olduğumuz göstermek istedik. Bu süreçte en önemli konulardan biri İL olma isteğimizin gündemde tutulması ve kamuoyunun beklentisinin artarak devamının sağlanması. Bu noktada basınıma çok büyük iş düştüğünün farkındayız.Onların bu süreçte desteğini arkamızda hissetmek istiyoruz. Konu siyasetin gündemine düşmeden önce üniversitemizin değerli akademisyenleri ile birimlerimiz arasında yapılan görüşmelerde Bandırma’nın potansiyelini gözler önüne serecek detaylarlın raporlanması yönünde adımlar atılmaya başlanmıştı. Bahse konu raporun da tamamlanmasıyla birlikte Bandırma’nın fotoğrafını tüm yönleriyle çeken çok değerli bir yayının çıkacağına inancımız tam.

 

Cumhuriyetimizin 100.yılında 100 il projesinde İl olmanın şartları olarak basında yer aldığı şekliyle, nüfus, il merkezine uzaklık, şehirleşme, ulaşım durumu, interland, ekonomik çeşitlilik ve eğitim durumu gibi şartlar ayrıca belirtilmektedir. Sayılan şartların hepsi ilçemizde fazlasıyla  mevcuttur. Bu nedenle belki de il olmayı en çok hak eden ilçelerden olan şehrimizin, bu özleminin dinmesi için yapılacak her organizasyon ve atılacak her adımda Bandırma Ticaret Odası olarak bizler orada olacak ve şehrimizin gelişimi için ne gerekiyorsa elimizden geleni fazlasıyla yapacağımızı buradan tüm Bandırma’ya bildirmek istiyorum.” Diye konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BAŞKAN, YILMAZ;"İL, OLMA, YOLUNDA, BANDIRMA, TEK, SES,, TEK, YÜREK",
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
BAŞKAN YILMAZ;
BAŞKAN YILMAZ;
Yorumlar
Haber Yazılımı