Çocukları da esir aldı
Haber
27 Şubat 2023 - Pazartesi 13:21 Bu haber 1318 kez okundu
 
Çocukları da esir aldı
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Bekir Çakmak, süper gribin 200’den fazla farklı virüsün neden olduğu bir hastalık olduğunu belirterek, "Bu yeni salgına yakalanan çocuk ve yetişkinler, ancak birkaç haftada iyileşebiliyor ve hastalık süreci ise ağır seyrediyor" dedi.
Sağlık Haberi
Çocukları da esir aldı

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Bekir Çakmak, Covid-19 pandemisinin hafiflediği, vaka sayılarının azaldığı, okullarda yüz yüze eğitimin yeniden başladığı bu yeni dönemle birlikte solunum yolu virüslerinin etkileri yeniden ve daha güçlü bir şekilde ortaya çıktığını bildirdi.

 

 

Dünya çapında, polikliniklerin süper grip vakaları ile dolup taştığını aktaran Çakır, süper grip olarak tanımlanan bu yeni salgına yakalanan çocuk ve yetişkinler, ancak birkaç haftada iyileşebildiğini ve hastalık sürecinin ağır seyrettiğini kaydetti.

Bekir Çakmak, “Süper grip, 200’den fazla farklı virüsün neden olduğu bir hastalıktır. Yaklaşık 3 yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisiyle birlikte, maske kullanımının yaygınlaşması, grip vakalarının son üç yılda azalmasına sebep olmuştu. Bu süre zarfında, grip virüsleri kendini geliştirme, yenileme, güçlendirme fırsatı yakaladı. Pandeminin hafiflediği, vaka sayılarının azaldığı, bu yeni dönemle birlikte, maske kullanımı da azaldı. Maske kullanımının azalması, grip virüslerinin yeniden konakçı bulması demek.

 

 

ÇOCUKLARIN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

Pandemi süresince güçlenen virüslerin neden olduğu hastalıklar daha ağır seyrediyor, “süper grip” çocuklarımızın peşini bırakmıyor. Havaların soğuması ile birlikte, soğuk algınlığı ile başlayan mevsimsel grip (influenza), tam iyileştim derken domuz gribine dönüşüyor.

Domuz gribi bitti derken Covid-19.. Özellikle solunum yolu enfeksiyonlarına neden olan yaygın, bulaşıcı bir virüs olan RSV de özellikle çocuklarda çok sık görülüyor ” diye konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Çocukları, da, esir, aldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı