Binlerce insanın canını yakmışlardı:Yakalandılar.!
Haber
18 Eylül 2024 - Çarşamba 00:38 Bu haber 272 kez okundu
 
Binlerce insanın canını yakmışlardı:Yakalandılar.!
FETÖ üyeliği suçundan meslekten ihraç edilen hakimler ve emniyet personeli yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı.
Türkiye Haberi
Binlerce insanın canını yakmışlardı:Yakalandılar.!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği suçundan meslekten ihraç edilen hakimler O.S., S.A., B.Ö., E.Z. ve B.Z. ile emniyet personeli Ü.B. ve K.B. tekneyle Muğla’dan yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalandı.

 

Muğla İstihbarat Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda; kamudan ihraç edilen, kovuşturma dosyaları istinaf aşamasında olan ve Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarındaki "W.B." isimli tekne içerisinde illegal yollardan yurt dışına çıkmaya çalıştıkları değerlendirilen şahıslara yönelik “Kıskaç-28” operasyonu düzenlendi. İçişleri Bakanlığının açıklamasına göre, karadan ve denizden yapılan takip çalışmaları sonucu "W.B." isimli teknenin uluslararası sulara doğru yöneldiği görüldü. Bunun üzerine Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığıyla koordineli olarak Muğla’nın Marmaris ilçesi Kadırga Koyu açıklarında durdurulan tekne içerisinde 15 kişi yakalandı.

9 KİŞİ TUTUKLANDI

Yakalanan şüphelilerden 5'inin, FETÖ'nün kripto haberleşme programı “Bylock” kullanıcısı olan ve ”silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan ihraç edilen O.S., S.A., B.Ö., E.Z. ve B.Z. isimli eski hakim olduğu belirlendi. Diğer şüphelilerden Ü.B. ve K.B.'nin emniyet personeli, M.A., M.Y.E., M.G. ve S.N.B.'nin sivil şahıs ve M.Ü., D.Ç.O., E.T. ve J.T.B.'nin tekne mürettebatı olduğu bildirildi. Adli makamlar tarafından şüphelilerden 9'u, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan, 4 tekne mürettebatı da "göçmen kaçakçılığı" suçundan tutuklanırken 2 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

MAHREM EMNİYETÇİLERE OPERASYON

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada FETÖ'nün emniyet mahrem sorumlusu olan 36 kişinin de aralarında bulunduğu 41 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturmalar devam ediyor. Soruşturmalar kapsamında dün, örgütün emniyet mahrem sorumlusu olduğu tespit edilen 36 şüpheli hakkında daha gözaltı kararı verildi. Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre örgütün, Emniyet Genel Müdürlüğünü hedef alarak içerisinde yuvalanma, eleman kazanma, emniyet personelini örgütün kendi içerisinde oluşturduğu sisteme göre kodlama ve kazanılan elemanların örgütsel bağlılık durumlarını takip ederek kaydetme faaliyetleri bulunuyordu.

ÖRGÜT TARAFINDAN GÖREVLENDİRİLDİLER

Bu faaliyetler doğrultusunda gözaltı kararı verilen şüphelilerin, örgüt tarafından "mahrem imam" olarak görevlendirildiği, 6'sının halen çeşitli kamu kurum veya kuruluşlarında aktif olarak çalıştığı belirlendi. Diğer yandan HTS analiz çalışmaları ile içerik çözümleme çalışmaları sonucu düzenlenen raporlara göre başkaları adına kayıtlı GSM hatları üzerinden FETÖ/PDY'nin gizli haberleşme aracı olan ByLock kullandıkları tespit edilen 5 şüpheli için de yakalama kararı çıkarıldı. Toplam 41 FETÖ şüphelisinin gözaltına alınmalarına yönelik Ankara merkezli 19 ilde operasyonlar düzenlendi. Sabah saatlerinde şüphelilerinden 29’u yakalanırken 12 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar gün boyunca devam etti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Binlerce, insanın, canını, yakmışlardı:Yakalandılar.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı