Düğünlerde altın sezonu kapandı!
Haber
03 Eylül 2024 - Salı 15:43 Bu haber 392 kez okundu
 
Düğünlerde altın sezonu kapandı!
Altın fiyatlarının sürekli yükselmesi kuyumcu esnafını vurdu. Altın satışları yüzde 50 düştü. Düğünlerde artık altın sezonu kapandığını belirten kuyumcular iki yüzükle evlenildiğini belirtti.
Ekonomi Haberi
Düğünlerde altın sezonu kapandı!

Kuyumcular bu yaz sezonunda düğün açısından en verimsiz sezonu geçirdiklerini bir önceki yıla oranla satışlarının yüzde 50 seviyelerinde gerilediğini belirttiler. Son on yıla bakıldığında yüzde 90 iş kaybı yaşadıklarını ifade eden Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, bu yıl yaz düğün sezonunun kendileri için çok verimsiz geçtiğini söyledi.

 

'YÜZDE 50 KAYIP VAR'

Altının sürekli yükselmesinden dolayı yüzde 90 iş kaybı yaşadıklarını belirten Yazıcı, “Avrupalı gurbetçi geldiklerinde bin Euro'nun karşılığında 10-12 gram bir ürün alabilmekteler. Geçmişte 20-25 gram altın alabiliyorlardı bunu da hesaba koyduğumuzda zaten yüzde 50 buradan bir kayıp var." dedi.

DÜĞÜNLERDE ALTIN SEZONU KAPANDI

Önceden düğün yapan çiftlerin altın alışverişine çıktığını ancak bu yıl iki yüzükle bile evlilik yapanların olduğunu kaydeden Yazıcı, “Bu sezon hayal kırıklığı yaşadık. Düğünlerde artık eskisi gibi 3-5 bilezik, gerdanlık set takımı bu tarz bir şeyler daha alınamamakta. Hatta iki yüzükle bile evliliğini yapanlar var. Geldiğimiz nokta bu bundan sonraki süreç ne olur bilemiyorum ama tüm kuyumcular bu yıl hayal kırıklığı yaşadık diyebilirim” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Düğünlerde, altın, sezonu, kapandı!,
Yorumlar
Haber Yazılımı