Ekrem İmamoğlu başkan.!
Haber
06 Haziran 2024 - Perşembe 04:10 Bu haber 438 kez okundu
 
Ekrem İmamoğlu başkan.!
Türkiye Belediyeler Birliği genel başkanlığına CHP İstanbul büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu seçildi.
Siyaset Haberi
Ekrem İmamoğlu başkan.!

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclisi 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin ardından yeni yönetimi, belirlemek için bugün toplandı. TBB seçiminde CHP’nin adayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti’nin adayı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, başkanlık için yarıştı.

 

Seçimin divan başkanlığına en yaşlı belediye başkanlığı sıfatıyla Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı DEM Partili Ahmet Türk seçildi. Geçen haftalarda karara bağlanan Kobani davasında PKK üyeliği suçundan 10 yıl hapis cezası alan Türk, divanda Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasını kınadı.

'BİZ KINAMIYORUZ'

Salonda bulunan bazı AK Parti'li ve MHP'li belediye başkanları, 'Biz kınamıyoruz' diyerek tepki gösterdi. Ahmet Türk'e tepki gösteren belediye başkanları, kararın hukuki olduğunu söyledi. Bazı belediye başkanları da kararın siyasi olduğunu savundu. Tartışmalardan sonra, birliğin 2023 yılı faaliyet raporu ve 2023 yılı bütçe kesin hesabı görüşüldü.

Seçime geçilmeden önde 2023 yılı Faaliyet Raporu ile ilgili oylamada, Türkiye Belediyeler Birliği'nin 2023 yılı Faaliyet Raporu, CHP grubunun oy çokluğuyla reddedildi.

 

eçimlerde 448’i CHP delegesi olan toplam 868 delege oy kullanıyor.

Öte yandan CHP lideri Özel'in İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nu arayarak, İYİ Parti’nin de TBB’de temsil edilmesi için teklif sunduğu belirtildi. Özel, seçimlerde İYİ Parti’ye 1 encümen üyeliği teklif etti. Bu kapsamda Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın 14 TBB encümeninden biri olması konusunda anlaşmaya varıldığı kaydedildi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ekrem, İmamoğlu, başkan.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı