Bandırma ve Erdek Körfezleri daha temiz olacak
Haber
20 Şubat 2024 - Salı 21:29 Bu haber 1068 kez okundu
 
Bandırma ve Erdek Körfezleri daha temiz olacak
Marmara Denizi’ndeki çevre kirliliğini önleyecek, gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir çevre bırakacak olan “Bandırma Entegre Su Projesi kapsamında Bandırma İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi” ile “Erdek İlçesi Kanalizasyon Şebeke Hattı ve İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi” yapım işlerine hız kesmeden devam ediyor.
Bandırma Haberi
Bandırma ve Erdek Körfezleri daha temiz olacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BASKİ Genel Müdürlüğü Balıkesir’in her bir noktasındaki altyapıya dokunarak, “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğe” uygun içme suyunu sağlıklı ve kesintisiz olarak abonelerine ulaştırırken, yeni su kaynakları arayışına, su kalitesini arttırmak için depo ve kaptajların yapım, bakım ve onarımlarına, aynı zamanda su kayıp kaçakla mücadelesine ve İlçe yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

 

 

Bandırma ve Erdek Körfezi Daha Temiz Olacak

Marmara Denizi’ndeki çevre kirliliğini önleyecek, gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir çevre bırakacak olan “Bandırma Entegre Su Projesi kapsamında Bandırma İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi” ile “Erdek İlçesi Kanalizasyon Şebeke Hattı ve İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi” yapım işlerine hız kesmeden devam ediyor. İleri Biyolojik arıtım prosesi ile inşa edilen Atıksu Arıtma Tesislerinin yapım çalışmalarının tamamlanmasıyla, Bandırma ve Erdek İlçelerinde kanalizasyon ve arıtma tesisi altyapı eksiklikleri giderilerek Bandırma ve Erdek Körfezini kirleten evsel atık unsurları ortadan kaldırılacak ve artık Marmara Denizi kirlenmeyecek.

 

 

İleri Biyolojik Erdek Atıksu Arıtma Tesisinin 67’si Tamamlandı

Erdek İlçesi Kanalizasyon Şebeke Hattı ve İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi yapım işi kapsamında 61 bin 300 metre kanalizasyon şebeke ve terfi hatları ile 8.700 m3 /gün ve 62.750 kişi kapasiteli İleri Biyolojik arıtım prosesine sahip Atıksu Arıtma Tesisi yapımı bulunmakta. Yapım işinin 67’si tamamlandı ve çalışmalar devam ediyor.

 

 

İleri Biyolojik Bandırma Atıksu Arıtma Tesisi Yapımı Hızla Devam Ediyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve BASKİ Genel Müdürlüğünce müşterek olarak yürütülmekte olan, 84’ü Avrupa Komisyonundan hibe, 6,40’ı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından hibe ve geri kalan 9,60’da nihai kullanıcı BASKİ Genel Müdürlüğü tarafından sağlanacak olan, Bandırma Entegre Su Projesi kapsamında Bandırma İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi yapım işinde 3 bin 500 metre terfi ve deşarj hattı ile 24.533 m3 /gün ve 173.000 kişi kapasiteli İleri Biyolojik arıtım prosesine sahip, Atıksu Arıtma Tesisi yapımı bulunmakta olup, yapım işinin 44’ü tamamlandı. BASKİ Genel Müdürlüğü gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak adına su ve atıksu hizmetlerini; insan odaklı, çevreye duyarlı, uluslararası standartlarla kaliteli ve verimli şekilde 7/24 sürdürüyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bandırma, ve, Erdek, Körfezleri, daha, temiz, olacak,
Yorumlar
Haber Yazılımı