Eski milletvekillerinden seçim değerlendirmesi
Haber
02 Nisan 2024 - Salı 15:16 Bu haber 784 kez okundu
 
Eski milletvekillerinden seçim değerlendirmesi
ski AK Parti milletvekilleri seçim sonuçlarını değerlendirdi. Mehmet Metiner teşkilatları eleştirdi, Metin Külünk ise 'Sokak, topyekun bir arınma mesajını verdi.' dedi.
Siyaset Haberi
Eski milletvekillerinden seçim değerlendirmesi

Mehmet Metiner, 31 Mart seçimlerinde çok sayıda ili kaybeden partisini sert eleştirdi. Milletvekili ve bakanların da seçim çalışmalarına katıldığını hatırlatan Metiner, "Sormayalım mı: Ne diye varsınız" dedi. Metiner, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

 

“Bir ilde onca vekiliniz olacak. Belediye yıllar yılı elinizde olacak. Seçim sürecinde bir bakan gidip öbürü gelecek. Erdoğan gibi milletin gönlünde taht kurmuş bir lideriniz olacak. Ama buna rağmen kaybedeceksiniz. Sormayalım mı: Ne diye varsınız? Demek ki Reis olmazsa yandığımızın resmidir. Tez elden aklımızı başımıza devşirelim. Özeleştirimizi cesaretle verelim. Tekrar milletimizin sinesine dönelim. O kuruluş misyonumuza uygun biçimde.”

ARINMA MESAJI

AK Parti eski Milletvekillerinden Metin Külünk ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda seçmenin Erdoğan’a mesaj verdiğini kaydetti. Külünk şöyle yazdı:

“Sokağa rağmen siyaset yapamazsınız! Diplomanız, ekonomik gücünüz ve statükodan tanıdıklarınız, siyasette başarının şartı değildir. 31 Mart yerel yönetim seçimleri sonuçlarının sayılarını değil sosyolojisini iyi okumak gerek. En önemlisi, AK Parti’ye tereddütsüz 17 seçimde oy veren seçmen kitlesinin neredeyse yarıya yakın kısmının sandığa gitmemesi ya da bir başka parti ve partiler üzerinden Sayın Erdoğan’a mesaj vermesidir. Unutulmasın mesaj doğrudan Sayın Erdoğan’adır. Siyasette yenilgiler olur, gerilemeler olur; bütün mesele, bunun nasıl okunduğu ve bu okumanın hangi sonuca hizmet edecek şekilde değerlendirilip sahaya yansıtıldığıdır. Sokak, topyekun bir arınma mesajını verdi Sayın Cumhurbaşkanımıza. İnanıyoruz ki, bu mesajın gereği yerine gelecektir.”

AK PARTİ MEDYASININ ETKİSİZLİĞİ GÖRÜLDÜ

 

Milat yazarı Serdar Arseven, hükümet medyasını eleştirdi. “Ak Parti medyasının ne kadar etkisiz olduğunu da görüldü bu vesileyle.” diyen Arseven sosyal medya hesabından şu değerlendirmeyi yaptı: “Memura verip emekliye vermemek zarar verdi. Bize oy vermezseniz, biz olmazsak bu emekli maaşını da alamazsınız… ‘Emekliyi enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz, Fırsatçılara göz açtırmadık, açtırmayacağız. Fırsatçı marketlere şu kadar ceza kestik...." söylemleri zarar verdi. Bir hâl yasasını bile çıkartamamak zarar verdi!

Kaynak: Editör:
Etiketler: Eski, milletvekillerinden, seçim, değerlendirmesi,
Yorumlar
Haber Yazılımı