BÖLÜCÜLÜĞE PAZARLIK MASASINA ÇEVİRDİNİZ
Haber
22 Mart 2023 - Çarşamba 22:20 Bu haber 1876 kez okundu
 
BÖLÜCÜLÜĞE PAZARLIK MASASINA ÇEVİRDİNİZ
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Siyaset Haberi
BÖLÜCÜLÜĞE PAZARLIK MASASINA ÇEVİRDİNİZ

İyi Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, TBMM'de gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili sürece itiraz eden Ağıralioğlu, dikkat çeken ifadeler kullandı.

Yavuz Ağıralioğlu'nun açıklamaları şöyle:

Biz bugün çok önemli bir eşiğe geldik. Vicdan, tercih, tarih, hukuk, insaf sıkışmıştır. Millet tercihiyle sıkışmıştır. Bugün de yaşamış bu sıkışıklığa can suyu olabilmek için can suyu olduk.

İLKELİ SİYASETİN DİLİNİ KULLANIYORUM

Vatanına, milletine, şehidine herkesin borcu vardır. Türk devletine gönlü olan, dini, dili ne olursa olsun herkesin devletin bu şerefli makamı pazarlık masası olmaktan çıkarmaktır. Ben ilkeli siyasetin, namuslu siyasetin dilini kullanmaya gayret ediyorum.

AKŞENER SİYASİ DAYATMAYA MARUZ KALDI

İktidara kızıyorsanız, iktidar benzememelisiniz. İstişareye sadakat göstermek zorundasınız. Meral Akşener bir siyasi dayatma maruz kaldı diye itiraz ediyoruz. İYİ Parti bu süreç başladığından beri 'millet kazanacak' diyoruz.

MASADA PUSU KURULMASINDAN RAHATSIZIZ

 

Meral Akşener'in tahammül ederek bütün bu süreçlerin içerisinde bugüne getirdiği mücadelede kendisine pusu kurulmasından rahatsızız. Sırf kaybetme endişesi kuruyoruz diye bize pusu kurulmasından rahatsızız.

SİYASET KİRLENECEK DEDİK

Biz hassasiyetin merkezine 50+50'yi koyuyoruz. 50'yi bir geçmek arzuyla kazanma şehvetine kapılırsa siyaset kirlenecek dedik.

BÖLÜCÜLÜĞE PAZARLIK MASASINA ÇEVİRDİNİZ

Siz daha iktidara gelmeden kör ve sağır oldunuz. Sandıkta yüzde 80'lerin konuşulması gerekirken, şimdi iktidarı matematiğe çevirdiniz. Cumhurbaşkanlığı masasını bölücülüğe pazarlık masasına çevirdiniz.

İKTİDARA GELMEDEN KÖR VE SAĞIR OLDUNUZ

Biz umut olarak kurulmuş bu masanın başka bir gündemin masası olduğunu gördüğümüz için konuştuk. Hiç kimsenin ne inancına hürmetsizlik edecek kadar kalbi kararmış insanlar değiliz. Siz daha iktidara gelmeden kör ve sağır oldunuz. Bu memleket bu kadar derdi varken, siyaset yapanların değil, memleketin derdine koşanların yoludur.

NE YAPACAĞI BELLİ OLMAYAN BİR GÜCE DÖNÜŞÜYORSUNUZ

Meral Akşener'in kaybetme endişesine küfür ediyorsanız, siz iktidara gelince ne yapacağı belli olmayan bir güce dönüşüyorsunuz. Siyaset yönetici kadronun eliyle ilkesizleşir. Siyaseti bu popülizmle yapacaksanız, siyasetin ne anlamı var.

SİZ KENDİ TROLLERİNİZE BAKIN

Ana muhalefet partisinin kazanabiliriz duygusunun mimarı olan partiye 3 günde 30 yıllık küfür edildi. Siz bize parmak sallerken, tahammül seviyenizin olmadığını gösterdiniz. Ne dinimiz, ne meşrebimiz hiçbir şeyimiz kalmadı. Neymiş iktidarın trolleri varmış, siz kendi trollerinize bakın. Biz şimdi uyandık. 5 yıl sonra yanıldık demektense, şimdi söylemek daha iyi.

TERÖRÜN GÖLGESİNİN DÜŞTÜĞÜ YERDE OLMAYIZ

Güçlendirilmiş Parlamenter sistem yerine, güçlendirilmiş, iyileştirilmiş Kemal Kılıçdaroğlu modeli sunulmuş oldu. HDP aday çıkarmayacağını açıkladı. Söylüyorum ki HDP'nin olduğu bir denklemde biz terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız.

SİZ PROBLEMLİ İNSANLARSINIZ

Ben defalarca ifade ettim. HDP'ye oy veren 6 milyon seçmen, herhangi bir partimiz, HDP'ye oy veren vatandaşlarımızın oyunu alabilirse ben bunun övüncüyle yaşarım. Ancak Türk devletine katil diyen HDP yöneticilerini görüyorum. Devlete katil derken cüretkarlığı bir kere PKK'ya katil diyerek gösteremediniz. Dolayısıyla ben HDP'nin bu iklimde, bizim oyumuza talip oluyorsunuz da bizimle niye muhatap olmuyorsunuz. Evet sizinle muhatap olmuyoruz. Siz problemli insanlarsınız. Ermeniler sözde soykırım mitingleri düzenler, siz içindesiniz. PKK'yı lanetleyemezsiniz. Vatandaşlarımızı rencide etmeyeceğiz.

DEVLETİN ÖRSELENMESİNE RAZI DEĞİLİM

Ben terörün gölgesinin düştüğü yerde, devletin örselenmesine razı değilim. İYİ Parti'nin emekleri ziyan edildi. İktidar olmadan bu kadar kuralsızlığı tehlikeli gördük.

ADAYLIK SÜRECİNDEKİ USULSÜZLÜKLERE İTİRAZ EDİYORUM

Kemal Bey'in adaylığında mutabakatın ihlal edilmesine itiraz ediyorum. Ben adaylık sürecinden bütün usulsüzlükleri reddediyorum. 

PKK'YA TERÖR ÖRGÜTÜ DEMEDİNİZ

Ağıralioğlu olarak konuşuyorum. Ben terörün gölgesinin düştüğü yerde olmam. Bir kere PKK'ya terör örgütü demediniz, Apo'ya katil demediniz. Ama siz defalarca milletin meclisine gelip devlete katil dediniz.

İSTİFA SORUSUNA YANIT

Ağıralioğlu açıklamaları sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. 'İstifa' sorularına net bir cevap vermeyen Ağıralioğlu, parti içi demokrasiyi kullandığı söyledi.

Milletvekili adaylığı müraacatında bulunmadığını belirten Ağıralioğlu, "Ben bedelini ödeye ödeye geldiğim süreçten sonra bu kürsüdeyim. Memleket millet için mücadelede kararlılıkla yürüyeceğiz." ifadelerini kullandı.

"İYİ PARTİ TEŞKİLATINDAN DESTEK MESAJLARI YAĞDI"

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi CNN Türk'te Ahmet Hakan ile Tarafız Bölge programında yaşananların perde arkasını aktardı:

Ağıralioğlu yaşananlardan dolayı çok rahatsızdı ve gizlemiyordu. Artık bu çıkışı yapmasını gerektiren nokta HDP'nin aday çıkarmayacağını açıklaması ve Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklaması oldu. 'Masada bize pusu kuruldu' diyor ve bunu rencide edici buluyor. Dostlar arasında pusu kurulmaz. Pusu kurmak çok mertçe değildir. Daha önce de Meral Akşener HDP'yi PKK'nın uzantısı olarak görüyorum diyordu.

Yayına girmeden önce kendisini aradım. Bana şunları aktardı:

Bu benim açıklamam İYİ Parti'nin iç sesidir. Bu açıklama sonrası o kadar çok olumlu mesaj alıyorum ki. Bizim kurduğumuz masada bize pusu kurulmasından dolayı, maruz kaldığımız hakaretten, linçten dolayı bu itirazı dile getirdiğim için yoğun destek alıyorum. Şahsiyetim haysiyetim için bu açıklamayı yapmalıydım her şeyi göze alarak yaptım bu açıklamayı. Ben İyi Parti için bunları söylüyorum. Beni itibarsızlaştırmak için bazı şeyler söyleniyor. AK Parti ile bir temasım yok.

Akşener ile pazartesi başka bir şey konuştuk. Ben bu açıklamayı yapmadan önce Akşener ile görüşmedim, sonra da görüşmedim. Onun adına bu açıklamayı yaptım gibi bir hava verilmek isteniyor. Ben bu açıklamayı kendim yaptım, böyle bir çıkış yapmam gerektiğini düşündüm.

Daha önceden de konuştuğumda yaranın açık olduğunu, kanamanın devam ettiğini görüyordum. Aslında söyledikleri İYİ Parti teşkilatlarıın yüzde 99'unun düşündükleri şeyler. O yüzden ben partinin iç sesini dile getirdim diyor.' dedi.

Ben İYİ Parti'nin iç sesi oldum. Yaptığım açıklamalara destek geliyor, gelen mesajlar patlama yaptı diyor. Biz masadan kalkınca 20 yıldır işitmediğimiz hakareti 3 günde işittik diyor. İleride bir mağlubiyet olacaksa bunun faturası İYİ Parti'ye kesilecek diyor. Meral Akşener'e bir pusu kurulduğunu düşünüyor.

İYİ Parti Ağıralioğlu için bir disiplin süreci başlatacak mı diye de sordum bana henüz böyle bir şey intikal etmedi dedi.

Demek Meral Hanım masaya döndüğünde hiçbir şey güllük gülistanlık olmamış. O yara hala açık. Bende olan bir ankete göre, İYİ Parti'nin oy oranı 10'lardan 7'lere düşmüş durumda.

AĞIRALİOĞLU'NUN SÖZLERİNİN ŞİFRELERİ

Yavuz Ağıralioğlu’nun bugün yaptığı zehir zemberek açıklamalar taşları yerinden oynattı. 

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, Yavuz Ağıralioğlu’nun son açıklamalarının perde arkasını canlı yayında şu sözlerle anlattı:

Pazartesi günü Yavuz Ağıralioğlu Meral Akşener ile görüştü. Bu açıklama öncesi kendisiyle görüştüm. İstifa değil itiraz edeceğim dedi. Gündemimde milletvekilliği bakanlık yok dedi. Meral Akşener’le yaptığı görüşmeye dair “Verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Teşkilatın seçimden güçlü çıkması, teşkilatı ayağa kaldırmak ve benim üzerime alacağım görev varsa yapabilirim dedim. Ve ya kenarda durabilirim” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti’li Yavuz Aliağıroğlu’nun açıklamasının zamanlaması da önemli. Emek ve Özgürlük Cephesi’nin aday çıkarmama kararı alması sonrası bu açıklamayı yaptı. Açıklamasında “Parti değil kendi görüşlerimi ifade ediyorum” dedi. Bu şartlar altında İYİ Parti’de devam edebilecek mi, bekleyip göreceğiz

İYİ Parti’li kurmaylar ile görüştüm. Onların görüşleri şu şekildeydi: Yavuz Ağıralioğlu ile hiçbir sorunumuz yok diyorlar. Partide yeni bir görev verilir mi bilemiyoruz ama sahada ona ihtiyaç var. Büyük kongre var seçimden sonra. İktidara gelindikten sonra bakanlık verilebilir diyordu parti kurmayları.

Ancak basın açıklaması sonrası parti ile yollar ayrılır mı bilinmiyor. Daha önce de bu itirazları nedeniyle genel başkan yardımcılığı görevinden alınmıştı. Şu an itibariyle itirazları çerçevesinde partisinde kalmayı planlıyor ancak ilerleyen günlerde ne olur pek bilinmiyor.

 
 
Kaynak: Editör:
Etiketler: BÖLÜCÜLÜĞE, PAZARLIK, MASASINA, ÇEVİRDİNİZ,
Yorumlar
Haber Yazılımı