DAMIZLIK KOÇLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Haber
04 Mayıs 2023 - Perşembe 04:13 Bu haber 1332 kez okundu
 
DAMIZLIK KOÇLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Geleneksel Damızlık Koç Satış Töreni, üreticilerin yoğun ilgisi ve katılımıyla gerçekleşti. Bu yıl 80.’si düzenlenen törende Karacabey Merinosu 12 bin, kıvırcık 7 bin 500, Bandırma cinsi damızlık koçlar 6 bin liradan açık arttırmaya çıkarıldı. 62 numaralı Karacabey Merinosu cinsi damızlık koç 76 bin liraya alıcı buldu. Öğleden sonra gerçekleştirilen açık artırmada ise bir koç 91 bin liralık en yüksek fiyatla alıcı buldu.
Manşet Haberi
DAMIZLIK KOÇLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI

 

Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü’nde ​bu yıl 80’incisi düzenlenen “Damızlık Koç Satış Törenine yoğun katılım oldu. Bölgemizden ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen yetiştiricilerin damızlık ihtiyacını karşılamak amacıyla düzenlenen törende damızlık koçlar satışa sunuldu.

Törenin açılış konuşmasını yapan Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar (TAGEM) Genel Müdürü Dr.Metin Türker İklim değişikliğine uyum sağlayacak hayvan ırkları geliştirmenin önemine işaret etti. Türker, “Nüfusumuz hızla artıyor. Bu nüfusu besleyebilmemiz için de bizim daha fazla hayvansal üretim yapmamız gerekiyor. Bir taraftan da ciddi bir tehdit var dünyada. Özellikle nüfusun artması, sanayinin gelişmesi, iklim değişikliği vs.gibi gelecek yıllarda hayvancılığı da büyük risklerle karşı karşıya tutacak. Yapılan çalışmalar 36 derecenin üzerinde, 1 derecelik artışın hayvanı ve yaşamını olumsuz olarak etkilediğini gösteriyor. Et ve süt verimini düşürüyor. Bu yüzden bizim iklim değişikliğine uyum sağlayacak hayvan ırkları da geliştirmemiz gerekiyor. Bulunduğumuz enstitümüz 90 yıllık bir enstitü. 90 Yılın 80 yılı boyunca koç satışları yapıldı. İlk günden bugüne kadar 60 binin üzerinde üstün vasıflı, verimli, kaliteli damızlık, çiftçilerimize ulaştırmış bulunuyoruz.” dedi.

Koç Satış Töreni’nde damızlık vasfı taşıyan Karacabey Merinosu, koç ve erkek tokluların fotoğraf ve bilgilerinin bulunduğu Damızlık Koç Katalogu’nda sergilenen 160 damızlık koç alıcının beğenisine sunuldu. Manisa Demirci’de hayvancılık yapan Celal Sevgi, sabah satışında 62 numaralı Karacabey Merinosu cinsi bir koçu 76 bin lira teklif vererek satın aldı. Geçen sene de bu etkinliğe katılarak en yüksek teklifli koçu satın aldığını ve her sene bu satışlardan 3’er tane damızlık koç aldığını söyleyen Celal Sevgi, bu sene koç fiyatlarının 3’e katladığını belirtti. Öğleden sonra devam eden açık artırmada bir koç 91 bin liralık en yüksek fiyatla alıcı buldu. Kıran kırana geçen açık artırmayı Balıkesir Merkezde faaliyet yürüten Erturlar Çiftliği adına  Şevval Ertur, 91 bin lira vererek kazandı. Açık arttırma  yöntemi ile koçların satın alındığı satışlarda, Karacabey Merinosu, Kıvırcık ve Bandırma Koyunu türlerinden toplam 160 koç satışa sunuldu. Açık artırmada Karacabey Merinosu ırkı koçlardan biri 91 bin liradan, diğeri ise 76 bin liradan alıcı buldu. ‘Karacabey Merinosu’nu, Balıkesir merkezden, Erturlar Çiftliği sahibi Şevval Ertur, 91 bin liraya, diğerini ise  Manisa Demirci’den gelen Celal Sevgi, babası Abdurrahman Sevgi adına, 76 bin liraya satın aldı.

Koç satış törenine Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürü Erdinç Veske yanı sıra Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Gönen Kaymakamı Aslan Yurt, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Bandırma İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mahir Mavi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Serkan Akça, Bandırma Tarım ve Orman İlçe Müdürü Murat Güngörmez, Erdek Tarım ve Orman İlçe Müdürü Dilek Işıktaş ve Gönen Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Emiral, Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez, Ak Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan, İyi Parti Bandırma İlçe Başkanı Necmi Sert ve hayvan yetiştiricileri katıldı.  

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: DAMIZLIK, KOÇLAR, GÖRÜCÜYE, ÇIKTI,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
DAMIZLIK KOÇLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI
DAMIZLIK KOÇLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI
DAMIZLIK KOÇLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI
DAMIZLIK KOÇLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI
DAMIZLIK KOÇLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Yorumlar
Haber Yazılımı