FETÖ’nün CV bankası Yunanistan’da
Haber
10 Nisan 2023 - Pazartesi 20:26 Bu haber 1406 kez okundu
 
FETÖ’nün CV bankası Yunanistan’da
FETÖ’nün güncel yapılanmasında görevliyken yakalanan mahrem imam itirafçı olup önemli bilgiler verdi. Buna göre örgüt, üyelerinin kimlik bilgileri, eğitim, iş ve aile durumlarıyla örgütten beklentilerinin yer aldığı bir CV bankası oluşturdu. CV’ler Yunanistan’da yaşayan ve depocu olarak bilinen ‘Ali Emre’ kod adlı örgüt üyesinde bulunuyor.
Siyaset Haberi
FETÖ’nün CV bankası Yunanistan’da

Yakalandıktan sonra itirafçı olan FETÖ’nün güncel yapılanmasında görevli bir mahrem imam, örgütün Yunanistan’daki yapılanmasına ilişkin önemli bilgiler verdi. Örgütün özgeçmiş (CV) bankası oluşturduğunu itiraf eden mahrem imam, FETÖ’cülere ait kimlik, aile, eğitim, izdivaç, iş ve örgütten beklenti gibi bilgilerin yer aldığı CV’lerin depocu olarak bilinen militanda saklandığını söyledi. Ali Emre kod adlı FETÖ’cü ise Yunanistan’da yaşıyor.

TELEFONA VERİ YASAĞI

Yeni Şafak’tan Şahin Şen’in haberine göre, yeniden yapılanma çalışmaları sıkı takibe alınan FETÖ’nün yakalanan sözde yöneticisi, Yunanistan’da derin bir yapılanma olduğunu söyledi. Örgüt mensuplarının haberleştiği telefonlarda veri, bilgi saklamak ve bulundurmanın yasak olduğunu belirten mahrem imam, “Talimatı üst düzey yöneticiler verdi. Bu nedenle Ali Emre CV’deki saklar ve depolar. Biz de ihtiyaç halinde ona sorarız, o da bize gönderir” dedi.

 

SÖZDE SORUMLULAR BİLGİLERİ YOLLUYOR

Örgüte yeni kazandırılan militanlar ile eski örgüt üyeleri hakkında bilgi toplayan mahrem imam, “Doldurduğum CV’leri Cemil kod adlı Çanakkale il imamına gönderiyordum. Cemil de bu bilgileri bizim bölgemizden sorumlu depocuya gönderiyor” dedi. Aynı işlemlerin İzmir Büyük Bölgesine bağlı sorumlularca da yapıldığını anlatan itirafçı, “Bilgiler sorumlu il imamına gidiyor, onlar da arşivlenmek üzere depocuya ulaştırıyor. Bilgiye ihtiyaç duyulduğunda aynı kişiden temin edilir” ifadesini kullandı. İstihbarat ve güvenlik birimleri kod adı Ali Emre olan kara kutuya ulaşmaya çalışıyor.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: FETÖ’nün, CV, bankası, Yunanistan’da,
Yorumlar
Haber Yazılımı