Emeklilik yaşı yükselecek mi?
Haber
07 Ekim 2025 - Salı 14:38 Bu haber 756 kez okundu
 
Emeklilik yaşı yükselecek mi?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Türkiye'de emeklilik yaşının çok düşük olduğunu belirterek bu durumun Anayasa'da yapılacak değişiklikle yükseltilmesi gerektiğini açıkladı.
Ekonomi Haberi
Emeklilik yaşı yükselecek mi?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi, Ekonomim'e konuştu. Türkiye'de emeklilik yaşının yükseltilmesi gerektiğini ifade eden Zeybekci, "Emeklilik yaşıyla ilgili bir düzenleme orada yok. Ama yapılmalı mı? Evet kesinlikle yapılmalı. Ve bir daha dokunulmamalı." dedi.

"Emeklilik yaşı çok düşük. Bu konuda, gelecek nesillere ‘ihanet’ denebilecek kadar iddialı bir söz söyleyebiliriz. Emeklilik yaşıyla ilgili bir düzenleme orada yok. Ama yapılmalı mı? Evet kesinlikle yapılmalı. Ve bir daha dokunulmamalı. Siyaset ne zaman aciz ve kabiliyetsiz hale geldiğinde bizim oraların tabiriyle “Yörük, sürüsünden adak vermeye başlamamalı.” İlk dokunduğumuz yer burası olmamalı. Bizim bazı şeyleri milli mutabakatla, her şeyi bir kenara bırakarak Anayasa’ya koymamız lazım. Bunları koyduğunuz zaman bir daha emeklilik yaşına gelip de dokunan olmaz."

FAİZ İNDİRİMİ GÜNDEMDE Mİ?

"Üretimde ciddi bir maliyettir finans giderleri. Orada bence çok hızlı bir şekilde arz artırılmalı. Uzun süre yüksek faizi sürdürebilecek noktada değiliz. Reel sektöre, üretime, maliyetlere baktığım zaman artık burada bir rahatlamanın olması gerektiği görünüyor. Yüksek faiz nedeniyle 2024 yılbaşında 100 bin dolar, yıl sonunda 125 bin dolar oldu. Bu Türkiye’nin damarlarından çekilen kandır. Benim bunu kaldıracak halim, tahammülüm yok artık. Türkiye’nin enflasyonla mücadele de enflasyonun sebebi ‘ talep yüksekliğindendir’ bölümünden ‘ arz eksikliği ‘bölümüne çok hızlı bir şekilde geçmemiz lazım. Gerekirse gümrük vergileri yeniden gözden geçirilmeli."

EMLAK RAYİÇ BEDELLERİNE DÜZENLEME GELECEK Mİ?

 

"O konuda biz Ekonomi İşleri Başkanlığı çalıştık ve bunu MYK’da Cumhurbaşkanımıza ve MYK üyelerimize arz ettik. Cumhurbaşkanımızın çok net talimatları oldu. Böyle bir şey olamaz, çalışma devam ediyor. Yasayla düzenleme getirilecek. Belediyelerin yerel yönetimlerin bu konuyla ilgili düzenleme yapma imkanları olmalı. Çünkü 5 yıl boyunca yeniden değerleme oranının yarısı kadar artırarak geliyor. Beşinci yılın sonunda bırakmamak lazım bunu. Her yıl sağlıklı bir şekilde bu değerlenir. Bazı yerlerde biliyorsunuz ki emlak fiyatları bir sebepten dolayı o 3 yıl boyunca belki 15 kat artıyor, 20 kat artıyor. Düzenleme çok hızlı bir şekilde Meclis gündemine gelecek. Bizim hassasiyetleri Meclise belirtmemiz, söylememiz gerekiyor, Meclis grubumuz bu konuda net bir çalışma ortaya koyacaktır."

 
Kaynak: Editör:
Etiketler: Emeklilik, yaşı, yükselecek, mi?, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı