Burak Uğur; “Tüm AR-GE gayretimiz bu topraklara değer”
Haber
23 Mayıs 2024 - Perşembe 21:02 Bu haber 716 kez okundu
 
Burak Uğur; “Tüm AR-GE gayretimiz bu topraklara değer”
TZD Balıkesir İl Başkanı, MAY Tohum Ürün Müdürü Burak Uğur 1997 yılında başladıkları Ayçiçeği ıslah faaliyetlerine devam ettiklerini söyleyerek, “Türk ve Dünya çiftçisine katma değer yaratma hedefi ile durmadan devam ediyoruz” dedi.
Manşet Haberi
Burak Uğur; “Tüm AR-GE gayretimiz bu topraklara değer”

Burak Uğur; “Tüm AR-GE gayretimiz bu topraklara değer”

 

TZD Balıkesir İl Başkanı, MAY Tohum Ürün Müdürü Burak  Uğur 1997 yılında başladıkları Ayçiçeği ıslah faaliyetlerine devam ettiklerini söyleyerek, “Türk ve Dünya çiftçisine katma değer yaratma hedefi ile durmadan devam ediyoruz” dedi.

 

Balıkesir’de bulunan Ayçiçeği alanlarını ziyaret ettiklerini belirten Uğur, “Abiyotik stres karşısında üreticilerimizin yapabileceği agronomik işlem, ve teknik tavsiyelerimizi sunduk. Tüm AR-GE gayretimiz bu topraklara değer. 1997 yılında başladığımız Ayçiçeği ıslah faaliyetlerimize Türk ve Dünya çiftçisine katma değer yaratma hedefi ile durmadan devam ediyoruz. Dünyada Ayçiçeği ıslahı gerçekleştiren önder tarım sektör yatırımcılarından biri olarak global ölçekte tüm çiftçilerimizin refah düzeyini arttırmak için çalışıyoruz.

 

Bugün Balıkesir’de bulunan Ayçiçeği alanlarını ziyaret ettik. Bölgede yaşanan gündüz gece sıcaklık farkı ve son dönemlerdeki ani sıcaklık düşüşleri, Ayçiçeği bitkisindeki stres faktörünü arttırmış durumda.

 

Abiyotik stres karşısında üreticilerimizin yapabileceği agronomik işlem, ve teknik tavsiyelerimizi sunduk. Bu yüksek strese karşın yoluna başarılı ilerleyen çevresel faktörlerden minimum etkilenen M94S35 hibritimizi görmek bizi ayrıca gururlandırdı.”diye konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Burak, Uğur;, “Tüm, AR-GE, gayretimiz, bu, topraklara, değer”,
Yorumlar
Haber Yazılımı