Damacana su fiyatı 100 lirayı aştı!
Haber
20 Şubat 2024 - Salı 08:05 Bu haber 1032 kez okundu
 
Damacana su fiyatı 100 lirayı aştı!
Damacana su fiyatları 100 lirayı aştı… Vatandaşlar yaz aylarında fiyatların daha da artacağı endişesinde. Gelen zammın gerekçesiz olduğu ve damacana su şirketlerine mahkum edildiklerinden sitem ettiler
Ekonomi Haberi
Damacana su fiyatı 100 lirayı aştı!

Damacana su fiyatlarına vatandaşlar tepkili. Fiyatlar bir haftada 10 ila 15 lira arasında artış gösterdi. Artışın nedeni anlaşılamazken, vatandaşlar “Bir hafta içinde ne olmuş olabilir 15 lira fiyat artıracak. Su içmeyelim mi! Damacana dışında bir seçenek olmadığı için mi bu fiyatlar bize dayatılıyor.” diye sordu.

 

19 litrelik damacana su fiyatı markasına göre 90 ila 120 lira arasında değişiklik gösteriyor. Geçen haftaya göre fiyatlara 10 ila 15 lira arasında zam yapıldı. Kısa süre öncesine kadar 50 liraya satılan 19 litrelik damacana su, aralık ayında 80 lira olmuştu. Dört kişilik bir aile için ortalama aylık damacana su masrafı 800 lirayı buluyor. Ayrıca damacana su fiyatları markalar ve il ve ilçelere göre de değişiklik gösteriyor. Fahiş fiyat artışları vatandaşı bezdirdi. İçme suyu olarak musluk suyunu kullanamayan vatandaşlar, damacana su satan şirketlere adeta mahkum oldu.

SU İÇMEYE KORKAR OLDUK

Biir vatandaş, “Su içmeye korkar olduk.” dedi. Musluk suyunun artırılmadığını ve içmeye uygun olmadığını hatırlatan vatandaş, damacana su almaya mahkum olduğunu bildirdi:

“Damacana su şirketleri fiyatları istedikleri gibi artırıyor. Bir haftada ne olmuş olabilir de bu kadar fiyatlar arttı. Mecburen damacana su almak zorunda olduğumuzu bildikleri için bizi ellerinde oynatıyorlar. Hükümet fahiş fiyatla sözde mücadele ediyor. Kendiliğinden piyasanın düzelmesini bekliyorlarsa daha çok beklerler. Böyle giderse damacana su fiyatları 300 lirayı bulacak. Hadi şimdi kış aylarındayız daha az su tüketiyoruz. Yaz gelince ne yapacağız.”

MALİYETİ BİR BUÇUK LİRA DEMİŞLERDİ

 

Su Yalıtımcıları Derneği (SUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karamehmetoğlu Temmuz ayında damacana suyun maliyetini 1,5 lira olarak açıklamıştı. O dönem damacana su 50 lira civarında satılıyordu

Kaynak: Editör:
Etiketler: Damacana, su, fiyatı, 100, lirayı, aştı!,
Yorumlar
Haber Yazılımı