Erdek Belediye Başkanlığı “Muhatabınız Büyükşehir”
Haber
01 Eylül 2023 - Cuma 22:52 Bu haber 1031 kez okundu
 
Erdek Belediye Başkanlığı “Muhatabınız Büyükşehir”
Erdek’te son zamanlarda son zamanlarda musluk sularının çamurlu aktığı yönündeki iddia ve şikayetlere, Erdek Belediye Başkanlığından cevap geldi. Vatandaşlardan gelen şikayetlere Erdek Belediye Başkanlığı Sosyal Medya hesabından verilen yanıtta, “Bizim belediyemizle hiçbir alakası yoktur, şikayetlerinizi Büyükşehir Belediyesine iletebilirsiniz”denildi.
Manşet Haberi
Erdek Belediye Başkanlığı “Muhatabınız Büyükşehir”

Erdek’te son zamanlarda son zamanlarda musluk sularının çamurlu aktığı yönündeki iddia ve şikayetlere, Erdek Belediye Başkanlığından cevap  geldi.  Vatandaşlardan gelen şikayetlere Erdek Belediye Başkanlığı Sosyal Medya hesabından verilen yanıtta, “Bizim belediyemizle hiçbir alakası yoktur, şikayetlerinizi Büyükşehir Belediyesine iletebilirsiniz”denildi.

Tatil Beldesi olan Erdek’te son zamanlarda bir çok mahallede şebeke sularının çamurlu aktığını, kötü koktuğunu iddia ederek Erdek Belediyesini arayıp şikayetlerini söyleyen vatandaşlar durumun bir an önce çözüme kavuşturulmasını bekliyor. Musluk sularının çamurlu aktığını, sürekli su kesintisi yaşandığını  ve hastalıklara davetiye çıkarttığını söyleyen Erdek’liler öte yandan aylardır mahallelerde altyapı sorunları olduğunu ve sokaklarda suların taştığını kaydediyorlar.

Vatandaşlardan gelen şikayetlere istinaden Erdek Belediye Başkanlığı Sosyal Medya hesabından yapılan açıklamada, “ “İlçemizde son zamanlarda yaşanan ve belediyemize çok fazla şikâyet olarak gelen çeşme sularından akan çamurlu sular ve yoğun zamanlarda yaşanan su kesintilerinin Erdek Belediyemiz ile hiçbir bağlantısı yoktur.

6360 sayılı yasa gereğince 30 Mart 2014 seçimleri ile birlikte il belediyesi statüsündeki, Balıkesir Belediyesi yasa gereğince Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne dönüşmüştür. Yasal Yükümlülükler ve Mevzuat Çerçevesi Büyükşehir Belediyelerinin görev, yetki ve sorumlulukları ana hatlarıyla 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu, 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu tarafından belirlenmiştir.

Bu kanunlar gereğince; Su ve Kanalizasyon Hizmetleri Balıkesir Büyükşehir Belediyesine geçmiş olup, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluğundadır. Su ve Kanalizasyon hizmetlerinde çalışan personelimiz ve ekipmanımız bulunmamaktadır. Erdek Belediyesi olarak bizler, şikâyetlerinizi ilgili ekiplere iletmekteyiz. Siz değerli vatandaşlarımız da şikâyetlerinizi en kısa sürede çözüme ulaşması için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne iletebilirsiniz.”denildi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Erdek, Belediye, Başkanlığı, “Muhatabınız, Büyükşehir”,
Yorumlar
Haber Yazılımı